Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A kislányom 10 hónapos,2 hónapja szakítottam az apjával. Mondtam, hogy bármikor láthatja (a heti két láthátás keretein belül). A baj az, hogy az egész rokonsága a nyakamra jár, unokatesók, nagynéni, keresztszülők, szóval mindenki. Ezt megteheti?
nem. de nyilvan szeretik a gyereket.
Ha a testverem szakitana a parjaval es nem lathatnam a kisfiut tobbe,vagy csak 2 hetente egy orara, hat en bele is halnek. tuti,hogy megbolondulnek
Kedves Kérdező!
Kezdjük ott, hogy amíg hivatalos gyermekelhelyezési per nem volt és annak nem született jogerős ítélete, ami nálad helyezte volna el a gyermeket, az apa pont ugyanolyan jogokkal rendelkezik, mint te. Tehát ha a tizenkettedik unokatestvérét akarja elvinni a gyerekhez, akkor megteheti. Nincs olyan se, hogy heti két láthatás, amíg nincs erről ítélet.
Más kérdés, hogy ilyen kicsi gyermeket 99,9%-ban az anyánál helyeznek el.
Mint egyedülálló anya, azt tudom neked mondani, hogy örülj annak, hogy a gyerekednek van családja és rajtad kívül ennyien szeretik. A saját fájdalmadat meg sértődöttségedet ne a rokonság teljes eltávolításában éld ki. Hidd el lesz annak a gyereknek így is elég sok bánat és magány az életében, hagyd legyen legalább így családja.
Kedves Kérdező!
Nálunk ugyanez ment, míg ki nem mondták a válást. Mivel az exem és a családja már olyan kellemetlenül viselkedett, és időközben a kislányom le tudta kommunikálni az igényeit, így elengedem vele. Ez heti kétx 2,5 óra, és havi 1x7 óra. Nagyon jól érzi magát az apjával, aki ilyenkor a szüleihez viszi, és ott (gondolom én) találkozik a többi kíváncsi rokonnal. Azóta nálam, bent nem járt senki, és jobb is így. Igaz ugyan, hogy azóta egy üveg bébiételt, vagy egy darab ruhát sem hoztak, nem kérdezik, kell e valami...ez számomra sokat mond.
Tudom, kellemetlen a szituáció, de gondolj arra, a kicsinek kellenek a nagyszülők, és egyéb rokonok is. Legyél büszke, hogy szeretik őt. Mellékesen az a dolguk. :-)
Ha úgy érzed, az apuka elég feklelősségteljes, engedd el vele két etetés között ellátva a megfelelő instrukciókkal. Nálunk pl. üzenőfüzet került bevezetésre, mert egyszerűen nem tudták megjegyezni mit, hogyan kell. Én azt javaslom próbáld a békés utat választani, mert nem csak az apa, hanem a szülei is kaphatnak külön láthatást. Ja, és ha neked nem alkalmas a látogatás, mondj nemet, javasolj másik időpontot. És kitartást! Sokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!