Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők többsége akar gyereket....

A nők többsége akar gyereket. Miért?

Figyelt kérdés
(Én is nő vagyok de én pl. nem akarok.)
2011. júl. 7. 23:21
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
*azért szültek
2011. júl. 8. 00:52
 22/40 anonim ***** válasza:
86%

Én nem igazán szeretem az embereket, elég magamnak való vagyok, fiatalon (23 éves koromig)úgy gondoltam gyerek sem való nekem. Inkább a művészetek érdekelnek és egyéb önkifejezési eszközök, pl. az írás. Pár évvel ezelőtt egy rokonomnak kisgyereke született, akivel fogalmam sem volt, mit csináljak. Nagyon utáltam a helyzetet, hülyén éreztem magam, mikor vele kellett "beszélgetnem". De a gyerek valamilyen fura oknál fogva ragaszkodni kezdett hozzám, egész nap velem akart lenni, kitörő örömmel üdvözölt, mutogatta a játékait, este engem hívott mesélni.. Nagyon furcsán érintett, hogy egy gyerek feltétel nélkül megszeret engem valami érthetetlen okból. Meglepődtem, hogy ennyi kivívni egy gyerek szeretetét. Azt hiszem ekkor kezdtem úgy gondolkodni, hogy talán nem is olyan hiábavaló dolog gyereket nevelni, hiszen nem feltétlen olyan lesz, mint az általam nem nagyon szívlelt átlag polgár, hanem olyan, amilyenné nevelem. Felfedeztem némi párhuzamot a művészettel.. hiszen egy teljesen üres alapot kapunk, amit nekünk kell megtöltenünk tartalommal.. Egy gyerek felnőtté nevelése nagy siker vagy nagy kudarc lehet, a szülő rátermettségétől és tehetségétől függően. Egyszer ki akarom próbálni, mire vagyok képes..

Hogy idős koromra egyedül maradok-e, nem tudom. Nem szeretek másokra szorulni, nem azért akarok gyereket, hogy gondomat viselje. De ez egy olyan kihívás, amit nem akarok kihagyni az életemből..

2011. júl. 8. 00:56
 23/40 anonim ***** válasza:
84%

ma 00:52-nek

00.48-as vagyok..

Lehet hogy sokan azért szülnek,hogy öregkorukra legyen aki ápolja őket..Ez is egy ok..De ha így van akkor is tiszteletben kell tartani ha valaki így gondolkodik.Ahogy tiszteletben tartjuk a kérdezőt és minden nőt aki azt mondja sosem fog szülni..

Ezen kár vitázni..Voltaképpen ez is olyan kérdés ami tényleg két részre bontja a társaságot..Felesleges hergelni a másikat ilyen kérdéssel,és felesleges egy ilyen kérdés miatt idegeskedni..

A másik,hogy azt mondod,sokan azért szülnek,hogy legyen nyugdíj..

Nos ez is egy ok...Sajnos ez nyomos ok is lehet,hiszen az ember igyekszik előre gondolkodni..Senki nem lesz örökké 19 éves..Egyszer mindenki megöregszik(hacsak előbb meg nem halunk) Bizony azt is tudja minden értelmes ember,hogy a nyugdíj amit ma az idősek kapnak kézhez azt a mai fiatalság,a mai dolgozó ember termeli ki a munkájával.

Ha így gondolkodunk,akkor jogos ha sokan ezt az okot mondják...Hiszen ti akik most fiatalok vagytok,élvezitek az életet,és eszetekben sincs szülni mert minden okot önzőnek találtok.De ahogy írtam egyszer öregek lesztek,és akkor a társadalom szinte csakis idősebb emberekből fog állni.Alig lesz fiatal,alig lesz dolgozó ember aki kitermelje majd az idősek nyugdíját..Vagyis a ti nyugdíjatokat..

De mint írtam mindennek van oka...Van aki azért szül,mert örökké szeretne élni(például én..hiszem,hogy az utódaim révén 200 évig is élhetek mások emlékezetében.) Van aki a nyugdíj miatt szülne,és van aki azért hogy ne legyen magányos.Van aki nem akar szülni,mert félti az alakját,mert félti a fiatalságát vagy pusztán nem akarja,hogy egyszer emlékezzenek rá..

Teljesen mindegy,hogy mi az ok..De mindenkinek megvan a joga,és mindenkit tisztelni kell a döntéseiért..Kár egy ilyen buta kérdésen vitázni..Meddő vita lenne..

2011. júl. 8. 01:23
 24/40 anonim ***** válasza:
45%

7 éves voltam, mikor meghalt a nagymamám. Alig emlékszem rá.

200 évig emlékezni valakire... ez elég optimista. És az, hogy van egy felmenődről fényképed, az nem azt jelenti, hogy emlékszel rá.

Szerintem arra lehet emlékezni, aki befolyásolta az életünket. Nagyot kell alkotni. A Beatles-re fognak emlékezni 200 év múlva.

2011. júl. 8. 02:53
 25/40 anonim ***** válasza:
49%

hányok ettől a fajfenntartásos marh.aságtól...egyszerűen degradáló... engem aztán abszolút nem érdekel, lesz-e utódom vagy sem...az meg aztán főleg nem, hogy ezzel hozzájárulok a fajfenntartáshoz (de szánalmas...mintha állatok lennénk...) vagy sem...

