Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mért mondja mindenki azt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mért mondja mindenki azt, hogy nem lett volna szabad elköltöznöm?

Figyelt kérdés

A férjem megcsalt, beadtam a válópert. Az ügyvéd javaslatára, míg áruljuk a lakást, közösen lakjunk benne. Több hónapig tűrtem a megaláztatást, amit velem művelt a gyerekek szeme láttára,(ezt itt nem részletezem, de a fizikai bántalmazáson kívül minden volt) és mivel eddig egyáltalán nem jelentkezett a lakásra még érdeklődő sem, ezért kölcsön pénzből elköltöztem albérletbe, mert nem bírtam tovább a lelki terrort. Hiába könyörögtem neki, hogy menjen el ő, ne kelljen a gyerekeket új iskolába vinni stb. Nem ment, és tudta jól, hogy nem tehetem ki, ezért én mentem a gyerekekkel. Az albérletet nagyon keservesen, de kitudom fizetni, és éppen hogy, de megélünk valahogy az én fizetésem plusz családi pótlékból. Gyerektartást nem kapok tőle, sőt még ő követelőzik, hogy én tartozok neki. A napokban tudtam meg, ahogy kitettem a lábam, nemsokkal utána már be is költöztette a nőjét. Az ügyvédem szerint ezt megtehette, mert hogy én voltam a hülye, hogy elhagytam a közös lakást. Nem jókedvemből jöttem el.

Tarthatok-e igényt a kizárólagos lakáshasználatra?

Van esélyem arra, hogy a bíróság akkor is nekem ítéli a lakást, ha én „önszántamból” hagytam ott, és nem azért mert bántalmazott fizikailag? Az ügyvédem szerint csak ez lett volna az egyetlen ok, amiért elhagyhattam volna büntetlenül a lakást.

A lelki terrort, megaláztatást hogy bizonyítsam?

Valóban joga volt odaköltöztetni az éppen aktuális nőjét, miután engem, és a 2 kiskorú gyereket elüldözött? –és ez a tény a bíróság előtt neki negatívum?

(Kérem, ne írjanak olyant, hogy – nem kellett volna elhagynom a közös lakást- ezt nagyon jól tudom, csak éppen kikészültem idegileg, minden este sírtam a gyerekekkel, ő meg direkt erre ment, hogy engem kicsináljon, és én menjek el, ne neki kelljen.)

2010. ápr. 22. 14:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
45%
Ha az ügyvéded azt mondja biztos igaza van
2010. ápr. 22. 14:40
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Uristen nagyon sajnallak!Ez az ember egy szemetlada,onzo bunko ember,egyszeruen rosszul vagyok,ahogy olvasom,hogy mit tett veletek!Ezert ugy megfogja verni az isten,hogy a laba sem eri a foldet,ez majd megis mondhatod neki,hadd xarjon be!Ugy sajnallak,nagyon kiakarok talalni valamit,de nem tudom mit lehetne tenni!!!Szerintem valahogy kikellene ot turni a lakasbol,mivel miatta lett a valas,es neki egy maganak nem kell a haz,Ti viszont 3an vagytok.Hogy tud egyaltalan estenkent elaludni az a patkany mar bocsi a kifejezeert!!Bezelj az ugyvededdel,es kerjetek gyerektartast,mert nem te tartozol neki,hanem o tartozik neked nagyon sokkal,ot a hazat is neked fogjak itelni,ha inkabb visszamentek,es a nojet meg rugjad ki a hazbol,mivel az a te hazad is!!!22/L
2010. ápr. 22. 14:45
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól biztos meg fog ijedni hogy megveri az isten :S

Ha saját tulajdonú a ház akkor vagy el kell adni és megfelezni a kapott pénzt vagy az egyik félnek ki kell fizetnie a másik felet

