Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudtok-e valami komolyabb,...

Tudtok-e valami komolyabb, zárható naplót?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy 18 éves vagyok, és életemben eddig egyszer írtam egy blogot-sajnos megtalálták, kitudódott, és eléggé-értsd nagyon nagyon kellemetlen érzés van bennem az emlékre gondolva mind a mai napig, pedig idestova már 3 éve annak.

Külvilág elől próbálok elrejteni minden érzelmet-ennek sajnos megvan az oka no meg a következménye- és tartom magam a mondáshoz, hogy a titok a te foglyod, de amint valakinek elmondod, te leszel az ő foglya. Viszont mindenképp szeretnék egy naplót írni.

Van egy széfem a szekrényemben, viszont nem gondolom teljesen biztonságosnak, mert szüleim számára nyilvánvaló helyen van a kulcs, persze próbálom elrejteni, de édesanyám nagyon nagyon kíváncsi típus, és a magánéletet sem tartja teljesen tiszteletben. Így kettős védelem kéne: a széf, ami megvan és egy kulcsos napló. Persze nem ilyen kishableányos gagyi fajta, és nem is a határidőnapló. Csupán egy erős lakattal ellátott naplóra. Nem vagyok fukar, egy emléknek szánom, ami nem hullik szét 2 év alatt, így a maximum árat 20 ezer forintban állapítom meg(ezért gondolom bőrkötétesek vannak). Interneten hiába keresgéltem, ha beírom, hogy kulcsos napló, kiad ilyen pokemonos vackokat.

Valaki tudna segíteni, hogy hol tudnék venni?

2011. júl. 18. 07:38
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

ma 13:51

Igen, de ezt, amit leírtál, az, aki teljesen normális családban nőtt fel, nem fogja megérteni, és őrültnek fog nézni.

Amúgy úgy gondolom, hogy a szüleim nem kockáztatnák meg, hogy nyomot hagyjanak egy ilyen tárgyon, mert tudnák, hogy azzal hónapokig, esetleg évekig a haragom táplálnák. Szóval kizárt, hogy ha zárva volna, széttépnék.

(bár szeptemberben költözök spanyolorszgágba, és ott sem nagyon szeretném, hogy pl barátnő majd belenézzegessen)

2011. júl. 18. 22:34
 32/38 anonim ***** válasza:
56%

lehet nem ment át amit voltaképpen közölni szerettem volna veled:

Nekem megtalálták a naplómat, hiába volt jól rögzítve a lakat ( én átfúrtam a könyvet) szétcincálták, elolvasták, majd kidobták. Értelemszerűen azért dobták ki mert ha visszatették volna lapokra szedve lakat nélkül hiányzó gerinccel akkor feltűnik nekem majd. Azzal hogy kidobták azzal azt érték el, hogy mikor kérdeztem hogy ki látta, ők azt mondhassák: hogy ŐK BIZONY nem látták... meg hogy biztos én vagyok a hanyag hogy nem tudom hová teszem a dolgaimat...meg majd máskor jobban az eszembe vésem hogy mit hová teszem ( szumárrum még én lettem lecseszve mert nem "találtam" meg a naplómat -amit persze kidobtak szétcincálva)

Szóval ezzel azt akartam mondani, hogy ha nagyon bele akarnak nézni egy naplóba úgyis megteszik, max utána eltüntetik a nyomokat és a naplódnak véletlenül "lába" kel...

Nos nekem még lenne két tippem:

1. Zárható cd doboz: szürke ládaszerűség kb 3500 Ft... bár a zár gagyinak tűnik...

2. Cd tároló: olyan mappaszerűség amibe belefér a naplód... beleteszed becipzározod, obi-ba lehet kapni láncot veszel pl 90 cm-t azt átkötöd mintha egy postára feladandó csomag lenne... aztán rá egy lakat... úgy be a páncélba? (csak arra figyelj hogy olyan láncszemet válassz amibe belecsúszik a lakat nyelve)

3. létezik szekrényre mágnes zár: baby dream , vagy dream baby, keress rá neten: állítólag egy mágnessel csak egy zárat lehet nyitni kb 3500 Ft,állítólag a nők is fel bírják szerelni a szekrényre... szóval feleszereled a szekrényedre, a szekrényedbe beteszed a páncél ládádat, amibe a könyvedet teszed lánccal átkötve... :)))) na ez a biztos... Amúgy ezt a mágneszárat viheted magaddal külföldre ( ott is fel tudod szerelni a szekrényedre...) de ez csak egy tipp

2011. júl. 19. 15:05
 33/38 anonim ***** válasza:
100%

jaj igen...eszembe jutott még valami.... akkor már elő is hagyhatod a naplódat... szóval tanulj meg japánul, azt biztos senki nem fogja tudni elolvasni :))))

(na jó csak vicceltem)

2011. júl. 19. 15:07
 34/38 anonim ***** válasza:
de vannak zárható bőröndök is ( ha mész külföldre az még jól is jöhet) sőt akkor már oda el is tudod zárni a leendő lakótársak elől...
2011. júl. 20. 13:48
 35/38 anonim válasza:
[link] ez tényleg olyan 15.000-20.000 Ft között van.. ( : de azért remélem segítettem
2011. júl. 21. 11:12
 36/38 anonim válasza:

Szabad tudni, hogy végül mire jutottál?:)

Én is írok naplót, és bizonyos dolgokban egy cipőben járunk.

2012. júl. 2. 17:11
 37/38 anonim ***** válasza:
100%
Én készítettem egy titkosírást magamnak, kb. egy napig volt meg egy darab lapon a minta, azt lefényképeztem a telefonommal, 2-3 nap alatt megtanultam, aztán töröltem a képet is. Közben a telefonom végig nálam volt, éjszaka kikapcsolt állapotban, kóddal levédve, amit csak én tudtam. A naplómon lakat volt, jól el volt rejtve, de nem a saját szobámban, mert tudtam, hogy ott keresik először. Ez egy ideig be is vált, de egyszercsak nem volt a naplóm a helyén, és nyilván más sem látta, de tudtam, hogy elvették. Csak abban bíztam, hogy a titkosírás feltörésével nem bajlódnak majd. Közben persze majd megőrültem, mert a szüleim sosem szolgáltak rá arra, hogy megbízzak bennük és az érzelmeimről beszéljek. Nem is voltak rá kíváncsiak, csak öregedtek már, én voltam a legkisebb gyerek, stb... Szóval én mindent felforgattam a házban a naplóm után, végül az unokahúgom felhívott, hogy nála van, ugyanis anyám odaadta a hugának, hogy rejtse el, amíg nem fejtik meg az írást és nem tudják elolvasni. Csakhát az unokahúgom, mint kiderült, nem egy elmebeteg, és megesett rajtam a szíve. Olyan hálát még sosem éreztem, mint akkor.
2013. szept. 1. 04:38
 38/38 Evelin5687 válasza:
Még egy szavazat a titkosírásra! Ha hajlandó vagy egy kis időt szánni egy saját magad által kitalált jelrendszer megalkotására, és kitartó vagy, illetve gyakran írsz naplót és nem felejted el a "nyelvet", akkor abszolút megéri! Nem tart olyan sok ideig az elsajátítása, és nagyon valószínű hogy elveszi a kedvét az átlagos kíváncsiskodóknak. Akkor van gond, ha sok-sok év múlva előveszed, és már nem emlékszel a nyelvre, a jelkulcs meg már sehol...... :D
2019. máj. 20. 11:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!