Miért ilyen a mai szülők többsége? Nektek mi a véleményetek róluk?
Volt néhány olyan osztálytársam akik ha rosszabb jegyet kaptak a 4-esnél akkor már sírtak mert rettegtek a szüleiktől.
Miért van az hogy a szülő eldönti a gyerek helyett hogy mit akar tanulni, mi a jó neki (tanulásba, továbbtanulásba egyéb) stb?
Rengeteg olyan gyerek van aki tanul, mert tudja hogy tanulni kell de ha véletlen becsúszik egy rosszabb jegy (mert miért ne csúszna) akkor otthon nem hogy megvigasztalnák hanem még raknak szegény gyerekre egy lapáttal. Hogy "mi lesz belőled" " NEM TANULSZ" stb.
Ez a "nem tanulsz" nekem is az agyamra megy, kikészülök tőle holott én igenis tanulok, de van rengeteg olyan szülő aki már ha a gyerek 5-ös helyett 4-est hoz haza már akkor a szülő szemébe "nem tanulsz".......most ilyet hogy lehet mondani? szerintük a 4-es mögött abszolúte semmilyen tudás nincs?
Én is így voltam vele. Rengeteget tanultam töri témazáróra, legalább 1 hetet tanultam rá. 4-est kaptam és már azt vágták a fejemhez hogy nem tanultam rá SEMMIT......ez annyira sértő szerintem....
Vagy az olyan szülők akik eldöntik hogy melyik egyetemre menjen a gyerek. (ezek példák, hallottam ezekről, nem magamról beszélek) Hiába nem oda akar menni, de a szülő mindenáron oda küldi.
Volt az osztályunkba egy lány, aranyos volt kedves, csak nehezen tudott tanulni, már,mint nehezen ment a fejébe az anyag, de voltak oylan ostoba szülői hogy beiratták 3-4 szakkörre, + korrepetálásra és akkor még a szülők vannak felháborodva ha ezek mellett a gyerek még nem tanul 5-6 tantárgyra otthon.
Mit gondoltok az ilyen güriztető, hajcsár szülőkről?
Jó tudom egy csomóan "csak jót akarnak" nah de ne ilyen áron.....jót akarni szvsz úgy nem lehet hogy eldöntöm a gyerekem helyett hova akar menni továbbtanulni.....
Vagy hogy beszerveznek minden szakkört meg muszály neki rengeteget tanulni h ne bántsák a szülei, de akkor meg jönnek a kérdések h:
Miért nincsenek barátaid?
Miért nem hívnak el sehova?
stb....sok szülő miért nem látja át ezt az egészet?
A megfelelési kényszer az nagyon igaz.....
De nem értem hogy a szülő miért tolja ennyire a gyerekét, mintha rá akarná erőltetni azt amit a szülő kudarcként élt meg a tanulás vagy a munka terén.
Szerintem is az ellenkezőjét érik el ezzel, hogy a gyerek r*hadtul megutálja a tanulást, a "majd én eldöntöm melyik egyetemre mész" mondta miatt meg biztos olyan munkahelye lesz amit utálni fog.
De akkor minek iratják be még 3-4 szakkörre, korrepre ? + még barátai is legyenek meg stb stb?
Egy szülő tényleg azt hiszi hogy egy gyereknek tengernyi ideje van?
Egyrészt jót akarnak, mert azt hiszik, jó jegyekkel diplomához juttathatják a gyereket, és jobb életük lehet, mint nekik volt. Próbálom megérteni, de korábban nekem is voltak ilyen gondjaim a szüleimmel.
Egyszer azért kerültem kórházba kulcscsonttöréssel, mert év közben nem mertem elmondani egy hármast, félévkor apám meglátta, és nekem jött. Na, akkor fordult a kocka. Azóta van mivel zsarolni, mivel megvannak a papírok, azóta már nincs vesztenivalóm, és az orra alá merem dörgölni, hogy bukott szamár volt, és majd pofázzon nekem akkor, ha jobban csinálja meg. Azóta nem hagyom, hogy beleszóljanak az életembe, a legtávolabbi egyetemet választottam, és bár sosem hittem, hogy ezen a szakon kötök ki, csak most, egy év után kezdek rájönni, hogy tényleg ez áll közel hozzám. Belőlem az ilyen szülők erős akaratú embert formáltak, aki megállja a helyét a világban, de nem rajtuk, hanem rajtam múlt, hogy azzá váltam, mert ezt választottam az összeomlás helyett, aminek nem egyszer a szélére kerültem.
Neked jött az apád és eltört a kulcscsontod?:S én feljelentettem, volna a gyámügynél...
Amúgy én is így gondolom. Hogy ha a szülő ennyire mondja a magáét meg hogy "nem tanulsz" meg stb akkor szépen üljön le a szülő, kezdje el tanulni pl a töri témazáróra az anyagot és majd ha jobb jegyet kap nálam akkor beszélhet.....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!