Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért baj az, ha nem akarunk...

Miért baj az, ha nem akarunk TV-t?

Figyelt kérdés

Pár éve elegem lett az egyre pocsékabb műsorból, és arról álmodtam, ha külön élek majd, nekem nem lesz TV-m. Megismertem a férjem, aki épp így gondolkodott, így mikor összeköltöztünk, nem volt TV-nk. Persze sokan "sajnáltak" minket, és egyszer beállítottak a rokonok egy régi TV-vel, hogy szeretettel adják, nekünk, szegényeknek, akiknek nem telik rá, holott hangsúlyoztuk, hogy direkt nincs!!! Elfogadtuk, porfogónak, és idővel továbbadtuk olyanoknak, akiknek tényleg kellett, és nem telik rá. Azóta is felcsendül innen-onnan, hogy -szegények, miért nincs?- és nem értik meg, van, aki lükének néz ez miatt, ufónak tart, és azzal jönnek, hogy ha lesz baba, majd muszáj lesz TV-t vennünk, mert a baba igényelni fogja. Internetünk van, már beszereztem pár mese DVD-t is, amit a gyerek nézhet, de TV-t tényleg nem szeretnénk venni.

Ti hogy vagytok ezzel? Van TV-tek? Akinek nincs, miért nincs? Akinek van, és nem jó véleménnyel van arról, aki nem szeretne, azt is szívesen hallgatom (mert meg szeretném tudni, miért tartanak UFO-nak.

Köszi a válaszokat.

2011. aug. 2. 20:56
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
92%
nincs vele baj :) nekünk ugyan van TVnk, de én nem igazán szoktam nézni. DVDket szoktunk rajta nézni, meg a kistesóim néha mesecsatornákat.. szóval semmi furcsa nincs ebben (számomra). de egyébként azt is utálom, mikor valaki ilyen nagyon TV ellenes... mert nagyon jó műsorok is vannak, és arra van a távirányító hogy a hülyeségekről elkapcsoljunk. már nem azért.
2011. aug. 2. 21:08
 12/47 anonim ***** válasza:
nem volt TV-nk. Persze sokan "sajnáltak" minket, és egyszer beállítottak a rokonok egy régi TV-vel, hogy szeretettel adják, nekünk, szegényeknek, akiknek nem telik rá, holott hangsúlyoztuk, hogy direkt nincs!!! Elfogadtuk, porfogónak, és idővel továbbadtuk olyanoknak, akiknek tényleg kellett, és nem telik rá. Azóta is felcsendül innen-onnan, hogy -szegények, miért nincs? xd .Nekünk van Tv-nk de egyre kevesebbet nézzük ,inkább beszélgetünk ha jó idő van kint vagyunk(kertes házunk van ) ha nézzük is akkor is a Film + -ott ,Viasat-ott.
2011. aug. 2. 21:09
 13/47 ava87 ***** válasza:

Szerintem meg pont, hogy nem furcsa már(!) ez manapság, főleg a különköltöző fiatalok esetében, mivel ami érdekli az embert, azt bőven meg tudja nézni az interneten is.

Idősebb rokonoknak persze, furcsa, mivel ők még úgy nőttek fel, hogy a tévé egy fontos dolog, az kell, és ha valakinek nincs, annak csak azért nincs, mert szegény, és el sem tudják sokan képzelni, hogy valaki egyszerűen NEM AKAR tévét. Olyan lehet ez nekik, mintha manapság egy fiatal azzal állna elő, hogy neki nincs számítógépe, és nem is akar.

Az meg mi már, hogy a BABA igényelni fogja a tévét??? Majd amikor elkezd beszélni, akkor reklamálni fog, hogy eddig nem nézhette? Nem is értem ezt, komolyan. Még ha azt mondanák, hogy kisgyerek, az oké, bár szerintem nekik sincs rá égető szükségük, inkább a szülők szeretik, ha fél órára nyugiban mesét néz a gyerek. De minek kéne neki tévé? Pláne, hogy mesét nézni nem csak tévén lehet, sőt, ez igaz bármire, nem vagyunk már a tévécsatornák adásához kötve, nem kell ahhoz igazodnunk, ha nézni akarunk valamit.

