Miért baj az, ha nem akarunk TV-t?
Pár éve elegem lett az egyre pocsékabb műsorból, és arról álmodtam, ha külön élek majd, nekem nem lesz TV-m. Megismertem a férjem, aki épp így gondolkodott, így mikor összeköltöztünk, nem volt TV-nk. Persze sokan "sajnáltak" minket, és egyszer beállítottak a rokonok egy régi TV-vel, hogy szeretettel adják, nekünk, szegényeknek, akiknek nem telik rá, holott hangsúlyoztuk, hogy direkt nincs!!! Elfogadtuk, porfogónak, és idővel továbbadtuk olyanoknak, akiknek tényleg kellett, és nem telik rá. Azóta is felcsendül innen-onnan, hogy -szegények, miért nincs?- és nem értik meg, van, aki lükének néz ez miatt, ufónak tart, és azzal jönnek, hogy ha lesz baba, majd muszáj lesz TV-t vennünk, mert a baba igényelni fogja. Internetünk van, már beszereztem pár mese DVD-t is, amit a gyerek nézhet, de TV-t tényleg nem szeretnénk venni.
Ti hogy vagytok ezzel? Van TV-tek? Akinek nincs, miért nincs? Akinek van, és nem jó véleménnyel van arról, aki nem szeretne, azt is szívesen hallgatom (mert meg szeretném tudni, miért tartanak UFO-nak.
Köszi a válaszokat.
Ez buta gondolkozás. A tévé maga nem közellenség, csak ki kell tudni válogatni a műsorokat. Ezzel bebizonyítottátok, hogy nem tudjátok használni, és nem vagytok képesek válogatni a műsorok közt. A fürdővízzel együtt nem kell kiönteni a gyereket is. Ott van pl a Híradó, amit nem nézni igénytelenség. A világról illik tudni. Ha már sznobok vagytok, ennyit igazán tudhatnátok. Utálom ezt a műmagatartást. Ez inkább csak feltűnősködés, mert ha annyira nem akarnátok szennyműsort, válogatnátok. Ne mondja senki, hogy csak szenny van.
Gyerek meg ne szocializálódjon se tévén, se mesedévédén, mesélj neki TE, meg olvass fel könyvből, vagy az már nem menő? Vagy van ám diavetítő is, pár fillérért venni is lehet, ha már a nagyszülőké nincs meg valahol a padláson. Az sokkal gyerekközpontúbb, mert nem egy lélektelen gép. Amellé te is odaülsz vele, és mesélsz neki.
Csupán a netet használni mindenre elég sivár és lélektelen.
Uff, beszéltem.
Nekem van, de csak a hírek és a természetcsatornák mennek.
Ha ezek nem lennének, akkor nekem sem lenne, viszont hidd el a discoveryért és a national geographicért megéri.
ne foglalkozz a "begyepesedettekkel" :)))
nekem sincs TV-m, a szg.-hez TV-s monitor van, ha úgy gondolom az funkcionál TV-ként és akkor sportot nézek rajta általában!
Ekkorát irni, hogy igénytelenség....
Mi köze a tudásnak és bármiféle infó megszerzésének a tv-nek ? Mármint, csak onnan tudhatják meg ? Azt nem irta, hogy újságot sem vesznek, sőt azt viszont irta, hogy internetük van. Onnan mindent megtud amit csak akar.
Tv függőség simán kitud alakulni felnőttnél gyereknél egyaránt.
Nekünk van, és sajnos épp most tartunk ott, hogy nekem este az a kikapcsolódásom, mig a férjemnek a számitó, és beszéltük, hogy ez nagy baj. Ahogy hallgatok másokat, épp igy vannak. Elveszi a tv a család összetartását, stb.
Szerintem nem ufós :-)
Van TV-m. Valamiért csak arra tudok elaludni. Ezért a hálóban lakik. Este végigzongorázom a dokucsatornákat és amelyiken a legegysíkúbb hangon beszél a narrátor, ott hagyom, beállítom az elalvás kapcsolót - "...majd az oroszlán közelebb lopakodik a zebrához..." - és már alszom is :)
Férjem mesélte, hogy amikor a lánya kicsi volt, dokucsatornákat nézehetett csak, meg néhány mesét, mondván abból rosszat nem tanul. Majd talán a Mekiben menühöz adtak plüss afrikai állatokat. Az akkor kb 4 éves kislány felpakolta az elefántokat egymásra, majd narrációs hangon: "Az elefántok most párosodnak..." - mindezt a pulton a kassza mellett :))
Nekünk van. 23 vagyok, a húgommal (20) lakom. Csak Híradót nézünk rajta és sportot, meg néha Discovery-t.
Mivel filmeket, sorozatokat eredetiben nézünk, ezért főleg DVD-zésre használjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!