Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A párom szakítani akar, ha...

A párom szakítani akar, ha elmegyek egyetemre kollégiumba. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Két oka is van rá:

1. nem akarja, hogy megcsaljam. ő már volt koleszban, tudja, hogy mi folyik ott

2. keveset találkoznánk

Az nem jó, hogy ő eljön oda, mert túl messze van (még buszozáshoz is)

2011. júl. 11. 21:55
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
off:a párod volt egyetemista?
2011. júl. 12. 13:17
 32/41 anonim ***** válasza:

ma 01:45

valószínűleg nem most döntötte el,csak kellett idő,hogy megérjen benne a gondolat.

2011. júl. 12. 13:24
 33/41 anonim ***** válasza:
75%
Kifogás hogy dobhasson.Csináld azt hogy oké nem mész,és meglátod kitalál majd mást hogy mért szakitana még.
2011. júl. 12. 13:49
 34/41 anonim ***** válasza:

Természetesen szó sincs róla,hogy azért csalnák,mert kolisok lettek.És természetesen nem törvényszerű.

A lényeg,hogy sokan még nem gondolják komolyan,vagy esetleg nem annyira stabil a kapcsolatuk,mint amennyire azt gondolják. Aztán elkerülnek koliba,ami azért sokkal másabb,szabadabb élet,mint otthon volt.A többség elkezd bulizni,ott ismerkedik ezzel azzal,plusz ugye új csoporttársak,stb. Óhatatlanul erősödhet az érzés egy másik ember iránt,miközben a barátját aligalig látja az ember. Hiába szeded le a fejemet,én azt mondom,amit láttam.Nem mondom,hogy ezek normális lelkületű emberek,és azt se,hogy mindenki ilyen,de sok esetet láttam.

Egy példának a saját (volt)barátnőm:fél éves,stabilnak mondott kapcsolata volt,amikor elmentünk a koliba. Ő borzasztóan szerelmes volt,imádta a pasiját, a fellegekben röpködött,neki micsoda barátja van. Aztán koliban összeismerkedtünk x emberrel,természetesen köztük jópár sráccal is. Hogyhogynem,az egyikkel kb 3 hét után össze is jött,egy hétre rá dobta a nagy szerelmet. Mellesleg lassan 4 éve együtt van azóta az új barátjával. Ez csak egy példa a sok közül. Persze ismertem olyanokat is,akikné ilyen nem fordult elő.

Én már nem vagyok kollégista. 2 évig voltam az,ahogy a párom is,azóta 2 éve együtt élünk. És nem,én tudom,hogy nem csalnám meg őt soha. Dehát izlések és pofonok. Amíg nincs valaki ilyen helyen,körülmények között,új ingerekben,nem tudhatja,belőle mit fog kiváltani az újdonság varázsa.

A lényeg annyi,hogy könnyen előfordulhat,ha hajlamos rá az ember(talán ő se tud róla), hogy hiába van barátja,leváltja vagy megcsalja azt. Természetesen nem ismerem a kérdezőt,ezért általánosságban írtam.

2011. júl. 12. 14:36
 35/41 anonim ***** válasza:
Igen, teljesen igaz, amit leírtál. Sarkítottam én is a kérdésen, szándékosan. De most Te is elismerted, hogy ez mentalitásfüggő, és nem a kollégium tehet róla. Az, hogy fiatalon, teljesen új társasággal, új emberekkel kell ismerkednie az embernek, és ez megronthat kapcsolatokat: van ez így. Annak lett volna hosszú folytatása? Tegyük fel, nem tanul tovább a csaj, otthon marad a párja mellett, dolgoznia kell, a munkahelyen nem jött volna össze a jópofa műszerésszel? Dehogynem. Senkinek nem szorítanak pisztolyt a fejéhez a koleszban, hogy márpedig megcsalod a barátod, és aki igazán szereti a párját, annak eszébe sem jut. Nekem sem jutott. Lényegében ugyanarról beszélünk, csak a másik aspektusból. De jelen esetben a Kérdezőt inkább zsarolják, mintsem féltik, úgyhogy tartom az álláspontom: jobb lesz neki egy ekkora görény nélkül.
2011. júl. 12. 14:44
 36/41 anonim ***** válasza:

Hát én a helyedben most dobnám, és jól szórakoznék a nyáron, aztán az egyetemen vagy találsz valakit, vagy nem.

Amúgy meg az ilyenek, tapasztalatom szerint maguk miatt mondják. Ezt értsd úgy, hogy te elmész, aggódik, hogy megcsalod. Aztán majd hűséges kiskutyaként/lábtörlőként (mert az vagy...) meglepődve realizálod, hogy amyg te messze vagy, ő kefélget másokat. xD

A legtöbb addig nem távkapcsolat valóban nem éli meg a dolgot, szerintem első félévben 80%-a kifulladt. Ha már kezdetektől távkapcsolat, akkor azért kicsit könnyebb kezelni a dolgot.

2011. júl. 12. 14:56
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Könnyen lehet,hogy az elején félreérthetően írtam.

Igen,ezek a kapcsolatok egyébként se lennének túl tartósak,csak így hamarabb végetér esetleg egy harmadik személy miatt.

Ahogy írtam,ha nem teszem meg hamarabb,én is rövid időn belül szakítottam volna a volt barátommal.Egyébként se működött túl jól,és így is úgyis megismertem volna a mostani páromat. Dehát hamarabb megtettem,így csepnyi lelkiismeretfurdalásom sem lehet.

Egyetértek azzal,hogy nem tisztességes a barátjától,hogy zsarolja. Ezért is írtam az elején,hogy én a helyében mindenképpen elmennék az egyetemre.Hiszen lehet amúgy se tartana sokkal tovább,azért kár elszalasztani a tanulás lehetőségét.

2011. júl. 12. 15:05
 38/41 anonim ***** válasza:
Szerintem is nagy hülyeség ez a koleszban megcsalós duma. Mi az, hogy alig alig látják egymást és ezért csalják meg? Könyörgöm, minden hétvégén haza lehet menni, tehát csak 4(!) napot kell kibírni egymás nélkül. Szerinted ez idő? Történnek megcsalások nem azt mondom, de azokban a kapcsolatokban ugyanúgy kolesz nélkül is megtörténne... Ha valakik egymásnak vannak teremtve akkor nem fogja az elválasztani őket, hogy csak hétvégén láthatják egymást. Ha vége lesz a koli miatt a kapcsolatnak, annak előbb-utóbb úgyis vége lenne, mivel már alapból sz.r volt a kapcsolat. Gondolod, hogy aki koliban futkos a pasik után, az a barátja mellett nem teszi? Dehogynem, csak max titokban. És mi van az erasmusosokkal? Tőlünk többen is kimentek külföldre egy egész, vagy csak egy fél évre, és senkinek(!!) nem ment tönkre a kapcsolata, sőt megerősödött mert annyira hiányoztak egymásnak. Szó sem volt megcsalásról. És ez biztos, saját csoporttársaimról sőt barátnőimről van most szó. Na ez már idő, nem az a négy-öt nap amit te soknak tartasz a másik nélkül. Szerintem gyorsan értékeld át a kapcsolatokról tartott nézeteidet.
2011. júl. 16. 10:19
 39/41 anonim ***** válasza:
Legalább jó próbatétel egy kapcsolatnak. Ha nem bír ki ennyit, legalább tudhatom, hogy nem lett volna érdemes komolyabbat tervezni.
2011. júl. 18. 13:02
 40/41 anonim válasza:
Együtt vagytok még mindíg ?
2011. nov. 27. 13:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!