Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha anyósotok...

Mit tennétek, ha anyósotok ilyen lenne?

Figyelt kérdés
Anyósom nem beszél a fiával (férjem), mert nem adta még a kezébe a lányunkat(11 hetes). Ugyanis egy alkoholista, és koszfészek! Még az hiányozna, hogy valami kárt tegyen benne, vagy leejtse. Eddig heti egyszer jött, de kijelentette, hogy nem fog jönni egy darabig (aminek nagyon örülök:)), mert nem foghatta még meg. Kutya, macska a lakásban, a kézmosás sokszor luxus neki, úgy főz, stb... Iszonyatos bűz árad belőle (szesz, kosz, lábszag). Mikor hazajöttünk a kórházból felajánlotta, hogy eljön főzni, takarítani. De ilyen ember mit takarít, aki a saját házában sem tud rendet tartani?! Így anyu jött el hozzánk, és most is gyakran jön. Ezekután sem fogom neki engedni, hogy megfogja. Egyébként nem rossz szívű (máramikor), mert mindig hoz valamit. Mi a véleményetek? Ugye nem én reagálom túl a dolgot? Ti is ezt tennétek, igaz?!
2009. ápr. 1. 12:27
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
75%

Én megértelek ,mert én sem szívesen adnám a gyerekem anyós kezébe ha részeg és koszos lenne. Főleg, ha kutyás kézzel jönne át!!

Szerintem kedvesen kérd meg, hogy mama legyen szíves elmenni a fürdőbe kezet mosni,mert nálatok ez így szokás,és utána add a kezébe a picit. Biztosan nem fogja leejteni, és nem órákig lesz a kezébe, főleg, hogy te is ott leszel mellette. Ezt az örömöt ne vedd el tőle, számára is nagy boldogság, hogy láthatja az unokáját.

2009. ápr. 1. 13:31
 12/28 anonim ***** válasza:
70%

Akármin él, a kezébe kell adnod.

Nem lesz semmi baja a babának. MAx erősödik az immunrendszere. A férjed se halt bele az otthoni életbe. Nem kel nagyon szeretned az anyóst, nem kell sokat hívnod, de a testi érintést nem tilthatod meg. Ezzel többet ártanál a gyerekednek. Ne aggódj, a tisztaság szerepét eltúlozzák, meglátod, semi baja nem lesz.

Én megengedném azt is, hogy takarítson. Max. ha elment kitakarítanék utána. Nem bánhatsz úgy férjed édesanyjával és a gyerek mamájával, mint egy leprással. Ha érzi, hogy elfogadjátok, talán később az alkoholproblámáján is enged segíteni. Semmiképp sem bánhatsz így vele, és nem is szükséges, felnagyítod a veszélyt.

Hogy megnyugtasd magad, adj neki egy pelust(textil) a vállára, és kérd meg az influenza szezonra hivatkozva,

hogy mosson kezet. Nem írhatod őt le, de lassan rászoktathatod az elvárásaidra.

De aggódnod fölösleges, képzeld el, ha már a negyedik jön, szerinted a három nagyobbacska és az ő tíz barétja mind kezet fog mosni mielőtt a kicsihez ér? Nam, hanem a saját kis nyálas sütijüket fogják a szájába tenni a szurtos kezecskéikkel, mire észreveszed.

Nincs veszélyben a baba, és én megértem, hogy viszolyogsz, de muszáj odaadni,és ne félj, semmi baj nem lesz! Igaza van, hogy megsértődött, El kellett volna fogadni a szülés utáni segítséget is. Túl drasztikus lépést tettél, engedd amit akar, de mutasd meg, hogy kéred: kézmosás, tiszta ruha, és foghatja.Mondom, nem kell konfrontálódnod, ráfoghatod bármire az elővigyázatosságokat, vagy mondd, hogy te már csak ilyen tisztaságmániás vagy. Nem kell kimondd, hogy koszos, vedd magadra, úgy is meg fogja érteni, és eleget fog tenni a kérésednek. Még ha AIDSes lenne, akkoris meg kéne engedni, hogy felvegye az unokát, minimum gyilkosnak kéne lennie, hogy eltiltsd, de abban sem vagyok biztos. Arra is gondolj, hogy ő is egy ember, érző ember, réáadásul a férjed anyja. Akárhogy megveted, nem szabad így kimutatni. Pláne, hogy nem is tudja kezelni a kudarcait.

Nem kéne őt egyszerűen kiradírozni, hanem vissza kéne hozni. Ezért van a család. Pláne, ha még jó szívű is szegény. Nem lehetsz kegyetlen, milyen példát fog látni a gyerek? Van, ami fontosabb a tisztaságnál. Kicsit képzeld magad a helyébe!

Ha megérti, mi a bajod, ő fogja kölnizni magát, és mentholos cukrozni, csak kapja meg az unokát.

Nem lehetne leszoktatni a piáról? Mégiscsak az anyósod!!

2009. ápr. 1. 13:39
 13/28 anonim ***** válasza:
2009. ápr. 1. 13:46
 14/28 anonim ***** válasza:
62%

Kedves kérdező!

Nem unod még ennek a kérdésnek a feltételét?

Ja, és ha valaki olyat válaszol, lepontozod!

Tegnap is feltetted ugyanezt a kérdést, nem unod?Inkább törődnél a babáddal, vagy valami mással!

Hogy tud egy kisgyermekes "anya" ilyen gyűlöletet kifejteni, egy másik ember iránt????

Ezen kellene elgondolkodni, és nem azon hogy hogy NE engedd a kicsi közelébe!

