Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit akarnál? Megtartanád?

Mit akarnál? Megtartanád?

Figyelt kérdés
Ha a lányod, vagy te magad 18 év alatt terhes lennél, akkor mit akarnál? Szülőként a lányodat miről akarnád meggyőzni? A legtöbb szülő ilyen esetben a gyerekét abortuszra vinné? Ha te lennél a fiatal lány, akkor megtartanád, vagy elvetetnéd? Szeretném, ha mindenki leírná, hogy miből tartaná el, illetve hogyan tudna róla gondoskodni (itt elsősorban azokra gondolok, akik még iskolába járnak). Kort és nemet is írjatok!
2011. júl. 17. 13:05
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
94%
+plusz ilyenkor figyelembe kell venni azt is, hogy a baba apa nélkül marad!!! életbeli tapasztalatok alapján mondom, ígérheti azt ilyenkor a fiú hogy vele marad örökre...néhány hónap vagy akár év, és nem fogja bírni..
2011. júl. 20. 18:49
 32/41 anonim ***** válasza:
48%
Abortuszra vinném egy ilyenkorú gyerek sem lelkileg sem anyagilag nincs kész ekkora felelőségre, a baba egész életutját megbélyegezné ha egy felelötlen, nincstelen iszákos tini lenne az anya vagy olyan rokkonok nevelnék akik a hátuk közepére se kivánják, a gyerek szívná a legnagyobbat.
2011. júl. 20. 20:36
 33/41 anonim ***** válasza:
58%
Aki ilyen könnyen abortuszt mond, az gondolom nem tud semmit az egészről azon kívül, hogy a segítségével meg lehet szabadulni a nem kívánt terhességtől...
2011. júl. 20. 20:44
 34/41 anonim ***** válasza:
32%

Én tudok az abortuszról egy s mást, láttam videót is róla, ahogyan szinte menekül a poronty a kaparó elől. Tudom azt is hogy komplikációk is kialakulhatnak.

Mégis azt mondom gyerek ne szüljön gyereket.

2011. júl. 20. 20:46
 35/41 anonim ***** válasza:

már nem vagyok tini, de kamaszkoromban is eszembe jutott a téma, hogy mi lenne, ha teherbe esnék.

persze a kérdés csak elméleti volt, mert 21 voltam az első szerelmeskedésnél.

mindig is felelősségteljes gondolkodású voltam, így akkor is az volt a véleményem, hogy nem tartanám meg. nem lett volna meg az anyagi háttér számára, meg amúgy sem sóztam volna egy gyereket a szüleim nyakába, nem lett volna pofám ehhez. mert úgysem a kamasz neveli ilyenkor a gyerekét, mikor még maga is az, ő is nevelésre szorul.

max. akkor tartottam volna meg, de akkor sem biztos, ha annyira gazdag családból származnék, hogy nem lenne gond a megélhetés, akkor sem, ha egész életemben nem dolgozok.

ebben az esetben pedig elköltöztem volna otthonról, hogy ne a szüleimet "kényszerítsem" arra, hogy törődjenek a babával.

szülőként pedig szintén csak akkor tarthatná meg a kamaszlányom a babát, ha full gazdagok lennék, és önmaga mondaná, hogy különmegy, és neveli egyedül. ha képes lenne ennyire felnőttesen gondolkodni felelősséget vállalva, akkor minden segítséget megadnék neki, és támogatnám abban, hogy megtartsa a gyerekét.

minden más esetben abortuszra kéne mennie.

2011. júl. 20. 22:21
 36/41 anonim ***** válasza:
77%

Én támogatnám a lányomat a döntésében! Természetesen felajánlanám neki, hogy tartsa meg nyugodtan a babát, és én mindenben segítek, amiben csak tudok! Esetleg, még szóba jöhetne az örökbeadás, ami szívszorongató dolog, de még mindig jobb, mint elvenni egy pici életet.

23/N

2011. júl. 21. 01:55
 37/41 anonim ***** válasza:
61%

Érdekes kérdés és amint látom nagyon megosztó!

Elég érdekes válaszokat olvastam!Valamelyikkel egyet értek,valamelyik meg nem sok IQ szintre vall....

Az én véleményem ez:

17 évesen teherbe estem a volt páromtól!1 éve voltunk együtt,halálosan szerelmes voltam/voltunk!Én mindenképp meg akartam tartani a gyereket,de pár napos huzavona után még is csak főként apuka úgy döntött vetessük el!

Egy világ tört össze bennem,szenvedtem mint a kutya,1 éven keresztül ha csak pelenka reklámot láttam bőgtem mint az állat!Nagyon megviselt!

A szülők is segítettek volna,az ő szülei is az én pártomon álltak,de hiába!Szakítottunk is 4 év után!

