Odaadnád a vesédet az apádnak, aki súlyosan bántalmazott egész gyerekkorodban és nem is kedvel téged?
A leírt dolgok miatt nem hiszem, hogy magyarázatra szorulna a döntésed!
Én se adnám oda! Apám alkesz, halomra vert minket, anyámat súlyosan bántalmazta nem egyszer! Ha a saját életéről dönthet valaki hogy tönkre teszi az agyát máját veséjét tüdejét , utána ne várjon segítséget a gyerekétől akit még egy komoly műtét elé is kitesz! Arról nem beszélve hogy mi van ha nem önhibájából ment tönkre a veséje hanem betegségből? Az lehet örökletes és akkor neked már csak 1(!!) veséd van!!! Ne add, ha úgy érzed! Nem hiszek a felül emelkedek és majd a túlvilágon "megtorolják" dumában! Az én életem és a haragomat én irányítom! A bosszúmat is! Ha ez az apám életébe kerülne igyekeznék arra gondolni amikor anyámat rúgta a földön vagy minket hajkurászott a fegyverrel és NEM LENNE LELKIISMERET FURDALÁSOM! 1 életed van! Ne játssz vele olyan emebrért aki nem bizonyította a szeretetét vagy az apaságát! Ha betegsége van azt meg örökölheted!
valamelyiknap erről beszélgettünk itthon anyummal és nagyanyámmal! volt egy hasonló történet a doQ-n! én nem adnám csak(!) a Fiamnak! Senki másnak! Ő a legfontosabb az életemben! De ezt igazából csak az tudhatja aki már IGAZI ANYA vagy IGAZI APA! és pont ezért nem értem azt hogy miért pontozták itt le a másik anyukát!
15:26 os vagyok!
Sose tudnám olyanra kérni a Fiamat hogy adja az egyik veséjét nekem vagy az apjának! Ilyet egy normális szülő nem tehet meg! A családodban lehet nem elég erős a kötelék és a féltés! De bízom benne hogy ezt az apai nagyszüleid kérik és nem az édesanyád!
AZT TUDNOD KELL HOGYHA NEMET MONDASZ LEHET HOGY HÁTAT FORDÍT A CSALÁDOD (de azzal esetleg csak a saját érzelmi és emberi szegénységüket bizonyítaná be a családod!!!)!
Ki az aki ezt kérné tőled?
"Sose tudnám olyanra kérni a Fiamat hogy adja az egyik veséjét nekem vagy az apjának! Ilyet egy normális szülő nem tehet meg!"
Igazad van! Viszont egy normális gyerek kérés nélkül adná a veséjét a szülőjének (akit nagyon szeret), aki épp nagyon beteg, és azzal a vesével megmenthetné az életét...
Viszont, ez egy kivételes eset. Itt a kérdezőt nem szereti az apja, és bántalmazta.
Nos, így, hogy olvastam a kérdésed, egyből rávágtam, hogy "nem, dehogy adnám"... Aztán elgondolkoztam.
Az én apum alkoholista. A rettegés és félelem volt a jellemző a gyermekkoromra. Soha nem vert meg, de állandóan megvolt a lelki terror. Soha nem szerettem őt, és úgy éreztem, hogy Ő sem engem. Elég rossz vele a kapcsolatom, nem is nagyon beszélünk.
Ha most beteg lenne, nagyon beteg, és azon múlna az élete, hogy én odaadom e neki a vesémet, akkor már nem is tudnám annyira könnyen azt mondani, hogy NEM.
Nem tudom megmondani, hogy miért... Egyszerűen csak, nem lennék képes nemet mondani.. Valamilyen furcsa érzés lenne a szívemben, amit nem tudok megmagyarázni. Értitek ti ezt? Itt az apám, aki soha nem volt jó hozzám, én mégsem tudnám azt mondani, hogy nem adom oda a vesém, inkább haljon meg.
Fura ez az egész... és nagyon elgondolkodtató.
21/L
OFF-olok egyet. Szóval előre is bocs!!
Ez a válasz 47%-ban hasznosnak tűnik.
A válasz írója 79%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:26
Igazából, elég fura gondolkodásod van! A furával pedig azt hiszem nagyon enyhén fogalmazok!!
Nekem 2 kisgyerekem van, de ha pl anyukám vagy a testvéreim betegek lennének, gondolkodás nélkül adnám nekik a vesémet!!!
Szóval, IGAZI ANYA vagyok, de emellett IGAZI GYERMEKE SZÜLEIMNEK, és IGAZI TESTVÉR. Ja, és mielőtt elfelejteném, IGAZI FELESÉG. Ugyanis a férjemnek is odaadnám, ha arról lenne szó!!!
Milyen ember az, aki csak azért nem adná oda mondjuk a férjének/feleségének, anyukájának, testvérének valamelyik szervét, mert "jajj lehet egyszer kelleni fog a gyerekemnek, és én csak neki adnám oda".
Kíváncsi vagyok, hogy mit szólnál hozzá, ha neked lenne szükséged egy szervre, hogy túlélj, de a szeretteid (mondjuk a szüleid nem élnének már, esetleg az ő szervük nem lenne megfelelő) mind hátat fordítanának neked, mert mind csak a gyereküknek adná oda...
Ez az igazi emberi gondolkodás! Büszke lehetsz magadra! Vagy nem szereted igazán a családod, vagy ennyire embertelen vagy.
25/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!