Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak? Egész nap...

Mit csináljak? Egész nap itthon vagyok anyámmal összezárva.

Figyelt kérdés
Most, h nyári szünet van, és hazajöttem egy táborból is, már egy hete itthon vagyok. Anyám nem dolgozik (sosem dolgozott, de nem is kérdeztem, miért-nem mintha nem lenne szükségünk arra a pénzre, amit keresne) és így egész nap itthon van. Nem mondom, h semmit nem csinál, mert a házi munka lefoglalja, egész nap takarít, meg ilyenek, de egy nagyon kicsi házban lakunk, és nekem nincs egy zugom, ahová bebújhatnék, ahol magamra zárhatom az ajtót, mert a szobámnak 2 ajtaja van, és ezeknek folyton nyitva kell lenniük, mert ha becsukom, anyám rögtön rá töri, h 'jááj ne csukd már be úgy utálom ha becsukod' mert akkor olyan levegőtlen a lakás. A házunkhoz nagyon nagy kert van, és van egy kutyám is. Annyira elegem van már, nem is az a baj, h itthon vagyok a nyári szünetbenm hanem az, h anyám is, és így nem oszthatom be magamnak a napot, hanem ha elmegyek valahová délelőtt, akkor anyámnak is el kell mondanom, nem lehet az, h délután megkérdezi: na és mit csináltál ma? Ugyanez van suliidőben is: alig bírtam lebeszélni arról, h minden nap kocsival eljöjjön értem a suliba, így meg ha nem érek haza szokott időben: mit csináltál? azt httem 4-re már itthon leszel! Miért nem lehet nekem is egy normális életem, ahol több szabadságom van???
2011. júl. 18. 10:26
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
16 évesen lehet diákmunkát vállalni. Akkor nem kell egész nap otthon lenni anyáddal.
2011. júl. 18. 10:57
 12/14 anonim ***** válasza:

segíts be anyudnak legyen olyan nap mikor te főzöl így az idő is megy és anyud is majd szépen lassan felfogja, hogy nem vagy te már olyan kis gyerek.

Tudod én 23 éves vagyok de örülnék ha anyum itt lenne velem és meg meg kérdezné, hogy hova megyek mit csinálok.

Ő nem akar neked semmi rosszat csak tudni szeretné hogy hol keressen ha valami baj történne.

Volt egy barátnőm aki elszökött otthonról és a szülei nem tudtak róla semmit, hogy kikkel járkál merre szokott lenni egyedül azt tudták, hogy én jóba vagyok vele, hát így a rendőrök tőlem várták a segítséget és igen én tudtam, hogy hova menekül ha magányra vágyik.

Miért nem fogja fel sok gyerek mint te is, hogy a szülők csak titeket féltenek nem ellenőrizni akarnak hanem megóvni a bajtól.

2011. júl. 18. 11:26
 13/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nagyon szeretnék munkát vállalni, és a szüleim is támogatnának benne, de eddig nem találtam semmit. Értem, persze, meg akar óvni a bajtól, de azért kicsit idegesítő a folytonos kérdezgetés. Meg az, h nekem olyan kicsi dolgokrl is be kell neki számolnom, amiről a többieknek nem, mert ha ők nem mennem rögtön haza suli után, hanem még eszünk egy fagyit, akk az ő szüleik még nincsenek otthon, h tudják, h fél órával később ért haza a gyerek, de engem már megkárdeznek, h hol voltam.
2011. júl. 18. 16:46
 14/14 anonim válasza:
Én a helyedben örülnék, hogy ilyen anyud van aki törődik veled... tudod a mai világban nem egyszerű szülőnek lenni, mikor minden egyes nap azt hallják a híradóban, hogy gyerekek tünnek el, vagy halnak meg, sajnálatos...de ez így van. És lehet az az érzés is jobb, hogy mindent elmondhatsz nekik, megbeszélheted velük a dolgokat, mint hogy nem szólnak hozzád egy mondatot sem. Persze van egy határ, amit a szülők is gyakran átlépnek, de értsd meg őt, ilyenkor gondolj arra, hogy milyen lenne ha anyukád helyébe lennél. Gondolhatsz arra, hogy velem ugy sem történik semmi, tudok vigyázni magamra... És akikkel ezek az incidensek történtek?... Szerintem ők is ezt gondolták... ez a tipikus "miért pont velem történne bármi is" ... gondoljunk csak vissza a west balkánra... a halot tinédzserek szülei hogy érezhettek, mikor megtudták mi történt a gyermekükkel? Ha már egy parányit is megváltoztattam a gondolkodásmeneted, már megérte, hogy leírjam ezt neked... És ha ugy döntenél, hogy leülsz vele beszélgetni erről, akkor figyelj arra hogy ne bántsd meg őt.
2011. júl. 20. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!