Nem szólunk egymáshoz, nem is nézünk egymásra Hogy tudok ebből győztesen kijönni?
Párommal 4,5 éve vagyunk együtt. Tagnap este alvás előtt összeveszett velem. Hogy én milyen gonosz vagyok. ezt Kb 10* elmondta. (Sajnos tudja, hogy ezzel mennyire tud bántani engem.) Ez volt az utolsó kontaktunk. Ma nem szólunk egymáshoz és nem is nézünk egymásra. Csináltam neki reggelit, rá se nézett. Csináltam ebédet az is kint van még az asztalon estére már teljes lett a napi menüje egy vacsorával. (Mikor itt kajáltam mellette a vacsimat eléggé zavarta.) Valahogy nekem kéne győztesen kijönni a csend csatából. Érzem, hogy nem bírom sokáig. Délelőtt sokat sírtam, de ez nem hatotta meg soha.
6. hetes terhes vagyok! Csajok segítsetek muszáj kibírnom, hogy ne hódoljak be neki... Hogy nyerjem meg a tiszteletét?
Ez az első ilyen "vitánk", szeretném csírájában elfojtani, hogy soha többé ne legyen ilyen.
(A számítógépének beszélget, délelőtt egy útjába került dobozt szidott, utána meg a hűtővel veszett össze. Csak 1-1 csúnya szót nyöszörög fel ilyenkor. Én tartom a síri csendet)
1.kérdés: holnap reggel csináljak neki reggelit?
2.kérdés: az asztalon lévő kajákat meddig hagyjam kint?
3.kérdés: hogy nyerjek? (valahogy az okos enged elvre nem füllik a fogam, úgy kéne, hogy Ő kérjen bocsánatot (legalább most az egyszer, terhesen lehessek én a fontosabb))
Ez egy kicsit gyerekes, nem?! Most az a fontos, hogy ki adja be előbb a derekát, vagy este jó hangulatban feküdjetek le?
Kompromisszum a kulcsszó. Én nem főznék semmit, hanem leülnék vele szembe, és elbeszélgetnék vele:
-Na, mi is a gond? Ki a gonosz és miért is? Ja, és ki az aki gyerekes? Beszéljük meg felnőtt módjára, mert 8 hónap múlva nem csak felnőttek, de szülők is leszünk, ne feledd!!!
ha most vagy 6 hetes elég sok ilyen jön még úgyhogy most nyeld le a békát mert lesz amikor majd neki kéne nagyon türelmesnek lennie,még ha neki lesz is igaza.
mi most várjuk a másodikat de néha szabályos háború van.
odamegyek mondom hogy: tudod hogy szeretlek.......nézd milyen szeretettel csináltam hízelgek még ha tudom hogy nekem is van igazam mert az ő egója !? na azon egy tank sem megy át.
hosszú az a 9hónap most már ő is tudja ma már nem kéne haraggal lefeküdni.
odaviszed a pótvacsit mosolyogva és kész.
Én normál hangnemben megmondanám neki, hogy ez meg ez rosszul esett, de fontos neked. Mást nem mondanék, hadd gondolja át, mit akar. Az ételt megcsinálnám, ha otthagyja ezek után is, az már az ő baja.
Én mindig abból indulok ki, hogy nem rajtam múlt, én korrekt voltam.
Szerintem sokkal érettebb gondolkodásra utal, ha próbáljátok megbeszélni. Egy kis gyerek mellett nem játszhatjátok a büszke-huszárt, mert az nem túl jó példa a gyereknek sem.
A kaját amúgy tedd a hűtőbe, és holnap semmit ne főzz, hisz ott van a mai adag (max persze magadra).
Én csak a 3. kérdésedre válaszolnék: Ne várd el valakitől, hogy bocsánatot kérjen, ha te ugyanezt nem tennéd meg érte. Túl nagy az becsületed, hogy csorbát ejt rajta egy ilyen? Ráadásul az apuciról van szó! Szerintem nem szép dolog tőle, hogy ő sem szól hozzád, de nem mentség a terhesség arra, hogy te nem vagy hajlandó kezdeményezni.
De a babáddal azért beszélgethetsz előtte, hogy ő is hallja. "Látod, apuci még most sem akar velem beszélni..." Ha ez sem hatja meg, akkor nem tudom mit lehet csinálni.
Köszi a gyors hozzászólásokat. Nagyon sok jó ötlet van benne amit érdemes megfogadnom.
A megbeszélés stratégiát már jól ismerjük sokszor működött, mert sokszor olyan volt a helyzet, hogy volt mit megbeszélni. De ez most tényleg más, nekem is új. Nem a hatalmas egóm a baj, mert az eddig se nagyon volt... pont ebből a lábtörlő szerepből szeretnék kitörni.
Azzal, hogy nem eszi meg a kajámat azt akarja bizonyítani, hogy nincs szüksége rám!
Épp azért szeretném minél hamarabb rövidre zárni a történetet, hogy egészséges okos kisbabánk legyen, ne hiszti bajnok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!