Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek, ha anyósotok...

Mit tennétek, ha anyósotok ilyen lenne?

Figyelt kérdés
Anyósom nem beszél a fiával (férjem), mert nem adta még a kezébe a lányunkat(11 hetes). Ugyanis egy alkoholista, és koszfészek! Még az hiányozna, hogy valami kárt tegyen benne, vagy leejtse. Eddig heti egyszer jött, de kijelentette, hogy nem fog jönni egy darabig (aminek nagyon örülök:)), mert nem foghatta még meg. Kutya, macska a lakásban, a kézmosás sokszor luxus neki, úgy főz, stb... Iszonyatos bűz árad belőle (szesz, kosz, lábszag). Mikor hazajöttünk a kórházból felajánlotta, hogy eljön főzni, takarítani. De ilyen ember mit takarít, aki a saját házában sem tud rendet tartani?! Így anyu jött el hozzánk, és most is gyakran jön. Ezekután sem fogom neki engedni, hogy megfogja. Egyébként nem rossz szívű (máramikor), mert mindig hoz valamit. Mi a véleményetek? Ugye nem én reagálom túl a dolgot? Ti is ezt tennétek, igaz?!
2009. ápr. 1. 12:27
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
52%
Nem reagálod túl!! Dehogy! Nagyon helyes, hogy óvod a gyermeked a látható bajtól. Remélem a férjed is egyetért veled.
2009. ápr. 1. 12:46
 2/28 anonim ***** válasza:
74%
Ha tényleg alkoholista és koszos is, akkor érthető, hogy a gyerekedet nem akarod kitenni már most az elején ilyen rossznak. Általában az idősebbek nem változnak, akármit is tesztek, de talán megpróbálhatnátok segíteni neki, hogy leszokjon az alkoholról. Beszéltetek már vele erről? Régóta iszik? A férje mit szól ehhez?
2009. ápr. 1. 12:51
 3/28 anonim ***** válasza:
70%
Abban teljesen igazad van, hogy ha valaki részeg nem adod oda neki a gyereket. Ha felajánlotta a segítségét szerintem udvariatlanság vissza utasítani. Sokan vannak úgy, hogy a saját lakásukkal nem foglalkoznak annyit, de máshol gyönyörű rendet csinálnak. Nagymamám ilyen, nem mondom, hogy őt megeszi a kosz, de ha hozzánk kijön nem tudom leállítani, folyton pakol, takarít és ragyog a lakás mire hazamegyek. Nála még sose láttam akkora tisztaságot mint amit nálam csinál. Kézmosás, állatok? Hát nem tudom, én is kutya mellé szültem és nem rohantam mindig megmosni a kezem, ha megsimogattam a kutyám és utána kellett a gyereket felvenni. Szerintem nem kell annyira steril körülmények közt nevelni egy gyereket. Persze ez csak az én véleményem, tudom sokan nem így gondolják.
2009. ápr. 1. 12:53
 4/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm Mindenkinek a válaszokat, és még várom a továbbikat!

Féejem is így látja a helyzetet, csak ő meg nem akarja meg bántani az anyját.

Már régebben beszélt vele az italozásról, de ő nem ismeri be, hogy iszik. És vagy 10 éve már... Férje meghalt már 7 éve, az ital vitte a sírba:(

Mi kutyákat tenyésztünk, de én nagyon allergiás vagyok arra, ha nem mos valaki azállatok után kezet. Viccen kívül én annyit mosok kezet, mióta babám van, hogy teljesen ki van száradva a sok vizezéstől...

Biztos vagyok benne, hogy nem csillogna-villogna utána a ház, ha ő takarítana.

Amúgy nem tudom mi lenne a megoldás:(

2009. ápr. 1. 13:01
 5/28 anonim ***** válasza:
51%

Ne haragudj de túl reagálod. Gondolom nem részegen állít be unokázni. A másik mi baja történhetne a gyereknek ha megfogja? Ja ,hogy kiejti? Azért vagy ott,hogy ezt megakadályozd azzal,hogy figyelsz rá. Nem foszthatod meg az unkájától. Örülj neki, hogy megy. Az én anyósom mikor a nagyobbik fiam volt ekkora még nem is látta. Nem jött. Aztán amikor jött addigra akkora lett a gyerek,hogy utálta a babusgatást. S persze,hogy utálja ha dögönyözik. Nem szereti a mamát. Ezt akarod? Hogy egyszer azt vágja a gyerek anyósodhoz ,hogy utállak nem szertelek féltek tőled? Mert akkor bizony ennek komoly következményei lesznek. Férjed beszéljen vele és szépen kérje meg ha hozzátok jön józanul és tisztán tegye. Azzal,hogy az ő lakása milyen egyelőre ne törődj. Mire oda megy a gyereked játszani már elég erős lesz hozzá az immunrendszere és hidd el néha kutya ,macska és koszban a legjobb játszani.-

Az én anyósom sem lehet a gyerekekkel felügyelet nélkül hagyni mert elmebeteg. De azért vannak alkalmak amikor látogatja illetve látogatjuk őket. Olyankor két gyereken és anyósomom három szemem de nem tilthatom el tőle. Sajnos ez az élet.

