Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tudtok-e valami komolyabb,...

Tudtok-e valami komolyabb, zárható naplót?

Figyelt kérdés

A helyzet az, hogy 18 éves vagyok, és életemben eddig egyszer írtam egy blogot-sajnos megtalálták, kitudódott, és eléggé-értsd nagyon nagyon kellemetlen érzés van bennem az emlékre gondolva mind a mai napig, pedig idestova már 3 éve annak.

Külvilág elől próbálok elrejteni minden érzelmet-ennek sajnos megvan az oka no meg a következménye- és tartom magam a mondáshoz, hogy a titok a te foglyod, de amint valakinek elmondod, te leszel az ő foglya. Viszont mindenképp szeretnék egy naplót írni.

Van egy széfem a szekrényemben, viszont nem gondolom teljesen biztonságosnak, mert szüleim számára nyilvánvaló helyen van a kulcs, persze próbálom elrejteni, de édesanyám nagyon nagyon kíváncsi típus, és a magánéletet sem tartja teljesen tiszteletben. Így kettős védelem kéne: a széf, ami megvan és egy kulcsos napló. Persze nem ilyen kishableányos gagyi fajta, és nem is a határidőnapló. Csupán egy erős lakattal ellátott naplóra. Nem vagyok fukar, egy emléknek szánom, ami nem hullik szét 2 év alatt, így a maximum árat 20 ezer forintban állapítom meg(ezért gondolom bőrkötétesek vannak). Interneten hiába keresgéltem, ha beírom, hogy kulcsos napló, kiad ilyen pokemonos vackokat.

Valaki tudna segíteni, hogy hol tudnék venni?

2011. júl. 18. 07:38
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
73%

Hogy találnak meg egy blogot?

A név alapján, emailcim alapján? Vagy túl egyértelműen fogalmaztál. Érdekes, hogy sok blogirónak sosem jönnek rá a kilétére. Egyébként pedig a Wordbe is tudod irni a naplót, nem kell ehhez se pénz, se internet. A wordödet még jelszóval zárolni is tudod, mármint a dokumentumot, igy azt minden alkalommal csak te tudod megnyitni. Ez a széf dolog hülyeség, már ne is haragudj. Ezzel előbb buksz meg mint bármi mással.

2011. júl. 18. 07:44
 2/38 anonim ***** válasza:
81%
Hát pontosan a kérdésedre válaszolni nem tudok, de magát a problémát én is értem. Valaha hasonló gondokkal küzdöttem én is. Számomra igazán biztonságos naplót nem találtam sehol. Így maradt egy XXI. századi megoldás. jelszóval ellátott számítógép mellett egy szintén jelszavas pendrvie. ne ezekből már lehet olyanokat kapni, amik nem is tűnnek annak, illetve valamilyen formában mindig veled lehet. (kulcs csomóra akasztva, telefonra akasztva) Nekem ez vált be igazán.
2011. júl. 18. 07:45
 3/38 anonim ***** válasza:
49%
csatlakozom az előttem szólókhoz hogy jelszó a számítógépre + a dokumentumba de ha mindenképp akarsz egy naplót azt javaslom vegyél egy naplót meg vegyél külön egy lakatot.
2011. júl. 18. 07:55
 4/38 anonim ***** válasza:
49%

Szia!

Én is inkább a modern kor kellékeit javasolnám... sajna ez van. tudom kézírás meg minden...de valamit valamiért: lehet kapni már igazán apró usb stick-eket is kb:1,5*2 cm-esket 2 GB: azt mindig magadnál hordhatod, le lehet jelszavazni + még a wordöt is, az általad megadott összeghatár alatt van jóval.

Vagy esetleg írd le kézzel a gondolataidat szkenneld be és másold át usb-re...így az utókornak is megmarad a kézírásod :) (ja a papírt el ne felejtsd elégetni, vagy apró darabokra tépve kidobni - persze ne a házatok előtti kukába, ahonnan a kíváncsi anyuci ki tudja kukázni és felesleges idejében össze tudja rakni..)

2011. júl. 18. 07:57
 5/38 anonim ***** válasza:
100%

jah---eszembe jutott valami: nem túl esztétikus megoldás, de:

vegyél egy olcsó naplót ( ha már nagyon naplót akarsz venni) fúrd át kézi fúróval rá a lakatot és kész...csak ügyebár nem esztétikus de legalább biztonságosabb mint a gagyi társai...

