Hogyan tudnék hatni a lányomra?
16 éves lányom egy 20 éves ijesztő megjelenésű fiúval állított haza, hogy ez az ő barátja. Tudtuk, hogy találkozik, hébe-hóba valakivel, de ma volt először alkalmunk megismerni. A fiú tele van tetoválásokkal, lila színű a haja, nagy luk van a fülein, tele van piercinggel az arca, úgy jött be a házba, hogy azt se mondta nekünk, hogy bú, pedig a láthatáron voltunk, csak lecsapta magát a konyhában s mondta a lányomnak, hogy sör van? Férjem természetesen kiakadt, elkezdett kiabálni vele s kirakta a fiút, de most duzzog a lányom. Soha nem volt semmi probléma vele, nagyon jó jegyei vannak, építészmérnöknek készül, nem tudom elképzelni, hogy mit láthat egy ilyen link alakban. Nem is a megjelenése (azt még lenyelnénk valahogy), de ettől a modortól kiráz a hideg is, s semmi szín alatt nem vagyunk hajlandók megengedni, hogy ide betegye még egyszer a lábát. Próbáltam bemenni a lányomhoz beszélgetni vele, de nem hajlandó beengedni.
Kérdem én, ha szeretné ez a fiú a lányomat, akkor nem úgy jött volna, hogy legalább köszön amikor bejön a házba? Vagy ez a stílus, hogy "sör van?", ez mást nem háborítana fel? Jogosan tíltjuk el ettől a fiútól?
Szerintem teljesen jogos,hoy kitettétek a fiút! Idővel remélhetőleg a lányod is belátja.
17L
Hm..Kérdezzék meg, mi is tetszik neki a fiúban. Ha minimum 5 megfelelő érvet mond, akkor korlátozottan engedjék meg, hogy találkozgassanak. Vagy legalább a srác próbáljon meg kicsit beilleszkedni. Hátha önökről ragad rá is valami jó modor.
19/L
A lányoddal egyidős vagyok, én is ezt tettem volna a helyedbe.
16/L
Tiltjátok mástol?Nem lehet, hogy lázad, vagy probál bosszutállni valami sérelme miatt? Egyébként ez a "sör van?" szvla hogy így beállitani egy ismeretlenhez. ez igen. ehez pofa kell.undorito. nem bennetek van a hiba, más is kiakadt vna.
17l
Szegénykéim...A lányodat is sajnálom, titeket is, nem lehet könnyű az ilyen helyzet.
Valami gond lehet nálatok ill. köztetek az általános kommunikációval, valszeg csak te gondolod, hogy minden a helyén van - máskülönben most a duzzogás helyett szívesen beszélgetne veletek arról, hogy mi a gond.
Egyébként tök megértelek és egyet is értek veled, a problémádat érthetően leírtad, amiből az is látszik, hogy nem vagytok korlátolt elöregedett, fásult, lapos szülők.
A lányod nagyon beégett abban a szituációban, de benneteket is ért akkora ütés...
Ezért az én véleményem az -bár utólag már felesleges-, hogy kár volt erőltetned azt, hogy bemenj beszélgetni vele. Most azt kéne látnia rajtatok, hogy ti is kivagytok akadva őrá, amiért benneteket is ebbe a kellemetlen helyzetbe hozott, hiszen neki tudnia kellett volna, kifélét visz haza, a szülei házába, mekkora tuskót...Gondolom a tag amúgy sem lehet nagy ász, de erre a lányod is rá fog jönni nagyon hamar.
Szerintem hagyjátok, legyen bennetek annyi méltóság, hogy nem keresitek a kegyeit, büszkeséggel várjátok meg, amíg ő kér bocsánatot azért a tapló alakért. Ehhez mondjuk idő kell, addig is gondoljatok arra, hogy ti is meg lettetek sértve valahol. Majd beszélni fog veletek, sőt..., csak ahhoz egy-két szituációban meg kell ismernie a pasasát, és rájön, hogy az tényleg bunkó.
Teljesen jogos volt ! Remélem a lányuk is belátja.
Ilyen undorító, bunkó és pofátlan nem tudom hogy lehet valaki hogy bejön köszönés nélkül leül és "sör van?"...Ha ez velem történt volna meg, minimum a nyakánál fogva dobtam volna ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!