Anyám tiszta elmebeteg most micsináljak? :S
Ahogy a szüleid veled beszélnek, borzasztó, bár nem vagy vele egyedül, minket is illetnek hasonló szavakkal. Viszont abban igazuk van, hogy a 3-as 4-es nem elég, főleg nem lányként... egy lány vagy diplomát szerez vagy vállalkozást nyit - ez a két lehetősége van a normális életre, pasiként más. A tipikus női szakmák ezenkívül: eladó/pénztáros, ápolónő, varrónő, takarítónő stb. Ugye nem egy Tesco-pénztárosként akarod végezni? Én diákmunka keretében dolgoztam már ilyen helyen, gondoltam, tapasztalatnak jó lesz, hogy becsüljem az egyetemet és tanuljak, hogy sokra vigyem, mert az emlékeim elegek ahhoz az ilyen munkáról, hogy soha ne akarjak ilyen helyre kerülni, ez ösztönző erő azóta is. Hidd el, tanulj, legyél 4-es 5-ös (inkább 5-ös tanuló), ezzel magadnak is jót teszel és a szüleid is lenyugodhatnak, büszkék lehetnek rád. Persze tudom jól, az ilyen szülő örökké elégedetlen lesz, az én szüleim is ilyenek, de én próbálok bizonyítani, teljesíteni. Felsőfokúzni pedig 1 hónapja voltam németből, tegnap tudtam meg, hogy sikerült, abszolút nem volt olyan vészes! Nagy tekintélye van a felsőfoknak, hisz kevés embernek van meg és mindenki azt hiszi, hogy az már olyan hűha, pedig nem. :) A középfok után rákészülsz még egy kicsit, vedd meg a felkészítő könyveket, olvass sok anyanyelvi szöveget és menni fog! Ne légy kishitű, ha bízol magadban és nekiállsz készülni, sikerülni fog. Én németórán már lassan 3 éve nem voltam (az egyetemi oktatás nulla), de 3 hónap alatt felkészültem felsőfokra munka, egyetem mellett. Szóval hajrá, valamelyest igaza van anyukádnak. A jegyeidet pedig próbáld meg kijavítani, még nem késő.
Az angoltanáros dologgal kapcsolatban próbáld meg higgadtan elmesélni neki a dolgokat, ha így nem megy, következő alkalommal menj haza sírva, hogy te nem bírod már azt a tanárt és kérd meg szépen, hogy keressetek mást, mert nem tudsz nála tanulni. Valahogy játszd ki a dolgot, csak okosan. :)
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
ezt nem te raktad ki?
De nem mondod el neki hogy ott vagy, ők meg letagadják hogy ott lennél. Be nem mehet a rendőr és nemis fog mert ha kiderül hogy mégse vagy ott akkor feljelenthetik.
Meg addig kimászol az ablakon.
Ajánlanék anyudnak egy előnyös cserét:Csabi most 9.-es,szinte mindenből 1,5 vagy alatta, 6 osztályos gimi, ez már a 3. év amióta húznak az anyukájával, magánsuli, alapból 30 havonta, momentán ez okból éppen vállunk.
Szv. örökbe fogadlak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!