2011. júl. 18. 08:00
 6/38 anonim ***** válasza:
50%
Nekem inkább egy pszichológus kéne.
2011. júl. 18. 08:05
 7/38 anonim ***** válasza:
11%
Neked inkább egy pszichológus kéne.
2011. júl. 18. 08:05
 8/38 anonim ***** válasza:

Szerintem a biztonságért felesleges ennyit fizetni.

Nekem van olyan blogom, amit úgy állítottam be, hogy nem jelenik meg semmilyen bloglistában, csak én férhetek hozzá.

Van olyan női oldal, ahol szintén van lehetőség titkos napló indítására, és csak azok olvashatják, akinek engedélyt adsz, ami persze nem kötelező.

És lehet a word dokumentumot is jelszóval védeni.

2011. júl. 18. 08:12
 9/38 anonim ***** válasza:
100%

Boltban és is csak "gyerekes" naplókat láttam.

Kellő kreativitással és megfelelő eszközökkel Te is készíthetsz magadnak zárható füzetet.

Ha mégse, és internetes rendelés is oké:

[link]

A fenti napló is kérésre készült, ha regisztrálsz és megbeszéled a készítővel, sztem neked is tudna csinálni hasonlót vagy amilyet szeretnél:)

2011. júl. 18. 08:15
 10/38 A kérdező kommentje:

ma 08:05

Nekem vagy neked?

Ha rám gondoltál, akkor nem hinném, hogy arra volna szükségem, bár már jártam egy nagyon komoly szaktekintélynél a megyémben 1 éve. De az a véleményem, hogy a gondjaid az embernek saját magának kell leküzdenie. Egy pszichológus pedig max tippeket tud neked adni, amiket kitanult egy iskolában, megcsináltat veled egy roshar tesztet, egy szonditesztet, meg Isten tudja mit, aztán meg megpróbál tanácsokat adni- persze jó pénzért. De nem lát bele konkrétan az életedbe, nem ismeri 100%-ban az alakító tényezőket. Aztán diagnosztizál téged valamilyen esetnek, aztán kiosztja a sablontanácsokat. Legyél nyitottabb, legyél ilyen, legyél olyan. Mind szép és jó, de olyan, hogy mesél egy helyről, csak épp azt nem mondja el, hogy juss el oda. És a dolgokat, amiket elmondott, már rég magamtól is rájöttem. Erről ennyit.

Köszönöm szépen a válaszokat mindenkinek.

Gondolom nem teljesen értettétek, bár ez az én hiányos infóimból adódhat.

A blogom úgy találták meg a szüleim, hogy apámnál voltam, és nem vittem a laptopom, így elkértem este az övét. Írtam a blogot, és a franc sem gondolta volna, hogy visszanézi az előzményeket. Aztán 1 héttel később anyám felhívott, hogy kell neki kinyomtatni egy mailt a postafiókjából. Bementem az email címére, majd keresés közben megláttam az egyik "TÁRGY-ként" a blogom címét. Beleléptem, és apám írta anyámnak:

"Ez az a blog, amiről írtam neked. Olvasd végig, nagyon fontos információkat gyűjthetsz be a fiúnkról, amit soha nem mondana nekünk".

Belemarkoltam a hajamba és kiakartam tépni, szerencsére kb 2 centis volt, így nem boldogultam vele. Akkora szégyenérzet volt bennem, mint még soha. Nagyjából így találták meg. Amúgy név, semmi nem utalt rá, hogy azt én írtam volna, csupán egyes körülményekből, pl érdi barátnő, pestre utazás az adott napon, rájöttek. Annyira szarul éreztem magam miatta, hogyha akkor lettem volna olyan helyzetben, mint most, azonnal elköltöztem volna.

Pont a rossz tapasztalat miatt, és amiatt, hogy egy pendrive nem kézzelfogható, amit mondjuk 20 év múlva előveszek és belenézek, hogy milyen okos/hülye voltam nem akarom elektronikus formában vezetni. Plusz egy szép bőrkötésű napló sokkal stílusosabb- az ilyenre meg adok.

2011. júl. 18. 08:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!