én személyszerint a sorsra bízom, hogy szülök e vagy sem... az biztos, hogy soha nem fogok nyálfröcsögtetve vergődeni, ha netán nem lehetek anya...

2011. júl. 8. 07:06
 26/40 anonim ***** válasza:
82%

Azért kaptok szerintem ilyen kérdésekre olyan fura válaszokat, mint "legyen nyugdíj", "legyen aki ápol", "ne legyek magányos", mert igen nehéz a gyerek utáni vágyat elmagyarázni. Én nem vagyok gyerekimádó, és feltettem egyszer ugyanezt a kérdést a gyerekimádó férjemnek. Ő megkérdezte: Kicsi, te miért szeretnél kiscicát? (én ugyanis állatbolond vagyok). Nem tudtam megmondani. "hát mert olyan cuki, mert édes, mert mulatságos, mert dorombol, mert...". Ugye nem csak én érzem nevetségesnek azért beszerezni egy macskát, mert az dorombol..? Ezt nem lehet megmagyarázni. Ez egy vágy, egy szükséglet.

A férjem a minap arról álmodozott, hogy 1-2 év múlva megérkezhet a gyerkőc, és hogy miként fog este vele foglalkozni. Hogy én majd pihenhetek, ő megfürdeti, megeteti, játszik vele. Kicsit később majd leül vele matekozni vagy törit tanulni, együtt fogunk sétálni a Balaton parton, és nézzük, ahogy a gyerek rohan a parton és eteti a hattyúkat. Összebújva nézünk este tévét, és ha a gyerek valamit nem ért, akkor elmondjuk neki az ő szintjén. Már készül arra, hogy milyen filmeket nézetünk majd a gyerekkel kicsi korában (Süsü, Kis vakond, stb.). Persze ő is hozzáteszi, hogy társadalmilag fontos, hogy minél több gyerek legyen, és egy társadalmilag felelős ember (ha amúgy nem beteg, vagy nem irtózik ettől a témától), akkor vállal gyereket, hogy legyen aki majd kitermeli a nyugdíjat, vagy ad absurdum dolgozik a hivatalokban, rendőrként, tűzoltóként, orvosként, ápolóként. Ugyanis, ha nincsenek fiatalok, akkor nem lesz aki a sok idősődő embert társadalmi (és nyilván családi) szinten ellássa, kiszolgálja. És nyilván ő is megemlíti, hogy szeretne valami igazán egyedit hagyni magából, és a gyerek az ilyen dolog. És persze azt is elmondja, hogy kettőnk házassága és a gyerek a legnagyobb kaland számára, és nem akarja kihagyni, sem elveszteni.

Ez az egyik legkomplexebb kérdés az életben, erre ti elintézitek két mondatokkal, és azt várjátok, hoyg minden válaszoló 1-1 mondata a megvilágosodás lesz.

Ez a baj a gyak.hu-val: mindent egyszerűen és elvágólag látnak az itteni emberek, és általánosítanak.

2011. júl. 8. 07:31
 27/40 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem ez egy olyan dolog amit nem lehet megmagyarázni,magát az érzést nem tudod átadni egy olyan embernek aki nem vágyik gyerek után.Magyarázd el hogy milyen érzés a szerelem egy olyannak aki soha nem volt az.

Van aki igy dönt van aki ugy,egyiket sem kell lenézni.

Mindig akartam gyereket,pontosabban soha nem gondoltam azt hogy ne legyen,szerencsére a párom is igy gondolta,fel se merült bennünk a kérdés hogy ne vállajunk.

nagyon meg kellet küzdenünk érte éveken át,de megérte.

2011. júl. 8. 07:44
 28/40 anonim ***** válasza:
65%

[link]

"a XIX. század elején már 1 milliárd ember lakta a bolygót. Ma körülbelül 6 milliárdan élünk a Földön, és évente 70-80 millióval leszünk többen."

"A népességrobbanás az egyre súlyosbodó környezeti problémák egyik legfontosabb oka. Az egyik lehetőség a környezet terhelésének csökkentésére az, ha kevesebb gyereket vállalunk, ám az így gondolkozókat gyakran antihumánusnak bélyegzik. Pedig éppen a kevesebb gyerek vállalása segíthet elkerülni újabb környezeti katasztrófákat."

Azért ezeken a dolgokon is érdemes elgondolkozni. A legtöbb gyermeket az alacsony iskolázottságú, szegénységben élők vállalják. Nagyon nincs ez így jól...

Szerintem nem hiába van hogy egyre kevesebb nő tartja fontosnak a gyerekvállalás. A természet próbálja megoldani a gondot. Olyan az emberiség, mint a csótányok. Élősködik, szaporodik, és mindent túl él...

2011. júl. 8. 07:54
 29/40 anonim ***** válasza:

Szeretném, ha lenne valami értelme az Életünknek. ezért.

23N

2011. júl. 8. 08:00
 30/40 anonim ***** válasza:
20%

Biztos le fogtok hurrogni páran, de végső soron azért szül egy nő gyereket, hogy ne legyen magányos (ha pl. már meghaltak a szülei és a párja elhagyta), és hogy legyen aki gondoskodik róla amikor idős lesz?!

Beszélgettem szülőkkel és ezeket hozták fel indokként.

Ez önzőség szerintem, de érdekel a ti véleményetek is.

Rólad ki fog gondoskodni ha idős leszel?Valakinek a GYEREKE!Ez az élet körforgása,igy van jól.

2011. júl. 8. 08:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!