Nálunk amúgy van tévé, de igazából csak a híradót szoktuk nézni rajta, meg ha nem nyár van, akkor megnézem a kedvenc szennyemet, a Jóban rosszbant (nem kell kiröhögni, tudom, hogy egy kaki). Amúgy filmet dvd-ről nézünk, oké, a tévé segítségével, de nem úgy, hogy ami van a tévében, azt nézzük (maximum, ha tényleg olyat adnak, amit szeretünk, de néha akkor sem, mert idegesítő a sok reklám, meg ritkán is adnak megnézésre érdemes filmet), sorozatot meg online szoktam nézni a gépen - most is megy, kicsi ablakban. Manapság, főleg a fiatalok körében ez már egyre inkább így működik, tök felesleges ehhez a tévé.

2011. aug. 2. 21:12
 14/47 anonim ***** válasza:

Nálunk 1 Tv van a nappaliban, a szülők nézik.

Én egyetemista vagyok - albérletben nincs tv, amikor meg itthon vagyok, nem hiányzik. Párszor már leültem elé a nyáron, de kb 7 perc után pattanok fel, mert már nem tud lekötni.

Szerintem ha majd végleg különköltözök, nekem sem lesz.

2011. aug. 2. 21:12
 15/47 anonim ***** válasza:
Szerintem az internet jobban "elveszi az időt", mint a TV. De ha neked nem kell akkor nem kell! Nem értem miért nem tudják elfogadni mások véleményét az emberek, főleg ilyenben. Ne is foglalkozzál másokkal, az tény hogy ritka akinek nincsen TV-je, és akkor mi van?
2011. aug. 2. 21:13
 16/47 anonim ***** válasza:
Nekem van tv-m, igaz leggyakrabban dvd-ket nézek rajta, meg letöltött filmeket, amúgy animal planet megy leggyakrabban. De: engem nem zavar h neked nincs tévéd, neked kell eldöntened, de nem szívesen aludnék olyan helyen ahol nincs tv, mert szeretem nézni kicsit lefekvés előtt. Persze erre megteszi egy dvd is, szóval ha amúgy az van, meg nézel filmeket akkor nem fura. De ha filmeket sem nézel, az tényleg fura...
2011. aug. 2. 21:18
 17/47 anonim ***** válasza:
Nem olvastam az előző kommenteket,de a számítógépből is lefolynak a gyermek számára is felesleges információk akár később is.
2011. aug. 2. 21:19
 18/47 anonim ***** válasza:

Nekünk sincs. Az albérletben volt, eleinte néztük, aztán már nem. Idővel el is raktuk a szekrénybe, mert felesleges porfogó volt, a hely meg kellett.

Most saját lakásunk van, pénzünk meg nem sok. Inkább ülőgarnitúrát vettünk meg étkezőt a tévé árából. Na meg így a kábelért sem kell fizetni.

Mondjuk néha azért jó lenne, csak úgy bekapcsolni és zsibbasztani az agyam előtte. De sokszor meglátogatom a szüleim, ilyenkor néha leülök és tévé elé, annyi elég.

Hosszú távon tervben van, mert a legnagyobb monitorunk 22 colos, ami azért filmnézéshez nem a legideálisabb. Ha lesz rá keret, akkor veszünk egy jó nagyot, de az is lehet, hogy inkább egy projektort, és azon leeht majd mozizni :)

Egyébként tényleg az a megoldás, hogy nem mondod meg. A szüleink tudják, hogy nincs tévénk és támogatják a dolgot, mert így legalább nem azzal ütjük el az időnk. Nagymamám mondja néha, hogy ezt vagy azt a műsort nézzem meg, erre egyszerűen rábólintok és kész. Mire pár hónappal később találkozunk, rég elfelejtette, hogy ajánlott valamit :) Így nincs semmi gond, utazgatni már nem nagyon akar, úgyhogy valószínűleg úgyse fog meglátogatni belátható időn belül.

2011. aug. 2. 21:25
 19/47 anonim ***** válasza:
Nővéreméknek van TV-je, de azon a képeket szokták nézni, meg néha filmet, amit megvesznek, viszont nincsen bekötve egyetlen egy csatorna sem :)
2011. aug. 2. 21:27
 20/47 anonim ***** válasza:
Igazából a számítógép veszélyesebb a gyerekekre nézve, mert nem csak a káromkodást, de az análszexet is igen hamar megtanulja...
2011. aug. 2. 21:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!