Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Elmebeteg a családban..Mit...

Elmebeteg a családban..Mit lehet az ilyen emberrel kezdeni?

Figyelt kérdés
Van egy elmebeteg anyám, nem látszik rajta, hogy az, de már a fél család életét tönkretette, apám elmenekült itthonról miatta, húgommal középiskolába járunk, én lassan egyetemre, a létminimumon tart minket, nem takarít, nem csinál semmit lassan enni sem ad. Oké, hogy el kéne menni albérletbe, dehát ki akart gyerekeket? gyűjt magának valamire, de nekünk a minimumokat sem adja meg. Hatalmas veszekedések szoktak lenni, de semmiből nem ért, se a szép szóból, sem a rosszból, néha felveszi a húgom ruháit, többször mondtuk neki, hogy ne, de nem reagál. Mit lehet az ilyen emberrel kezdeni? Se a szép szóból, sem az üvöltésből nem ért.
2009. ápr. 1. 20:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
Milenne ha odaköltöznétek apukátokhoz? Esetleg valamelyik mamádhoz? Közelebbi rokon? vagy kérjétek meg apukátokat hogy valahogy hasson anyukátokra.
2009. ápr. 1. 20:54
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
nem megoldás, az elköltözés nem lehet egy ilyen embert egyedül hagyni, esetleg segíteni kellene neki, próbáljátok el vinni orovoshoz, csak egy általános kivisgálás néven, esetleg, jó tenne neki, ha látná egy szakember
2009. ápr. 1. 21:04
 3/11 A kérdező kommentje:
látta orvos, elvileg szed valamit, az a fájó az egészben, hogy vannak tejesen normális pillanatai, és az a tipikusan vicces eset áll elő, hogy szerintünk vele van baj, mégis mindenki üvöltözik, veszekszik, verekszik körülötte :D de persze ez belőle indul ki, ő provokálja, ugrassza össze a családtagokat, és látszólag tényleg nem érti mi van... apánkhoz nem tudunk költözni, mert elköltözött egy barátjához, és nem nagyon lenne nekünk hely.. lehet, hogy nem szabad egyedülhagyni, de ha nem tudunk neki segíteni, és még rá vagyunk utalva, megnyomoríthatja a fél életünket
2009. ápr. 1. 21:57
 4/11 anonim ***** válasza:
37%
Az apád egy sunyi kis farok sajnos. Először is felpofoznám a fatert, majd leköpném. Anyádat valahogy cselekvőképtelennek kéne nyilváníttatni, akkor rendelkezhetnél a javaival, aám az apád léte akkor is közbeszól. Godolom ha anyádat félreállítanád, visszasündörögne a gyökér apád. Igazából nincs jó megoldás.
2009. ápr. 1. 22:02
 5/11 anonim ***** válasza:
38%
Csak az az ember üvölt, aki nem bírja szóval, nincs szókincse, akinek a szó nem elég...... Én sohasem üvöltöztem a gyerekeimmel, és sosem ütöttem meg őket. Mindig elmondtam neki a magamét, kapott apai fejmosást, de megkérdeztem mindig az Ő véleményét, hogy milyen szemszögből látja a dolgot. És megbeszéltük, és közös nevezőre tudunk mindig jutni.
2009. ápr. 1. 22:34
 6/11 anonim ***** válasza:
82%

A beteg, mániás depressziós, skizofrén beteg is üvölthet!

Apád az aljas és felelőtlen, hogy otthagyott benneteket, elsősorban ő a hibás, vele kellene megbeszélnetek, hogy gondoskodjon rólatok, és segítsen megfelelő kezeléshez juttatni anyádat!!!

2009. ápr. 1. 22:53
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mennyire hatékony, azt nem tudom, de minden iskolában van gyermekvédelmi felelős tanár, aki elvileg be tudja vonni a megfelelő hatóságot (gyermekjóléti szolgálat, jegyző) acélból, hogy fiatalkorú ne legyen elhanyagolva. Esetleg az iskolaorvoshoz, védőnőhöz is lehetne fordulni.
2009. ápr. 2. 17:56
 8/11 A kérdező kommentje:
én 19 vagyok, húgom 16, de szerintem itt már nem segít a gyermekvédelmis, ha meg segíteni akar, csak rontani tudna
2009. ápr. 2. 21:44
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt nagyon csúnya dolognak tartom, hogy apukád, aki tud róla, hogy mi is történik nálatok pontosan elmenekült és nem törődvén a ti sorsotokkal éli a saját életét. Pedig ő vagy egy felnőtt korú hozzátartozó tudna nektek segíteni, hogy anyukátokat valakinek a gyámsága alá helyezzék orvosszakértői vélemény alapján. Ha tényleg gond van az elméjével, akkor ezt meg lehet tenni. Ezt próbáljátok intézni. Ha nem vállalja senki, szerintem te 19 évesen lehetsz a fiatalkorú testvéred gyámja, de neked is van saját életed, egyetemre akarsz menni és ezért külső segítség kellene. Itt én úgy látom, hogy neked nemcsak az édesanyáddal van baj, hanem az édesapáddal is...és talán vele még nagyobb, mert elhagyott titeket és ő tisztában volt a tetteivel, nem úgy, mint édesanyád. Akkor most az apátok úgy áll a dologhoz, hogy zéró a felelőssége ezentúl?
2009. ápr. 3. 11:12
 10/11 A kérdező kommentje:
igazából pont, hogy határeset, elmebeteg, de azért tud magáról gondoskodni egyedül (aztán ki tudja) de én úgy veszem észre ehelyett mióta (részben) egyedül van tökretesz maga körül mindent. Mindent!
2009. ápr. 12. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!