Hogy is van ez? Ti hogy reagálnátok erre?
Van egy kedves barátnőm aki a kolléganőm is.(Lunak hívják)3-4 hónappal ezelőtt egy este munka után amikor mindenki ment hazafelé,Lut megtámadta egy fekete férfi.Meg akarta erőszakolni.Lu elmesélte,hogy könyörgött neki,és kérte ne bántsa hiszen meg is van neki a menstruációja.A pasas nem hitt neki,de amikor kiderült,hogy igaz,mérgében elkezdte Lut verni.Lu úgy megijedt,mert azt hitte meg fog halni,hogy a félelem,a sokk miatt védekezett.Annyira erősen védekezett,.hogy a szó szoros értelemben összeverekedett a támadójával.Amikor a támadója elesett,és a földön feküdt,Lu egyszerűen képtelen volt leállni,és tovább verte,rugdosta. Majd ott hagyta a parkban és elment a rendőrségre.A rendőrök végül is ugyanott találták a támadót ahol Lu otthagyta. Orvosi lelet,vizsgálat,és ami kell jöttek egymás után.Az egyik rendőr mondta Lunak,hogy jól tette,hogy így helyben hagyta a pasast,mert drogos,és nem sokat fog kapni a támadásért..
Eltelt majdnem 4 hónap.Lu már megnyugodott egészen péntekig.Ugyanis pénteken kapott egy hivatalos levelet,hogy a támadója feljelentette könnyű testi sértés miatt. Azt hittem rosszul látom a levelet,de nem! Lu lett most a elkövető,és a fekete,drogos pasas az áldozat! A pasas kirendelt ügyvédje azzal érvel,hogy Lu több napos sérülést okozott az áldozatnak,és cserben hagyta,vagyis nem segített neki amikor a földön feküdt.Szerinte amikor a földre került a pasas,ott már ön bíráskodott,és nem védekezett. Jövő hónapban lesz az első tárgyalás.Nem akarom elhinni,hogy ilyen pocsék lenne a törvény...Ezek után mi jöhet még???
Egyébként Lu támadása is bírósági ügy lesz,de úgy néz ki,hogy a kettőt egyszerre fogják tárgyalni,hogy képben legyenek..
Én tényleg nem értem! Most akkor mit is csináljon az ember lánya,ha meg akarják erőszakolni.Ne védekezzen? Vagy ha mégis védekezik,akkor utána gyorsan vigasztalja,és ápolja a támadóját?? Az eszem megáll,hogy milyen helyzetek vannak!Az igazi áldozatokat ki fogja védeni ezentúl?
Ez most még semmi. Legjobb védekezés a támadás alapon a pasas feljelentette. Érthető. Az is érthető, hogy az ügyvéd, akit a pasi fizet, neki ad igazat.
Majd ha megvan az ítélet, akkor reagálok bármit is. Úgy tetted fel a kérdést, mintha Lut legalábbis tíz év szabadságvesztésre ítélték volna, holott erről szó sincs.
Másrészről te is kicsit ferdítesz. Mert az tény, hogy még megrugdosta Lu a pasit, ami nem szép dolog. Viszont ha okos, akkor azzal fog védekezni, hogy odavitte a rendőröket, akik hivatalos szervként jobb ellátást tudtak biztosítani a pasinak, mint ő.
Az eset Angliában történt..
Kedves második..Nem ferdítettem...Lu nem vitte oda a rendőröket,mert sokkos állapotban őt a kórházba vitték,és mivel a Roudborn-i parkban támadták meg,a rendőrök tudták hova menjenek..Nem nagy park,csak hát este nem sűrűn mennek a parkban.. Nem tudom mi a ferdítés abban,hoyg elmesélte,hogy annyira félt,hogy ütötte,verte,rugdosta a pasast,ahogy a pasas őt is..Az ember ilyenkor nem is tudja mit tesz,csak csapkod és üt..
Sajnalom hogy baratnodnek ezt mind at kellett elni.
