Hogyan adjam a párom tudtára hogy nem akarom hogy terrorizáljon az apja?
Kivételesen nem az anyóssal van a baj, hanem az apóssal :)
Mindenbe beleszól - amihez semmi köze persze -, állandóan kritizál, folyton zaklat, meg van győződve róla hogy mindent jobban tud nálam, és ehhez tartva magát állandóan csinál valami kárt nekem... meg természetesen a hátam mögött szövi a fele se igaz kis storyjait a rokonoknak, mindegyik utál engem, pedig semmi rosszat nem tettem ellenük.
A páromat számtalanszor megkértem hogy rendezze le az apját - én bármit mondok, röhög rajta mint egy idióta, és egyik fülén be, a másikon ki... teljes mértékben semmibe vesz.
Persze a párom fő reakciói:
- Nem fogom az apámat leoltani
- Mégiscsak az apám
- Tudod hogy úgyis elfelejti amit mondok neki
Nekem már 200 a vérnyomásom, hacsak meghallom az öreg hangját - és hetente kétszer biztos hogy meglátogat minket. Néha már azt is megfontolom, hogy szakítok miatta a párommal, pedig imádom őt. A másik lehetőség a jó nagy pofon lenne apósnak, de miután úrinő vagyok, csak tűrök és betegedek.
Sajnos erős egyéniség vagyok, és nem tűröm mikor egy - nem úrinőhöz méltó megjegyzés következik - alkoholista vesztes vén okostojás p.cs beleugat az életembe.
Értem, hogy nem tetszik neki hogy saját házam van huszonéves fejjel és egy okj-s papírral, mikor ő világ életében kétkezi munkás volt a csodás diplomájával, de tényleg idegesítő.
Ráadásul anyós is rámegy, sajnálom szegényt, vele jóban vagyunk.
Szerintem megtetted amit ebben a helyzetben lehet, de úgy tünik a párod nem tartja olyan súlyosnak a dolgot.
Mit tanácsolnék mégis?
Legyél még határozottabb az apóssal- mást nemigen tudsz tenni és szurkolok!
Szólj rá még erőteljesebben rögtön ahogy elkezd piszkálni, azonnal oltsd le és egy idő után megunja.Belátja emberére talált.
A legrosszabb, hogy az én anyám egy éve nem beszél velem, mert összeköltöztem a párommal. Ő másféle pasit képzelt volna mellém.
Pedig ő a párom családjához képest mintaanya, és hiányzik is nagyon :/
Ffi
Itt az ideje, hogy a sarkadra állj. Tisztelettel de szólj be az öregnek, ha újra piszkálódik, figyelmeztessed, lesz unoka, de látni nem fogja csak ha Te engeded. Ütni nem üss, mert ezzel megalázod öntudatában s a folytatás borzasztó lehet. Ám valóban ha a párod most nem véd meg, mi lesz később?
Más, kerüld, menj el otthonról, zárkózz be a fürdőbe, avagy ne engedd be a lakásodba.
És végül...esetleg beszélj vele a kapcsolatotokról...
Ja a végzettség semmire nem predesztinál....
Ajaj, lehet, hogy anyukád (már tapasztaltsága okán) előre látta, érezte, hogy valami ilyesmi vár rád ebben a családban és ezért haragudott meg ennyire? (Én legeslegelőször is békülést kezdeményeznék vele mielőbb:))
Azt írod, határozott, erős egyéniség vagy. Akkor most bizonyítsd is be, és akár a fent írt tanácsokból szemezgetve, állj a sarkadra, mert tényleg bosszantó (finoman fogalmazva), hogy a saját házadban tiszteletlen veled apósod, és ebben az ügyben semmibe veszi érzékenységedet a párod.
Megfontolandó az a megállapítás is, hogy bizony a családi minta nagyon erős. És minél több idő telik el egy kapcsolatban, minél jobban oszlik a rózsaszín köd, annál nyilvánvalóbbá válnak ezek. Azt mondják, alapvetően olyanok leszünk mint a szüleink, vagy teljesen ellenkezőek. Hát, a párodnál nem látszik, hogy elítélné apja viselkedését...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!