Miért mondja mindenki ezt?
16 éves vagyok, alig várom már, hogy 18 legye. Ezt mindig hangoztatom, most jelenleg azért mert nem akarok másik országba költözni..de sajnos a pénz miatt ez muszáj :"(.
Azért szeretnék 18 lenni, mert akkor nem függök senkitől és nem kell olyanokat megtegyek amiket nem szeretnék, magam oldom meg a dolgaim és azt teszek amit akarok. Ámbár mindenki azt mondja, hogy azt csak hiszem, ők is ezt hitték ennyi idősen...
De kérdem én, nincs igazam, azt csinálok amit akarok, nem?
Akkor meg miért mondják hogy nem olyan könnyű ez mint gondolnám?
Köszönöm az esetleges válaszokat!
Ott vannak ugye a költségek.Meg van például a munkahelyen főnöke az embernek.És hát van a rezsi,a vízszámla,a villanyszámla..ezekről csak tudsz,nem?ja és ott a férj illetve a feleség..meg a gyerekek.
16/L
ja, nem változik semmi, csak rossz irányba. Úgy értem tiéd lesz a felelősség saját magadért, úgymond elvárás hogy mostantól magadért kell tenned, elérned a fügetlenséget, megélhetést. Addig van jó dolgod amíg gyerek vagy. Utána seperc alatt rád zúdul minden, és még csak nem is térhetsz vissza soha abba az "áldott állapotba" amit a gyerek/kamaszlét nyújtott. Az volt ám a "semmittevés", most jön a meló.
Ne akarj felnőni :) Fura én sose akartam, bár lehet azért érzek most így, hogy visszavágyom, de szerintem mindenki így van/lesz ezzel. Szóval élvezd hogy fiatal vagy!
Ez a 16 év nagyon király időszakom volt!
Tényleg hidd el,nem leszel semmivel szabadabb.Dolgozni kell járni.Van,hogy túlórázni is.Lehet,hogy munka mellett tanulni is.Aztán ha gyereked lesz,akkor sem mehetsz oda,ahova akarsz,stb.Tényleg nem egyszerű a felnőtt élet!Használd ki,hogy még "gyerek" vagy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!