A nők többsége akar gyereket. Miért?
Ha belegondolsz már az egész kislányok is babáznak= készülnek az anyaságra, kialakult bennük már akkor az anyai ösztön. (Szerintem :D )
Én már 15 évesen terveztem, hogy hány gyerekem lesz, meg hogyan lesznek ezek a dolgok. Én egyszerűen ilyen vagyok.
Látjátok, milyen furán rendez el mindet az anyatermészet? Valószínűleg nincs meg benned az anyai ösztön - de ezt nem is örökíted tovább, mivel nem vállalsz gyereket (mivel ez biológiailag "hibás", hiszen a fajfenntartásnak fontos szerepet kellene betöltenie).
Bár az is igaz, hogy mi már nem egyszerű állatok vagyunk, szóval nálunk kicsit más megvilágításba helyeződik a dolog. Mindegy. Ezt mindenki eldönti magának, bár a legtöbb nőbe szerintem biológiailag bele van kódolva, hogy szüljön - sőt, akarjon szülni.
Biztos le fogtok hurrogni páran, de végső soron azért szül egy nő gyereket, hogy ne legyen magányos (ha pl. már meghaltak a szülei és a párja elhagyta), és hogy legyen aki gondoskodik róla amikor idős lesz?!
Beszélgettem szülőkkel és ezeket hozták fel indokként.
Ez önzőség szerintem, de érdekel a ti véleményetek is.
Szerintem éppen az az igazi anya, aki nemcsak a sajátját (a vérét - utálom, mikor ezt hozzák fel) képes szeretni. Az könnyű, az tényleg ösztön.
Másrészt pedig szerintem az anyai ösztön egyáltalán nem azt jelenti, hogy gyereket akarsz. Hülye példa lesz, de szoktam vigyázni a szomszéd kislányra. 3 éves. Egyszer elkezdett sikítani, hogy "bogár, bogár!". Én rettegek a rovaroktól, négynél több lábra orvosi értelemben vett pánikrohammal reagálok, a "bogár" meg egy öklömnyi pók volt. Mégis akkor eszembe sem jutott, hogy félek. Csak azt láttam, hogy ott van a pici lány, halálosan fél, és nekem kell megvédenem. Csak utána gondoltam bele, hogy de bátor voltam.
Szerintem az anyai ösztön azt jelenti, hogy vigyázunk a kicsikre, védelmezzük őket és gondoskodunk róluk. Akárhonnan jöttek, akárkik a szüleik.
23/L
A gondolkodásoddal van egy kis gond.
Miért gondolod,hogy minden nőt elhagy a párja??
Miért gondolod,hogy sokan a magány miatt szülnének??Én ezt még véletlenül sem hallottam..
Én szültem.Amikor fiatal voltam csak 1 gyereket akartam.1 is lett.Most 39 évesen néha bánom,hogy csak 1 fiam van,és nincs mellette még legalább 2 fiú és 3 lány gyerekem is.De ez van..
Én nem azért szültem,mert félek a magánytól.Ilyen eszembe sem jutott soha..Sőt tudom,hogy hamarosan egy szép lány lesz az élete értelme,és idővel házasság,és saját családja lesz.Ez így is van jól..Ennek is örülni fogok,mert meglesz ennek is a varázsa.Ha belegondolok ezért is szültem,hogy legyen valami belőlem,hogy egyszer talán 60-100 év múlva az ükunokám ha nézegeti a fényképemet,akkor mondja azt,hogy "Ő az én üknagymamám..Nagyon szép nő volt"
Hogy emlékezzenek rám..
Tudod a nagymamám mit mondott??
"Az ember addig él amíg emlékeznek rá"
Szóval a fiam által,és majd az ő gyerekei által én sokáig fogok élni...
Én ezért szültem,és ez ha önzőség akkor bizony az vagyok..De ki ne szeretne halhatatlan lenni egy kis ideig??
00:48
A kelleténél több ember írta még ezen az oldalon is, hogy ezért szültek, hogy öregkorukban legyen aki ápolja őket, eltartja őket, törődik velük, mert a gyereküknek ez a dolga, cserébe amiért felnevelték.
Azért ez így kissé meredek.
A másik kedvencem az azért kell szülni, hogy legyen nyugdíj :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!