Mit tegyek, ha a barátom és a szülei tehetősebbek, mint az én családom?
Tudom,hogy nem kéne,hogy zavarjon,de akkor is...Olyan rossz,hogy Ő mindig drága ajándékokat vesz nekem,én pedig nem tudom ezt viszonozni.Mi sem élünk nyomorban(középosztály),de hozzájuk képest szegénynek számítunk.
Most is azt szeretné,hogy ősszel utazzak el vele és a szüleivel Londonba,úgy,hogy mindent Ők fizetnek,nekem csak a költőpénzt kéne vinnem...De ez olyan rosszul esik nekem,mert én ezt nem tudom viszonozni,akárhogy szeretném.
Ha mondom neki,hogy nem kell drága ajándék,akkor azt mondja,hogy ez semmiség,hagyjam neki,hogy szeressen.Nem érti,hogy én nem azért szeretem,mert ajándékokat vesz.
Meg ha elmegyünk valahova(fagyizni,sütizni,stb),akkor sosem engedi,hogy én fizessem a saját részemet.Nem csak akkor,ha ketten vagyunk,hanem akkor is,ha ott vannak a barátaim...És lehet,hogy ez nekik úgy jön le,mintha én kérném meg rá,mert nincs nálam elég pénz.
Mikor kérdezem,hogy mit szeretne kapni ajándékot valamilyen ünnepre,akkor azt mondja,hogy neki elég vagyok én...
Én nagyon sokat alszom ott náluk,a szüleivel is jóban vagyok,de Ő még egyszer sem aludt nálunk,mert 1.,eléggé vékonyak a falak és nagyon áthallatszódik,hogy éppen mit csinálunk,2.,nem tudom,hogy mit szólna a mi "életstílusunkhoz".Mert nem olyan fajta,aki leszólja a nála szegényebbeket,de vannak azért rigolyái elég rendesen.
Már régóta együtt vagyunk,de ezt nem tudom vele megbeszélni sosem :S
Mit tegyek?Hagyjam,had folytassa vagy beszéljek vele?
Köszönöm szépen a válaszokat!
15/L
Szinte teljesen ugyanabban a helyzetben vagy mint én :S:D
Ő se hagyja hogy fizessek valamit is. Mindent ő akar. A drága ajándék is stimm. Mivel ezt nem tudom felülmúlni próbálok olyan ajándékot kitalálni amit nem is gondolt volna.. sajátkészítmények..vagy nagyon kreatív ötletes dolgok. Eddig mindegyiknek nagyon örült...talán te is megpróbálhatnád ötletességgel helyettesíteni a pénzt... Amiatt meg ne aggódj hogy mit szól az életkörülményeitekhez. Ha szeret nem érdekli más csak TE :P
A 16 éves kisfiú azért nem alszik a 15 éves kislánynál, mert vékonyak a falak, és áthallatszik, amit csinálnak...
NEM mondok erre semmit!!!
...és már 11 hónapja együtt vannak...
Amúgy az írásod alapján meg nem mondtam volna, hogy 15 éves vagy, tehát gondolom érettebb vagy a kortársaidnál.
A kisebb dolgokat (pl. fagyi) fogadd el nyugodtan, de a londoni utazás azért már túlzás lenne. Bár gondolom ilyet nem ajánlgatnak akárkinek hetente :)
Úgy értettem,hogy neki is vannak rigolyái,hogy néha rájön a 10 perc és olyankor mindenben és mindenkiben a hibát látja(pl. nem issza meg a sima narancslevet,képes elküldeni valakit a boltba egy 100%-os narancsléért)...Meg a szüleim is párszor annyira cikisek tudnak lenni és nem akarom,hogy azt Ő lássa.Eddig csak egyszer volt nálunk,de akkor anya 5 percenként jött be,hogy mit csinálunk,miről beszélgetünk.Nem tudom,ha itt aludna a barátom,akkor az ágyunk mellett ülne egész éjjel?!
És tényleg minden áthallatszik a másik szobába itthon,ha mi valamit csinálunk...legyen az tv nézés,zene hallgatás,beszélgetés,bármi.
Nálunk ez fordítva van... Az én családom tehetősebb és ők kicsit szegényebbek. De hiába élünk "jobban", sosem kaptam zsebpénzt, nem tudtam neki venni sosem semmit (persze az öcsém minden héten 2ezret kap). De így nyáron eljártam dolgozni és most kap majd tőlem egy hét nyaralást ajándékba.
A párom viszont nem él olyan jól, de tőle mindig kaptam valamit, ha nem láttuk egymást már egy jó ideje. Ha a hozzánk jött, akkor mindig hozott valamit, amit anyumnak adhatott. Főleg gyümölcsöt (anya vegetáriánus), mert sokféle gyümölcsösük van.
:)
17/L
Itt a lehetőség a lepontozásra :)
Szóval 15 éves tini vagy. Ott alszol a barátodnál aki gazdag, és nállatok a falakon álhallatszana minden (persze itt tv-nézésre, beszélgetésre gondolok.... -.-)
És vannak rigolyái pl. 100%-os narancslé csak.
1.: a pasid beképzelt, te meg szégyenled a családodat elötte...na ez a gáz!!!
2.: 11 hónapja (tehát rég) váháhááá itt majdnem leestem a székről.... ismeritek egymást. Majd ha már együtt lesztek 10 éve azt mondom oké....
Kislány szerintem vedd észre magad, még gyerek vagy, gyerek fejjel gondolkozol. De amúgy meg fogadd el a pénzt sőt szerintem kérjél is hisz egyszer ennek úgyis vége lesz, aztán mit kezdesz magaddal??? .... :)
Folyton azt ismételgeted hogy a párod vesz neked ezt vagy azt...de 16 éves, gyanítom nem az ő keményen összeszenvedett fizuját költi rád, hanem a zsebpénzét, ergo a szüleiét.
Így azt hiszem én is el tudnék könnyedén halmozni akárkit minden földi jóval. "Nem számít neki az ára"...még jó, hisz' nem a saját zsebéből vesz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!