Lehet-e egy 11 éves az apa által lelkileg bántalmazott gyermeket az apjával találkozásra (szombattól-vasárnapig) láthatásra kötelezni? A gyermek fél nem akar még találkozni sem vele.
Nem tudom, hogy most milyen a jelenlegi helyzet.
Elvált szülő, gondozásban lévő gyerek, válás közben, különélés...?
A gyerek vagy szülő, vagy rokon, barát?
Ha a szülő irány a családsegítő vagy a megfelelő szervezet.
Vagy a szülővel kell beszélni.
Lehet távoltartásit kérni, sőt ha olyannak ítélik a helyzetet meg is vonhatják a szülői jogot az apától (csak nagyon súlyos esetben).
Családsegítő tud segíteni intézkedni.
Az apával is el fognak beszélgetni, felmérhetik a körülményeit.
A kérés jogosságát is elbírálják.
Pszichológus beszél a gyerekkel és ad egy véleményt, hogy a gyerek valóban fél-e, vagy csak betanították neki a szöveget.
Nem kell. Nem is szabad!!!
Neked nem szabad ezt engedned, meg kell védened a gyermekedet! Ez a te dolgod!
A gyerek pszichológusa ad igazolást, hogy fél a gyerek. Sulipszichológus, illetékes nevelési tanácsadó pszichológusa.
14:41 vagyok
azért írtam a családsegítő szolgálatot először és nem pszichológust, mert a pszichológus csak elindítani tudja a folyamatot.
A családsegítő mindent elmagyaráz mit, hogyan tegyél, mire kell felkészülnöd neked és a gyereknek. Mennyi a siker esélye. Többek között erre való a szervezet.
És végig is tudja vinni az ügyet. Vannak tanácsadóik, pszichológusaik, jogászaik, ügyvédeik, minden ami csak szükséges.
Sok sikert!
Mióta ilyen az apuka? Mióta éltek külön? Megkérdezted a gyermeket, hogy miért fél az apukájától?
Nem tudom, de nekem elsőre az jutott eszembe, hogy ez az ember, ha csak egy pillanatra is, de szertné látni a gyermekét, és azért iszik, mert félbolond a gyerek reakciójától, mert nem akarja látni...
Lehet, hogy tévedek, de ne higgye senki, hogy ha tényleg veszélyezteti a gyermeket, akkor is erőltetném a találkozást...csak valahogy bben az esetben ez az érzésem.
a bíróság a gyermek érdekét nézi. A láthatás a gyermekért van. Nme számít, hogy akar-e a gyermek találkozni az apjával, vagy sem. Ha a bíróság úyg ítéli meg, hoyg hasznára válik találkozni, akkor kötelező találkoznia. Ha a bíróság úgy látja, hogy kárára van, akkor tilos találkoznia. Amíg ez eldől, addig ne találkozzanak, szólj az apának is. ha azt mondják a szakértők, hoyg szüksége van a gyermeknek ezekre a találkozásokra, akkor be lehet pótolni majd az elmaradottakat. Ha te vagy az anya, akkor neked elsősorban a gyerek érdekét kell védened,(de vigyázz, nehogy elfogult légy, mert a saját gyerekednek ártassz ha ok nélkül elzárod az édesapjától.a 2nemakarás" önmagában nem ok, csak ha tényleg veszélyben van.
Sok mindent nem akarok én se, de csak meg kell tenni.
A baj az hogy a lelki bántalmazást nehéz bizonyitani.
De meg kell próbálni felügyelet láthatást kérni, de joga van látni a gyereket. Az meg hogy az apa a sulihoz megy látni a gyereket nem felroható, sőt a biroság szemében még becsülendő is lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!