Furcsa, hogy a fekete, szex ehes pali abba hagyta a tamadasat, foleg hogy droggos. Altalaban ilyenkor nem gondolkoznak, nem erdekli a noi problemak, csak az hogy szex-et talaljanak. Serencse volt a baratnodnek.
Ha baratnod tovabb rugdosta, verte, gondolom nem feltette, rendor szerint is jol elintezte, akkor miert csak konnyu testi sertesert van feljelentve.
Tanulsag: Ugy intezd el, hogy ott is maradjon. Egy allattal kevesebb, van miert birosagra jarni, van mit leulni.
Egyebkent, hidd el, mire lejar az ugy, baratnod semmit nem fog kapni.
SZia!
Hát ilyen ez a magyar törvény. Papiron van önvédelem, de ilyen helyzetekben nincs.
Vagyis ha 2 ember mondjuk rád támad, és te mind2 embert megvered, vagy csak az egyiknek behúzol, és mondjuk eltörik az orra és te utána elfutsz, feljelentés esetén te szívod meg.
Én judozok, és járnak oda rendőrök is, és ők mondták ez.
És ilyen szempontból mondjuk a judo azért jó, mert ha mondjuk csak ,, leteszed a földre" (megdobod), akkor van időd elrohanni, és nem lesz akkora sérülése, h feljelenthessen.
Nem voltam ott a támadásnál,csak Lu beszámolóját ismerem.
A pasas nem akarta abbahagyni az erőszakot,csak dühős lett,és ütni-verni kezdte Lut.Most lehet azt mondani,hogy a drog miatt nem tudta mit cselekszik(és erre is hivatkoznak) de szerintem (és ez az én véleményem) senkit nem jogosít fel a drog arra,hogy bárkit megerőszakoljunk,vagy megverjünk.
Lut is megverték,és ő is védekezett..Nem tudom milyen sérülést kapott az egyik vagy a másik..De nem is ez a lényeg.Hanem az,hogy ezek után még az áldozat kerülhet olyan helyzetben,hogy meghurcolják?? Lunak is van ügyvédje,hétfőn beszél vele..Csak tudjátok az ember ilyenkor a barátja mellett áll,és nem értem,hogy miért kell az igazi áldozatnak még azt is elviselni,hogy a támadója meghazudtolja..
Magyarországon is, ha bejön egy betörő a házba fenyegetőzik késsel vagy fegyeverrel és te jól elvered akkor ő simán beperelhet és ha jó az ügyvéd még akár meg is nyerheti a pert.
Volt egy per Mo.-on ahol egy betörő leesett az éppen kiszemelt ház tetejéről, mert rossz volt a cserepezés. Beperelte a lakosokat és megnyerte a pert.
Amúgy pedig a barátnődet szerintem igazolni tudja a kórház, miszerint ő sokkos állapotban volt és nem volt tudatában az aktuális cselekedeteinek... A rendőrség is őt fogja igazolni valószínűleg, szóval nagyon kemény dolga lesz a pasas ügyvédjének, ha valami jót ki akar hozni az ügyéből. Már csak azért sincs neki igaza, mert fizikai nyomok voltak a testén és egy nővel szemben történt ez. Innentől minden normális embernek egyértelműnél válik, hogy egy nő aki nem fél vagy nem harcművész esélytelen egy férfival szemben. Ráadásul nyilván nem a nő kezdeményezte az incidenst a parkban éjjel...
1. Sajnos ilyen világban élünk. Hallottad azt a történetet, amikor az USÁban egy idős hölgy megnyert egy pert, amiben elmarasztaltak egy mikrokat gyártó céget, mivel a hölgy mikroja felrobbant, amikor a macskáját eső után szárítás céljából beletette? Az adu ásza az volt, hogy a használati útmutatón nem szerepelt, hogy macska szárítására nem alkalmas. A cég azóta módosított a használati útmutatón. Ez nem vicc, komoly, nézz utána a neten.
2. Egyetlen értelmes javaslatom van: minden Lu barátnőd ügyvédjén múlik. Ha letudja mosni a színről a pasi ügyvédjét, nyer. Ha nem, valóban elítélhetik. Itt tartunk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!