Anya a hibás vagy én? Légyszi SOS!
Figyelt kérdés
Mindig veszekszünk anyával.napiszinten nem is egyszer.Nem ért meg soha.Ő nagyon érzelgős de én utálok beszélni az érzéseimről.Sokszor beszélek vele csúnyán bevallom nagyon ronda dolgokat szoktam mondani,de ő is nekem.Amikor veszekszünk mindig képen röhögöm,próbálom elrejteni hogy fáj de amikor kimegy a szobából mindig sírok.lehet nem vagyok normális.Sokszor képzelem azt hogy anyu azért mond nekem dolgokat mert rosszat akar nekem.Sokszor mondja hogy milyen hülye gyereke van meg hasonlítok apára.De ez nekem annyira fáj mert apát nagyon szégyenlem és nem akarok olyan lenni mint ő és én tudom hogy nem is vagyok olyan de minnél többször mondja anya én annál jobban elhiszem.Furcsa de anya nem ismer engem.Amikor elkezd velem ingerülten beszélni(pedig csak egy kérdést tettem fel) akkor azért hogy ne lássa rajtam hogy fáj én is elkezdek vele kiabálni.De nem akarok ilyen rosszba lenni vele de egyszerűen nem bírom elviselni.Volt olyan hogy anya direkt kinyitotta a lépcsőház ajtót,odaállt és elkezdte mondani hogy milyen hülye gyereke van stb.Légyszi segítsetek mi a megoldás erre mert ez egyre csak roszabb lesz.2011. júl. 11. 17:39
1/23 anonim válasza:
mi lenne, ha közösen elmennétek egy pszichológushoz?
2/23 anonim válasza:
Ahhoz, hogy el lehessen dönteni ki miben hibás ahhoz kellene hallani anyukád verzióját is. Nem tudsz egy nyugisabb pillanatban komolyabban elbeszélgetn vele? Az nem jó csel részedről, hogy szemberöhögöd, attól biztosan még jobban felmegy a pumpa benne. Szerintem próbálj meg vele beszélgetni s mondd el, hogy te szeretnéd ha jóban lennétek. (Ehhez azonban 2 ember kell, nem csak ő kell engedjen, hanem te is.)
3/23 anonim válasza:
Mindketten hibásak vagytok, ez nyilvánvaló.
4/23 A kérdező kommentje:
De én nem szeretek ilyenekről beszélni vele mert olyan megalázottnak érzem magam akkor ha pont egy roszabb pillanatába megyek oda hozzá és beszélni akarok vele ő meg elkezd kiabálni velem.Volt már rá példa hogy szerettem volna beszélni de vagy tv-t néz (és olyankor úgyérzem mintha a falnak beszélnék) vagy odafigyel amit mondok és akkor lehet is vele beszélni de rá 2 órára megint rájön valami és megint ingerült lesz,és attól hogy látom hogy ingerült én is az leszek.Meg mondta már rám hogy én nem vagyok normális valami bajom biztos van.
2011. júl. 11. 17:49
5/23 A kérdező kommentje:
Lehet hogy közrejátszott az hogy nincs apukám 14 éve.nem tudom.Nekem egy olyan anya kell aki tud irányítani aki nem bizonytalan mint anyu.Mivel én is bizonytalan vagyok olyan kell mellém aki nem ilyen,mert ez csak jobban lehúz....:(
2011. júl. 11. 17:51
6/23 anonim válasza:
Anyád a hibás.......hogy megengedte,hogy először felemeld a hangod és ocsmányul beszélj vele.
Nehogy már a lekvár tegye el a nagymamát!!!
Mért is kezd ingerülten beszélni??Talán mert 42-szerre mondja?? Hogy is mersz visszakiabálni???
7/23 anonim válasza:
Olyan anya kell?? Költözz el,állj meg a lábadon,dolgozz,tartsd el magad.Azt hiszem neked semmilyen anya lenne jó.
8/23 anonim válasza:
Tipikus kamaszkor! A fiam is éppen ilyen. :-D
Sok türelem, megértés kellene hozzátok de a kamaszkor próbára teszi a szülők idegrendszerét is.
Az hogy apukádat emlegeti állandóan mikor rossz vagy elég destruktív megoldás... viszont te ilyenkor igen is elmondhatnád neki, hogy fáj ez neked ha vele hasonlít össze.
Persze ehhez le kéne győznöd a sértettség érzését.
9/23 A kérdező kommentje:
Nem azért ingerült...Hanem csak úgy..valamiért.Foggalmam sincs miért de tök idegesítő ha megkérdezem hogy ezt hova rakjam akkor elkezd felgmán beszélni hogy "hát rakd oda ahova akarod" meg ilyenek...:/
2011. júl. 11. 18:04
10/23 anonim válasza:
Az ember nem válogatja az anyját, neked ilyen van vele kell boldogulj. Tény, hogy olyanokat mond amik nem esnek jól neked, de te magad írtad, hogy te is csúnyákat mondasz neki. Ezen illene változtatni, mert sem most sem a későbbiekben nem fog hasznodra válni. Ha ő ingerült akkor próbáld meg megnyugtatni, megvígasztalni, nem kell egyből te is visszavágj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!