Így vissza gondolva 25 éves fejjel "örülök" hogy nem tartottam meg!Az oka az hogy 17 évesen iskolás fejjel,nulla egzisztenciával,nulla élettapasztalattal SOHASEM szabad gyereket csinálni!A másik hogy én is nagyon gyerek voltam és bár tudtam felelősségteljes döntéseket hozni,ehhez a komoly dologhoz kizárt hogy felérne ésszel egy 17 éves gyerek!A harmadik az hogy nem anyuéknak szüli az ember a gyereket hanem tudtommal saját magának,szülői segítség,ide vagy oda!

Aki azt írja hogy márpedig igen is megtartatná a gyereket a lányával hogy tanuljon a következményekből....hát erre csak annyit mondok hogy gratulálok!

Egy picike élettel nem játszunk,ha már megtörtént a "baj" szerintem a legnagyobb vétek fokozni!Azzal akarja valaki megtanítani a gyerekét a felelősségre és a következményekre hogy megszüleszt vele egy kisbabát aki valószínűleg elhanyagolva,csonka családban fog felnőni,minimálbéren,használt ruhában?????Ejha,ez aztán a felfogás!:S (Amelyik lány értelmes az tanul belőle szülés nélkül is,aki nem értelmes az a 20 abortuszra is befizet...)

Szörnyű ezt olvasni!Inkább arra lenne esze anyukának meg (ha van) apukának hogy leüljön a kicsi lányával/fiával beszélni a szexről,hogy mivel jár,mesélje el egy baba mivel jár,egy terhesség,stb stb!Megkérdeznék én 100 tini kismamát hogy hány hallotta az anyukájától a felvilágosítást!És hogy mennyi fogalma van az egészről!Már csak magamból kiindulva,sokkal felvilágosultabb voltam 17 évesen mint a körülöttem lévő lányok még is most tudatosodik hogy sz*rt se tudtam az egészről!

Ja és azt elfelejtettem hogy azt is megkérdezném HA MÁR IDÁIG JUTOTTUNK anyukának miért nem jutott eszébe a fogamzásgátlásról beszélni?

Nyilván nem fogjuk tudni megakadályozni ha a gyerekünk szexelni akar,de azt igen is meg tudjuk tenni hogy nem szégyellünk gumit venni a kicsi fiunknak,fogamzásgátlót venni a lányunknak ilyen olyan formában!

Szóval igen,valószínűleg én is felajánlanám a lányomnak hogy ha megtartja támogatni fogom,de első sorban biztos hogy az abortusz mellett voksolnék mert így 2 életet mentek meg a sanyargó élettől!

25 évesen, X ledolgozott évvel a hátam mögött,kiépített egzisztencia után most már bátran vállalom a babát,mert tudom hogy normális körülményekbe szülöm bele!...

12 hetes kismama

2011. júl. 21. 07:46
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

7.46: Érdekes dolgokat írtál, és egyet is értek minddel, de azért fura ezt pont tőled olvasni, hiszen neked is sikerült 17 évesen teherbe esni! Azt mondod hogy felvilágosultabb voltál a környezetednél...hát akkor a tények nem ezt mutatják nem? Hiszen mégis neked sikerült teherbe esni és nem a felvilágosulatlan társaidnak...És néhány sort mintha anyukádnak írtál volna, hogy az édes pici lányát felvilágosíthatta volna mi is az a szex, a védekezés!

Ráadásul annyi eszed sem volt (már bocsánat), hogy annak idején még meg is akartad tartani a babát...Akkor mi a fenében voltál te felvilágosult?

2011. júl. 21. 10:44
 39/41 anonim ***** válasza:
100%

ma 10:44

Nem szeretnék ennél többet mondani a dologról,mert attól hogy jól döntöttem még nem vet szét a boldogság tőle!....

Én normális párkapcsolatban estem teherbe és nem egy kósza "elfelejtette felhúzni a gumit" vagy "kimaradt egy tabletta" eredménye volt!Ez,ennél egy hangyányit bonyolultabb volt de nem hiszem hogy bármilyen formában meg kéne magyaráznom!

És nem anyukámnak szól,hanem azoknak akiket én ismerek és borzasztó a hozzáállásuk ezekhez a dolgokhoz!

Egyébként meg ne az én "baklövésemet" analizálgasd hogy mi lehet mögötte,válaszoltam a Kérdezőnek,leírtam a véleményem és pont!Légyszíves tartsd tiszteletben!írd le inkább a válaszod a kérdésre és pont!

További szép napot!

2011. júl. 21. 11:47
 40/41 anonim ***** válasza:
100%
igazad van, ne haragudj:) És jó babázást kívánok majd!:)
2011. júl. 21. 12:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!