Nagymamám kórházba került, és ezt nagyon rosszul viselem. 80 éves elmúlt, nagyon beteg. Ma meglátogattam, és amikor hazajöttem a páromhoz, elsírtam magam. Ő annyit mondott: Ilyen az élet. Készüljek fel.
Nagyon rosszul esett, minimum egy ölelést azért vártam. Ezt szóvá is tettem, de még én voltam a hibás. Nektek, hogy esett volna? Vagy én reagálom túl?
2011. júl. 30. 15:22
1/6 anonim válasza:
Parod nem tudta hogy viagasztaljon. Nem az O nagymamaja, nem tudja atelni mit erzel. Sok ember meg ennyit sem tud mondani amit a parod. Kar lenne elrontani a kapcsolatotokat. Sokan nem tudjak, hogy kezeljenek egy kozeli halalt.
2011. júl. 30. 15:26
2/6 anonim válasza:
A párodnak igaza volt.
De az is igaz hogy ezt nem így kellett volna tálalni.
Lehetett volna kicsit empatikusabb.
2011. júl. 30. 15:28
3/6 anonim válasza:
Hianyzik belole az empatia. Nem szeretem az ilyen embereket. Amugy igaza volt, hogy ilyen az elet es valoszinuleg o ezt tartotta abban a helyzetben vigasztalasnak. Azt gondolta, hogy ezaltal nem merulsz bele annyira, igy kevesbe fogod rosszul erezni magadat, mintha beszelnetek rola, mintha bele menne erzelmileg. A masik oldalrol kozelitette meg, de ezt sokan bunkosagnak vehetik le, ha mas a logikajuk.
2011. júl. 30. 15:31
4/6 anonim válasza:
Én elvárnék azért pár vigasztaló szót, és/vagy egy hosszas ölelést. Majd ezek után azt, hogy el mondhassam neki mit érzek jelen pillanatban és ennél a felvetheti az "ilyen az élet állás pontját és hogy fel kell készüljek" Ha neked ezeknek a dolgoknak a hiánya rosszul esik beszéld meg vele. És csak úgy mellékesen azért mert nem az én családom, nem az én mamám még némi együtt érzés lehet bennem, utálom az ilyen embereket, iszonyat nagy érzéketlenség.
2011. júl. 30. 15:50
5/6 anonim válasza:
Ez tipikusan az a vita, amikor minden megjegyzésnek, minden mondatnak, minden gesztusnak van egy jószándékú és egy rosszhiszemű értelmezése. Párod vigasztalni akart, csak nem sikerült neki. Nem azt kaptad tőle, ami jólesett volna neked, de ez a tudatlansága, ne a rosszindulata volt. Ő sem örült, amikor vigasztalónak szánt szavaira felháborodtál.
Nem túlreagáltad, hanem félreértetted. Szálljatok ki ebből a negatív spirálból.
2011. júl. 30. 15:51
6/6 anonim válasza:
Az vigasztalás szerinted, hogy haza ért a kérdező belépett az ajtón elmondta a párjának hogy mi történt ő meg annyit reagált: "Ilyen az élet készülj fel! Na jól van megyek vissza netezni" kb... Itt jelen esetben nincs vigasztalásról szó, szerintem de persze azt, hogy pontosan mi volt nem lehet tudni, nem voltunk ott, Ezt a kérdezőnek a párjával kellett volna azonnal megbeszélni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!