És még valami!Egyszer te is leszel anyós!

Csak ne hogy te is így járj...

2009. ápr. 1. 14:03
 15/28 anonim ***** válasza:
61%

A te férjedet is az a koszos, büdös, alkoholista nevelte fel, nem???

Túlreagálod, és biztos vagyok benne, hogy túlzol...

Egy meny...

2009. ápr. 1. 14:29
 16/28 anonim ***** válasza:
83%
13.31-es voltam. A lepontozást nem tudom kitől kaptam, akár a kérdezőtől, akár a másik válaszolótól, de most már biztos vagyok benne, hogy egyre undorítóbb emberek járnak ide és garázdálkodnak, és játsszák a mindentudót. Szánalmas!
2009. ápr. 1. 15:00
 17/28 anonim ***** válasza:
51%
Kedves 13.39-es válaszolónak üzenném hogy ahhogy a kedves mami rászokot a piára ugy szokjon is le rólla egyedűl.Én teljes mértékben egyet értek a kérdezővel,mintha csak én írtam volna ezt a kérdést mert az én anyósom dettó ugyanez.Egy utólsó mocskos koszos kocsma tőltelék,aki nem élt eggyütt soha egy alkoholistával annak fogalma sincs rólla hogy milyen ez.Az meg hogy ő nevelte fel a kérdező férjét?Szerinted az milyen nevelés volt?Az én férjemnek négy éves korában menni kellet a kocsmába piáért ha nem ment úgy megverte hogy be szakadt a feje.Ráadásúl a piára meg akkór szokott rá mikór terhes lett a sógorommal,hát had ne részletezzem hogy ő milyen lett.A kislányunk hétéves én engedtem hogy megfogja,egésszen hároméves koráig a közelébe mehetett de azóta nem mert fejbe vágta és azt mondta rá hogy hülyegyerek mert ugy be volt rúgva.Hát mondanom sem kell hogy az én segítségem nélkűl is meggyűlőlte a kislány a nagyannyát,és ezt nagyon nehezen heverte ki mert nem értette hogy a mama miért ütötte őt meg mikór ő nem csinált semmi rosszat.Nem neked kell leszokatni a piáról szokjon le úgy ahogy akar,nehogy már ez is a te gondod legyen vannak neked szüleid törödj inkább velük,az anyósod meg oldja meg a problémáit egyedűlAz ilyenek miatt csak a szégyent nyeli az ember,én letagadom az anyósomat.Nem reagálod túl eggyáltalán,akit nem ér nap mint nap ilyen szégyen az anyósa miatt az ne osztogasson tanácsokat mert nem tudja mien ez,gondolom a te férjed is szégyenli az annyát,mert az enyém igen,annyira sajnálom sokszór mert látom a szemében azt a mérhetetlen fájdalmat főlleg akkor mikór az én szüleimnél vagyunk.Mindíg mondja hogy annyira irigyel,bórzalmas egyilyen nőt az annyának szólítani.Eggyáltalán nem kell a kezébe adnod,nehogy már még neked legyen emiatt lelkifúrdalásod legyen neki amiért csak a szégyent hozza rátok,a te gyereked és te döntöd el hogy mijen emberek közelében szeretnéd őt felnevelni.Én úgy döntöttem hogy ne ezt a példát lássa a lányom,nekem nincs lelkifúrdalásom mert tudom hogy nem szereti a kislányt hiszen a saját fiát gyűlöli.
2009. ápr. 1. 15:05
 18/28 anonim ***** válasza:
65%
Egy gyerek nem lehet se eszköz,se áldozat!Neki vannak szülei,és a szülök mindig a legjobbat szeretnék a gyerekeiknek,hogy úgy nőjenek fel ahogy elképzelték,és helyesnek tartják!!Ráadásul ez a nagymama nagyon rossz példát mutat az unokának!Én sem engedném soha sem a közelébe!Vagy moderálja magát,vagy takarodik a gyerek közeléből!Az én anyósomnak is utat mutattam,bár más volt a gond de a mai napig jól döntöttem!Egy édesanya
2009. ápr. 1. 16:13
 19/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek a POZITÍV válaszokat!

A számomra hasznos kérdéseket felpontoztam, a többivel nem foglalkozom!

Akinek nem tetszik a kérdés, az meg ne válaszoljon rá! Egyszerű...

Sokan valóban nem tudják milyen egy alkoholista ember, és milyen gondokkal jár...

KÖSZÖNÖM

2009. ápr. 1. 16:18
 20/28 anonim ***** válasza:
78%
Nem olvastam végig az összes hozzászólást. Szerintem is túlreagálod: nem foszthatod meg az anyósodat az unokájától. Kiváncsi vagyok, hogyha a saját anyád lenne alkoholista, vajon ugyanigy elzárkóznál e tőle? Vannak a világon, koszos, "igénytelen", alkoholista, mentálisan leépült emberek...ők is ugyanúgy igénylik, hogy szeretetet adhassanak és kapjanak. A gyermekednek is meg kell ismernie a világot, ebbe beletartoznak az alkoholisták is, ez is az élet része, nem fénig tejfel minden. Arról nem is beszélve, hogyha családtag bajbakerül segiteni kell neki, tehát nem zárkózhatsz el az alkoholista anyósodtól! Állandó kézmosás, kutya - macska nem kerülhet a gyerek közelébe... szintén túlzás. Csak a gyereked életét nehezited meg vele a közeljövőben. Ja, hogy neked csak a pozitiv válaszok kellenek... akkor miért kérdezel, ha tudod, hogy úgyis "igazad van"?
2009. ápr. 1. 20:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!