Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért ilyen a mai szülők...

Miért ilyen a mai szülők többsége? Nektek mi a véleményetek róluk?

Figyelt kérdés

Volt néhány olyan osztálytársam akik ha rosszabb jegyet kaptak a 4-esnél akkor már sírtak mert rettegtek a szüleiktől.

Miért van az hogy a szülő eldönti a gyerek helyett hogy mit akar tanulni, mi a jó neki (tanulásba, továbbtanulásba egyéb) stb?

Rengeteg olyan gyerek van aki tanul, mert tudja hogy tanulni kell de ha véletlen becsúszik egy rosszabb jegy (mert miért ne csúszna) akkor otthon nem hogy megvigasztalnák hanem még raknak szegény gyerekre egy lapáttal. Hogy "mi lesz belőled" " NEM TANULSZ" stb.

Ez a "nem tanulsz" nekem is az agyamra megy, kikészülök tőle holott én igenis tanulok, de van rengeteg olyan szülő aki már ha a gyerek 5-ös helyett 4-est hoz haza már akkor a szülő szemébe "nem tanulsz".......most ilyet hogy lehet mondani? szerintük a 4-es mögött abszolúte semmilyen tudás nincs?

Én is így voltam vele. Rengeteget tanultam töri témazáróra, legalább 1 hetet tanultam rá. 4-est kaptam és már azt vágták a fejemhez hogy nem tanultam rá SEMMIT......ez annyira sértő szerintem....

Vagy az olyan szülők akik eldöntik hogy melyik egyetemre menjen a gyerek. (ezek példák, hallottam ezekről, nem magamról beszélek) Hiába nem oda akar menni, de a szülő mindenáron oda küldi.

Volt az osztályunkba egy lány, aranyos volt kedves, csak nehezen tudott tanulni, már,mint nehezen ment a fejébe az anyag, de voltak oylan ostoba szülői hogy beiratták 3-4 szakkörre, + korrepetálásra és akkor még a szülők vannak felháborodva ha ezek mellett a gyerek még nem tanul 5-6 tantárgyra otthon.

Mit gondoltok az ilyen güriztető, hajcsár szülőkről?

Jó tudom egy csomóan "csak jót akarnak" nah de ne ilyen áron.....jót akarni szvsz úgy nem lehet hogy eldöntöm a gyerekem helyett hova akar menni továbbtanulni.....

2011. jún. 24. 14:16
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
86%
Én már néha úgyérzem jobban jártam volna, ha nem hallgatok rájuk és lazábbra veszem a sulit. Egyetem közben volt egy tök jó állásom, ismerettséggel kerültem oda, de nem nagyon tudtam miatta bejárni órákra. A szüleim annyit únszoltak, hogy hagyjam ott a melót és koncentráljak a sulira, hogy belementem. Már egy éve befejeztem az egyetemet, kitűnő eredménnyel és még mindig nincs munkám. Ha nem hallgattam volna rájuk, most is meglenne az a hely( felvettek a helyemre mást, nem tudok visszamenni). Az egyetemet megcsináltam volna, max rosszabb eredménnyel, de hát nekik a jegy az szent. Ha nem voltam midnenből 5ös, az tragédia volt. Na most van 5ös diplomám, amivel kitörölhetem...
2011. jún. 24. 15:09
 12/15 anonim ***** válasza:
75%
Nagyon szerencsés vagyok, hogy nem ilyenek a szüleim. Nekem megmondták általános első osztályban, hogy nem nekik tanulok, hanem magamnak, és felvázolták, hogy mivel jár majd később, ha nem tanulok. És tanultam. Nekem is vannak olyan osztálytársaim, akiknek mindenféle fenyítést von maga után egy négyes (szerintem ez nem normális dolog, mindenkinek lehet rossz napja, jó tanuló a srác, de becsúszik mindenkinek egy-egy rossz jegy), vagy hétköznapokon nem gépezhet (nem nagy tragédia, de szerintem nem szabad csak a tanulásra koncentrálni, én sem teszem, mégis 4-es 5-ös jegyeim vannak, amivel elégedett vagyok, megmondtam a szüleimnek is). Egyszer jött rá az anyámra a roham, hogy miért hozok haza ennyi négyest (azért, mert előző év végén eltört a lábam, és lemaradtam egy hónapnyi anyaggal, amit pótolni csak félig-meddig sikerült), de leállítottam azzal, hogy nyugi, ha a híd alatt fogok megrohadni, nem tőlük kunyerálok majd pénzt. Sajnálom szegény gyereket, akinek ilyen szülei vannak, mint amit leírtál. Azt az apát, aki egy rosszabb jegy miatt kulcscsontot képes törni, nem nevezném embernek (nem hogy az apámnak!), és mély megvetést tanúsítanék iránta.
2011. jún. 24. 15:46
 13/15 anonim ***** válasza:
75%

