A párom szakítani akar, ha elmegyek egyetemre kollégiumba. Mit gondoltok erről?
Két oka is van rá:
1. nem akarja, hogy megcsaljam. ő már volt koleszban, tudja, hogy mi folyik ott
2. keveset találkoznánk
Az nem jó, hogy ő eljön oda, mert túl messze van (még buszozáshoz is)
ma 01:45
valószínűleg nem most döntötte el,csak kellett idő,hogy megérjen benne a gondolat.
Természetesen szó sincs róla,hogy azért csalnák,mert kolisok lettek.És természetesen nem törvényszerű.
A lényeg,hogy sokan még nem gondolják komolyan,vagy esetleg nem annyira stabil a kapcsolatuk,mint amennyire azt gondolják. Aztán elkerülnek koliba,ami azért sokkal másabb,szabadabb élet,mint otthon volt.A többség elkezd bulizni,ott ismerkedik ezzel azzal,plusz ugye új csoporttársak,stb. Óhatatlanul erősödhet az érzés egy másik ember iránt,miközben a barátját aligalig látja az ember. Hiába szeded le a fejemet,én azt mondom,amit láttam.Nem mondom,hogy ezek normális lelkületű emberek,és azt se,hogy mindenki ilyen,de sok esetet láttam.
Egy példának a saját (volt)barátnőm:fél éves,stabilnak mondott kapcsolata volt,amikor elmentünk a koliba. Ő borzasztóan szerelmes volt,imádta a pasiját, a fellegekben röpködött,neki micsoda barátja van. Aztán koliban összeismerkedtünk x emberrel,természetesen köztük jópár sráccal is. Hogyhogynem,az egyikkel kb 3 hét után össze is jött,egy hétre rá dobta a nagy szerelmet. Mellesleg lassan 4 éve együtt van azóta az új barátjával. Ez csak egy példa a sok közül. Persze ismertem olyanokat is,akikné ilyen nem fordult elő.
Én már nem vagyok kollégista. 2 évig voltam az,ahogy a párom is,azóta 2 éve együtt élünk. És nem,én tudom,hogy nem csalnám meg őt soha. Dehát izlések és pofonok. Amíg nincs valaki ilyen helyen,körülmények között,új ingerekben,nem tudhatja,belőle mit fog kiváltani az újdonság varázsa.
A lényeg annyi,hogy könnyen előfordulhat,ha hajlamos rá az ember(talán ő se tud róla), hogy hiába van barátja,leváltja vagy megcsalja azt. Természetesen nem ismerem a kérdezőt,ezért általánosságban írtam.
Hát én a helyedben most dobnám, és jól szórakoznék a nyáron, aztán az egyetemen vagy találsz valakit, vagy nem.
Amúgy meg az ilyenek, tapasztalatom szerint maguk miatt mondják. Ezt értsd úgy, hogy te elmész, aggódik, hogy megcsalod. Aztán majd hűséges kiskutyaként/lábtörlőként (mert az vagy...) meglepődve realizálod, hogy amyg te messze vagy, ő kefélget másokat. xD
A legtöbb addig nem távkapcsolat valóban nem éli meg a dolgot, szerintem első félévben 80%-a kifulladt. Ha már kezdetektől távkapcsolat, akkor azért kicsit könnyebb kezelni a dolgot.
Könnyen lehet,hogy az elején félreérthetően írtam.
Igen,ezek a kapcsolatok egyébként se lennének túl tartósak,csak így hamarabb végetér esetleg egy harmadik személy miatt.
Ahogy írtam,ha nem teszem meg hamarabb,én is rövid időn belül szakítottam volna a volt barátommal.Egyébként se működött túl jól,és így is úgyis megismertem volna a mostani páromat. Dehát hamarabb megtettem,így csepnyi lelkiismeretfurdalásom sem lehet.
Egyetértek azzal,hogy nem tisztességes a barátjától,hogy zsarolja. Ezért is írtam az elején,hogy én a helyében mindenképpen elmennék az egyetemre.Hiszen lehet amúgy se tartana sokkal tovább,azért kár elszalasztani a tanulás lehetőségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!