2010. ápr. 22. 14:47
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Önkormányzati a lakás vagy közös tulajdon vagy egyikötök tulajdonában volt amikor összeházasodtatok vagy örökölte , ajándékba kapta az egyikőtök
2010. ápr. 22. 14:50
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Hát nagyon sajnállak, ilyen helyzet egyántalán kialakulhatott, valahol megértem, hogy miért költöztél el senki sem bírta volna idegileg, én sem az biztos. De a ház akkor is a kettőtök tulajdona, tehát csak úgy nem mondhatja, hogy na ennyi. Én a helyedben azért még más ügyvédet is megkeresnék, hallomásból (ismerős válik és övé az ügyvéd) ismerek olyat, aki nagyon családcentrikus, és itt már családról csak a te és a gyerekek esetében lehet beszélni, és foggal körömmel harcolna. Szóval egy tetü a férjed, én azért biztosan visszaköltöznék, mert sajnos a jog az jog. azt meg nem teheti meg, hogy nem enged be, akkor fizessen ki. Lelki terror, megaláztatásra sajnos csak közvetlen tanúk bevonása lehet, de akkor a gyerekeket is gondolom meghallgatnák, ami meg elég durva lehet. Mindenképpen keress fel más ügyvédet is, nem mindegyik ilyen félmondatos, valaki harcol is az ügyfeléért. Jogtalan az ödaköltöztetés, mivel te is tulajdonos vagy (az elköltözéssel még nem adtad lemondásod az ingatlanról) és nem járulsz hozzá. Szerintem. Viszont gyerektartásért mindenképpen perelhetsz, ilyen nincs, hogy egy apa a két gyereke után ne fizessen semmit. Igen is köteles fizetni.

Kitartás, remélem jóra fordulnak a dolgok.

2010. ápr. 22. 14:57
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Tudom milyen nehéz most neked, de össze kell szedned magad, a gyerekek miatt is.

Ara nem látsz esélyt, hogy vissza költözz a lakásba?

Tudom, leírtad, hogy a férjed egy állat, de így legalább "bele köpnél a levesükbe" a férjednek, meg a csajának, így talán elköltöznének onnan, ha te visszamennél a gyerekekkel.

Nincs valaki férfi ismerősöd? Vagy kolléga is jó, ha maximálisan megbízol benne, és segítene neked visszacuccolni.

Jobbat nem tudok mondani neked sajnos..

2010. ápr. 22. 15:00
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Keress másik ügyvédet, költözz vissza.

Az ügyvéd kérjen távolságtartási végzést. A lelki terror is terror.Menj a gyámhatóságra, ha a gyerekek is szenvednek tőle.

2010. ápr. 22. 15:08
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Költözz vissza, és vigyél oda valakit te is, barátot, rokont. Ez az idegek harca... csak hát ott van szegény gyerek, emiatt elmélet marad az egész.
2010. ápr. 22. 15:09
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nagyon sajnálom, ami veletek történt. Azért próbáld meg, hogy mindenképpen visszaköltözzél, a te lakásod, nem lehet azért ezt ennyiben hagyni. A lelki terror is létezik sajnos, biz. lehet, tanúkkal. De hallottam olyanról állítólag van, hogy lehet kérni a közös tulajdonjog megszüntetését a bíróságon, ennek érdemes lenne utánakérdezened, szerintem is váltsál ügyvédet, ez semmit sem ér, ha ennyivel így elintézte az elköltözésed. A gyerektartásért meg perelj, nem szabad annyiban hagyni.

Ne haragudj meg, de írtó nagy tetü a férjed...

2010. ápr. 22. 15:17
 10/13 anonim ***** válasza:
51%
Én ezt nem értem , okosítsatok ki. Együtt él x-y (még nem is házasok). Közös tulajdonban van egy lakás. Szétmennek, árulni kezdik . Y elköltözik. Kit érdekel hogy közben y elköltözött, a lakás ugyanúgy feleződik. Akárcsak a házasság esetén, ha közös tulajdonban volt. Nem?
2010. ápr. 22. 15:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!