Sohasem felejtem el, mikor a kislányom iskolába került, és második félévben hozott haza 1 db fekete pontot.Nagyon kivolt, azt hitte, hogy ezért tudom is én milyen bünti jár. Kiradirozta. (persze nem sikerült neki nyom nélkül eltüntetni a tintával irott fekete pontot) Másnap a tanárnő leellenőrizte, hogy alá lett-e iratva, persze nem volt, hisz nem tudtam róla. Látta, hogy mit csainált a kislány, és egy sokkal nagyobbat irt be neki, a következő szöveggel: Nem szabad a fekete pontot kiradirozni. A lánykám félelmében átrajzolta pirosra. Újjabb ellenőrzés, még egy fekete pont, és akkor már felhivtak telefonon, hogy tudom-e mit csinál a gyerekem a jegyeivel. És elmondták az egészet. Alig vártam haza a kislányt. Mint előtte való nap, nagyon csöndes volt, látható volt, hogy van valami baja, de nem tudtam belőle kiszedni, gondoltam, akkor majd elmondja magától, egy idő után mindig kiböki. Megnéztem a könyveit (mivel szorgalmas leányzó, csak szúrópróba szerüen ellenörzöm a házi feladatot)persze az engem leginkább érdeklő könyv a lehető legjobban el lett süllyesztve. És akkor rákérdeztem a kérdéses pontra. Leányom már igy is falfehér volt, és akkor remegő szájszéllel kibökte, hogy kapott egy fekete pontot....... Mikor a történet végére ért, igyekeztem megnyugtatni, hogy egy rossz jegy nem a világ, még a suliban van, majd kijavitja. Akkor kibökte, hogy azt hitte, hogy meg fogom verni érte. ekkor megdöbbentem, hiszen soha nem emeltem rá kezet, még csak meg sem fenyegettem vele. Nagy nehezen megnyugodott, mikor elmagyaráztam neki, hogy nem nekem, saját magának tanul.És én attól még tudni fogok olvasni példálul attól, hogy ő esetleg nem tanulja meg. Akkor felengedett, és azóta jobban is megy neki a suli, mert nem feszül neki görcsösen. (Most már 4.es a leány)

Hetekkel az eset után derült ki, hogy a padtársát minden rossz jegy (akkor fekete pont, és sajnos a piros pont hiánya is ennek minősült a szülei szemében) megverik. egyszerüen elborzadtam. Hogy lehet ilyet tenni egy gyermekkel?

2011. jún. 24. 18:05
 14/15 A kérdező kommentje:

Ez a baj::S

Egy gyermeknek mindíg bizalommal és megértéssel kell a szüleihez fordulni. De sajnos elég sok már az olyan gyerek aki szabályosan retteg a szüleitől.

Megverni egy gyereket egy rossz jegy vagy fekete pont miatt meg családon belüli erőszak. A gyámhatóság kivenné a szülők kezeiből a gyereket, tudom, mert már volt rá példa, hallottam.

Hogy az anya állandóan ütötte verte a gyerekét ha nem tanult vagy rossz jegyet kapott, és a vége börtön lett.

Az ilyen bántalmazó emberek egyáltalán nem valók szülőnek.

2011. jún. 24. 19:06
 15/15 anonim ***** válasza:
Utolsó, ez borzasztó :( Én ugyan kivagyok az olyan emberektől, akik még egy kicsi büntetést se adnak a gyereknek, mindent ráhagynak, mert ha esetleg hangosabban szólnak rá, az szerintük árt a lelki világának meg mit tudom én. De hogy azért verni egy gyereket, mert nem annyira jók a jegyei... Inkább segíteni kéne neki abban, ami nem megy olyan jól, nem bántani. Kiakasztó, hogy ilyen szülők vannak.
2011. jún. 24. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!