Még megérheted, hogy nem lesz más nagyszülő akire rábízhatod akár csak 1 órára is. S akkor mit teszel ha a gyereknek egy idegen néni lesz?

2009. ápr. 1. 13:10
 6/28 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló részben igazad van! De anyósom csak a pián él, szó szerint!! Úgy hogy lehetne már a kezébe adni?! Hmm??? Csak egy rossz pillanat, és a baj hamar megtörténik...
2009. ápr. 1. 13:15
 7/28 anonim ***** válasza:
69%

Még valamit! Mivel kutyáid neked is vannak. Nem viszed túlzásba azt a kézmosást? Rendben kimész az udvarra és megeteted, meg t4eszel veszel. De azért gondolom ha kint van veled a kicsit napozni a babakocsiban és mondjuk megigazítod a takaróját előtt nem rohansz el kezet mosni. Ez hülyeség. De ha mondjuk bemész az udvarról és levetkőztetted a kinti kabátból cipőcskéből ,meg te is levetkőztél kezet mosol ez ok. De azért állandóan nem lehet.

S ne azt nézd, hogy nem takarit úgy mint te. Örülj neki ha segít. Persze a dupla munkát csinál akkor ne, de ha nem akkor miért ne. Ne kéred meg olyanra amit te úgy szeretsz ahogy te. Akkor kérd meg,hogy pl porszívózzon, vagy míg takarítasz vigyázzon az aló babára az udvaron. Ilyenre még nem gondoltál?

Képzeld az én anyósom olyan,hogy a lakásuk úgy néz ki mint egy jobb turkáló tele van mindenfelé felismerhetetlen ruha halmokkal. Csak az isten tudja melyik tiszta melyik nem. A konyhája is hagy kívánni valót mag után. A fürdőszobában a kád pl állandóan mocskos a szennyvíztől, mert ott áztatja tárolja a ruhákat. A wc- olyan,hogy míg kismama voltam kétszer kaptam hüvelyfertőzést náluk, mert el kellett mennem.

De mielőtt haza jöttünk a kisfiammal kitakarította nálunk a lakást: minden -de minden hidd el ajax csillogott. Igaz,hogy 3 napig dolgozott rajta ( 30 nm-es lakásunk volt akkor) De egy rossz szót sem szólhattam. Lehet a te anyósod is ilyen, másét sokkal szebben megcsinálja. Főleg a menyének, mert esetleg a kedvedben akar járni.

2009. ápr. 1. 13:23
 8/28 anonim ***** válasza:
75%
Ha annyira alkoholista soha ne hagyd felügyelet nélkül a gyerekkel. De azért miért ne foghatná meg. Már elég erős a babád. Ültesd le anyóst és add az ölébe. hogyan tudná onnan leejteni ha te mellette ülsz. Vagy nem bírsz mellé ülni?
2009. ápr. 1. 13:25
 9/28 anonim válasza:
49%
Teljesen igazad van... az én anyósóm sem egy tiszta asszony... egy pici baba meg bármit elkap a környezetétől... Amíg ilyen kicsi tartsd távol tőle...:)
2009. ápr. 1. 13:26
 10/28 anonim ***** válasza:
57%

Nem reagálod túl egyáltalán, aki azt mondja hogy igen, az maga is igénytelen. Hogy adnám a kezébe a gyerekemet egy olyannak, aki koszos, és nem megbízható a piától? Aki azt mondja, hogy meg lehet kérni egy piást, hogy ne igyon, és tisztálkodjon, mielőtt jön, az még nem találkozott alkoholistával. Jobb is így, hogy megsértődött és nem jön. Az a tuti.

Mit tennék: nagyon örülnék hogy nem jön, és mindent megtennék annak érdekében, hogy ez így is maradjon. Az ilyen emberekkel való kapcsolat nem tesz nektek jót (beleértve a gyereket). Gondoljatok bele, ha nagyobb lesz a gyerek, a körülötte lévő emberektől lesi el a mintákat. Ugye senki nem akar ilyen mintát adni a gyerekének?!

2009. ápr. 1. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!