Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A nők többsége akar gyereket....

A nők többsége akar gyereket. Miért?

Figyelt kérdés
(Én is nő vagyok de én pl. nem akarok.)
2011. júl. 7. 23:21
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
68%
Az utolsónál a pont!
2011. júl. 7. 23:52
 12/40 anonim ***** válasza:
17%

Ha belegondolsz már az egész kislányok is babáznak= készülnek az anyaságra, kialakult bennük már akkor az anyai ösztön. (Szerintem :D )

Én már 15 évesen terveztem, hogy hány gyerekem lesz, meg hogyan lesznek ezek a dolgok. Én egyszerűen ilyen vagyok.

2011. júl. 7. 23:54
 13/40 anonim ***** válasza:
63%

Látjátok, milyen furán rendez el mindet az anyatermészet? Valószínűleg nincs meg benned az anyai ösztön - de ezt nem is örökíted tovább, mivel nem vállalsz gyereket (mivel ez biológiailag "hibás", hiszen a fajfenntartásnak fontos szerepet kellene betöltenie).

Bár az is igaz, hogy mi már nem egyszerű állatok vagyunk, szóval nálunk kicsit más megvilágításba helyeződik a dolog. Mindegy. Ezt mindenki eldönti magának, bár a legtöbb nőbe szerintem biológiailag bele van kódolva, hogy szüljön - sőt, akarjon szülni.

2011. júl. 7. 23:55
 14/40 anonim ***** válasza:
Amiért minden más állat is. fajfenntartás.
2011. júl. 8. 00:00
 15/40 A kérdező kommentje:

Biztos le fogtok hurrogni páran, de végső soron azért szül egy nő gyereket, hogy ne legyen magányos (ha pl. már meghaltak a szülei és a párja elhagyta), és hogy legyen aki gondoskodik róla amikor idős lesz?!

Beszélgettem szülőkkel és ezeket hozták fel indokként.

Ez önzőség szerintem, de érdekel a ti véleményetek is.

2011. júl. 8. 00:16
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Én azt sajnálom nagyon, hogy vannak nők (remélem ők a kisebbséget jelentik) akikbe csak a szülésre való törekvés van belekódolva. A gyerek megfelelő ellátása, a vele való törődés már nem (mint sajnos saját édesanyámban). Ehhez képest számomra a szülést nem vállaló nők még mindig felelősebbnek tűnnek. Tisztelet a kivételnek.
2011. júl. 8. 00:18
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem éppen az az igazi anya, aki nemcsak a sajátját (a vérét - utálom, mikor ezt hozzák fel) képes szeretni. Az könnyű, az tényleg ösztön.

Másrészt pedig szerintem az anyai ösztön egyáltalán nem azt jelenti, hogy gyereket akarsz. Hülye példa lesz, de szoktam vigyázni a szomszéd kislányra. 3 éves. Egyszer elkezdett sikítani, hogy "bogár, bogár!". Én rettegek a rovaroktól, négynél több lábra orvosi értelemben vett pánikrohammal reagálok, a "bogár" meg egy öklömnyi pók volt. Mégis akkor eszembe sem jutott, hogy félek. Csak azt láttam, hogy ott van a pici lány, halálosan fél, és nekem kell megvédenem. Csak utána gondoltam bele, hogy de bátor voltam.

Szerintem az anyai ösztön azt jelenti, hogy vigyázunk a kicsikre, védelmezzük őket és gondoskodunk róluk. Akárhonnan jöttek, akárkik a szüleik.

23/L

2011. júl. 8. 00:44
 18/40 anonim ***** válasza:
100%
Önzőség szerintem is.
2011. júl. 8. 00:45
 19/40 anonim ***** válasza:
45%

A gondolkodásoddal van egy kis gond.

Miért gondolod,hogy minden nőt elhagy a párja??

Miért gondolod,hogy sokan a magány miatt szülnének??Én ezt még véletlenül sem hallottam..

Én szültem.Amikor fiatal voltam csak 1 gyereket akartam.1 is lett.Most 39 évesen néha bánom,hogy csak 1 fiam van,és nincs mellette még legalább 2 fiú és 3 lány gyerekem is.De ez van..

Én nem azért szültem,mert félek a magánytól.Ilyen eszembe sem jutott soha..Sőt tudom,hogy hamarosan egy szép lány lesz az élete értelme,és idővel házasság,és saját családja lesz.Ez így is van jól..Ennek is örülni fogok,mert meglesz ennek is a varázsa.Ha belegondolok ezért is szültem,hogy legyen valami belőlem,hogy egyszer talán 60-100 év múlva az ükunokám ha nézegeti a fényképemet,akkor mondja azt,hogy "Ő az én üknagymamám..Nagyon szép nő volt"

Hogy emlékezzenek rám..

Tudod a nagymamám mit mondott??

"Az ember addig él amíg emlékeznek rá"

Szóval a fiam által,és majd az ő gyerekei által én sokáig fogok élni...

Én ezért szültem,és ez ha önzőség akkor bizony az vagyok..De ki ne szeretne halhatatlan lenni egy kis ideig??

2011. júl. 8. 00:48
 20/40 anonim ***** válasza:
65%

00:48

A kelleténél több ember írta még ezen az oldalon is, hogy ezért szültek, hogy öregkorukban legyen aki ápolja őket, eltartja őket, törődik velük, mert a gyereküknek ez a dolga, cserébe amiért felnevelték.

Azért ez így kissé meredek.

A másik kedvencem az azért kell szülni, hogy legyen nyugdíj :D

2011. júl. 8. 00:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!