Anya a hibás vagy én? Légyszi SOS!
Szerintem egyikőtök sem hibás, csupán nagyon hasonlítotok egymásra, aztán az ilyen helyzeteket szül. Szerintem anyukád épp így van mint te: igazából nem is akar bántani, és biztos magában sír..
Az az igazság, a legegyszerűbb megoldás az lenne, ha mindkettőtök mellett lenne egy-egy szerető férfi/fiú. Minden egycsapásra jelentéktelenebbnek látszana :)
Igazából nem azt akarod te tudni, amit kérdeztél, - mert az lényegtelen.
Igazából azt akarod tudni(anyu is) hogy hogy lehetne kilépni ebből a rossz szériából!
Elárulok egy titkot: már az első lépést meg is tetted. Ezzel, hoyg feltetted ezt a kérdést, megfogalmaztad, hoyg másképp szeretnéd. Könnyebb lenne, ha mindketten kimondanátok, és együtt győznétek le ezt a rossz szokásotokat.Vissza-vissza fogtok esni, de mindegyre jobb lesz. Ennyi.
1. Írj egy levelet vagy egy ímélt anyunak!
Írd le neki, hoyg szereted, fáj ha veszekedtek, csak neked nehéz az érzelmeidet kimutatni. Amiket nekünk írtál.
Írd h szégyelled apudat, és ne hasonlítson őhozzá, mert félsz hogy akkor tényleg olyan leszel. Írd, kéred, nézzen rád: te egy önálló ember vagy. Az apád nem te vagy!Írd hoyg szerinted nagyon hasonlíttok anyukáddal. Írj példát!
Írd le, mit szeretnél: minden este üljetek le egy tea mellé (pl.) és kedvesen beszéljétek meg a dolgokat, ha nem is értetek egyet.
Írd, hoyg vele kettesben változtatni akarsz, mert nagyon szereted, és szeretnéd ha nyugalomban szeretetben élnétek! Kérd a segítségét!
Rajzolj valami szívecskét vagy virágot a végére, vagy egy ovis fotódat, amit szeret!
2. kezdjetek gyakorolni! Képzeld magad a helyébe,m és őt is erre kérd!
3. Ősztől megkérheted a sulipszichológusodat, hogy segítsen nektek!
+1 ha tudsz szervezz anyunak valami udvarlót! Legalább szabad estét, s biztasd h menjen el a barátnőivel szórakozni! Jobb kedve lenne, mindent derűsebben látna!cx
Sok sikert! Kezdd el most! Jobb szeretetben élni, nem igaz? Mindkettőtöknek. Minek elrontani?
ne azt kérdezd h hova rakjam..
Kenj neki egy vajas - lekváros kenyeret, egy pohár szörpöt! Vidd oda: Látom, ideges vagy! Megnézzük a kedvenc sorozatodat?
Vagy: Látom ideges vagy! Megkérdezheztem, miért(kedvesen)
Aztán figyelemmel hallgatni, nem kommentálni
Végül: megértelek(mindegymi) Csináljak neked egy habfürdőt?
Lehet h nehezedre esik. De így hamarabb lenyugszik. S neked is jobb lesz.
Talán sok a gondja. Minden az ő vállán van: a kettőtök biztonsága. Senki sincs, aki őt kényeztetné, levenné néha róla a terhet. Ez fárasztó tud lenni.
Talán már klimaxol..vagy fél ettől..de erre ne kérdezz rá direktben, mert csak megrémíted.
mondd amit hallani akar: Te mindet megteszel értem. Nehéz volt neked egyedül felnevelni engem. Tudom, hoyg félsz olyan leszek mint apu, de én rád akarok hasonlítani. Szeretlek, nem akarok veszekedni. Ezeket akárhányszor elmondhatod.
A lányom 15 éves udvarlójától tanultam.Mindenkinek el kell mondani, amit hallani akar. aztán kezelhető lezs. Rajtam is alkalmazták. Tudtam, hoyg most ezt ezért mondja, mégis mindannyiszor bevált. Végül mindig megengedtem, amit akartak, Csak el kellett mondani a "varászbevezetőt" Azzal meg tudtak nyugtatni.
46 anya
Minketten tehettek erről.
Ő, mert (ahogy észreveszem) nem törekszik, hogy megismerjen; te meg azért, hogy attól eltérően, hogy milyen személyiség vagy nem tudsz alkalmazkodni 1 kicsit anyudhoz.
Nem megalázó, hanem célravezető. Erre gondolj!
Ha türelmesen ismételgeted, akkor valószínűleg néhány hét múlva ritkulni fognak ezek. Vagy legalább el juttok oda, hoyg meg tudod majd kérdezni ezekről.
Enyhülniük kéne ezeknek. Ha mégsem, akkor szeptemberig legalább leteszteled, hogy reagál -e anyukád ingerültsége a kedveskedésre.Ha egyáltalán nem, akkor ezt majd elmeséled a pszichológusnak, mert akkor lehet, hogy valami idegi vagy hormanprobléma. De valószínű javulni fog.
Miért lenne a kedvesség megalázó? Valószínű, ez a hibás séma, amit anyudtól ellestél. De ő téved ebben. Kedvesnek lenni, NEM megalázó, hanem felemelő: Az tud kedves lenni, aki erős.Az tud adni másnak, akinek van.
Különben mikor kicsi voltál, ő is fürdetett, ő is kent uzsonnát, ő is megmasszírozta a pocakod: na jó te a hátát fogod. Nincs ebben semmi, egy család vagytok. Az is baj neki, hoyg soha senki nem ér hozzá! Próbáld meg 20 napon át naponta egyszer megölelni, s figyeld! Szerintem már 10 nap múlva más lesz.
Különben ki mondta, hoyg neked erősnek kéne lenned? Te gyerek vagy! Nagyon fiatal vagy, tehát gyenge vagy. Nme kell erősnek lenned. Anyudnak is biztos az a baja: erejét megfeszítve igyekszik erősnek látszani. És ez kimeríti. Ha eljut oda, hoyg meri magát gyengének mutatni, akkor lesz valaki, aki erősebb, és tud segíteni neki. Meg kell mutatni, ha gyengék vagyunk. Neked is! És akkor anyud fogja látni, és segít! Mi baj a gyengeséggel? Mi is gyengék vagyunk néha! Azért van családunk, barátaink, ők ilyenkor segítenek. É s mi viszont.
Még egy ötlet: Mondd h szertenél megtanulni masszírozni, s megengedi-e hoyg rajta gyakorolj. 2 naponta. Előtte hozz egy könyvet a könyvtárból erről, és készíts masszázsolajat! Fél deci étolajba pár csepp illóolaj megteszi.Vigyázz, az ülőgarnitúrát ne olajozd össze!
Ez csodákat tehet veletek, nem is hinnéd.Próbáld meg. Vesztened nincs mit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!