Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan adjam a párom tudtára...

Hogyan adjam a párom tudtára hogy nem akarom hogy terrorizáljon az apja?

Figyelt kérdés

Kivételesen nem az anyóssal van a baj, hanem az apóssal :)

Mindenbe beleszól - amihez semmi köze persze -, állandóan kritizál, folyton zaklat, meg van győződve róla hogy mindent jobban tud nálam, és ehhez tartva magát állandóan csinál valami kárt nekem... meg természetesen a hátam mögött szövi a fele se igaz kis storyjait a rokonoknak, mindegyik utál engem, pedig semmi rosszat nem tettem ellenük.

A páromat számtalanszor megkértem hogy rendezze le az apját - én bármit mondok, röhög rajta mint egy idióta, és egyik fülén be, a másikon ki... teljes mértékben semmibe vesz.

Persze a párom fő reakciói:

- Nem fogom az apámat leoltani

- Mégiscsak az apám

- Tudod hogy úgyis elfelejti amit mondok neki

Nekem már 200 a vérnyomásom, hacsak meghallom az öreg hangját - és hetente kétszer biztos hogy meglátogat minket. Néha már azt is megfontolom, hogy szakítok miatta a párommal, pedig imádom őt. A másik lehetőség a jó nagy pofon lenne apósnak, de miután úrinő vagyok, csak tűrök és betegedek.

Sajnos erős egyéniség vagyok, és nem tűröm mikor egy - nem úrinőhöz méltó megjegyzés következik - alkoholista vesztes vén okostojás p.cs beleugat az életembe.

Értem, hogy nem tetszik neki hogy saját házam van huszonéves fejjel és egy okj-s papírral, mikor ő világ életében kétkezi munkás volt a csodás diplomájával, de tényleg idegesítő.

Ráadásul anyós is rámegy, sajnálom szegényt, vele jóban vagyunk.

2011. júl. 7. 21:14
 1/10 anonim ***** válasza:
Furcsa, hogy a párod ennyire nem érti meg, mennyire zavar téged a helyzet.
2011. júl. 7. 21:19
 2/10 A kérdező kommentje:
Érti, egyszerűen nem mer kiállni az apja elé :( Én meg szerintem ha fejbelőném és elásnám az öreget a hátsó kertben, akkor is csöngetne másnap...
2011. júl. 7. 21:21
 3/10 yuda ***** válasza:
100%

Szerintem megtetted amit ebben a helyzetben lehet, de úgy tünik a párod nem tartja olyan súlyosnak a dolgot.

Mit tanácsolnék mégis?

Legyél még határozottabb az apóssal- mást nemigen tudsz tenni és szurkolok!

Szólj rá még erőteljesebben rögtön ahogy elkezd piszkálni, azonnal oltsd le és egy idő után megunja.Belátja emberére talált.

2011. júl. 7. 21:24
 4/10 A kérdező kommentje:

A legrosszabb, hogy az én anyám egy éve nem beszél velem, mert összeköltöztem a párommal. Ő másféle pasit képzelt volna mellém.

Pedig ő a párom családjához képest mintaanya, és hiányzik is nagyon :/

2011. júl. 7. 21:25
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsot :) Próbálkozom én így is, de a párom legtöbbször rám szól, hogy adjam meg a tiszteletet. Egy ilyen embernek így is nehéz, de ha még oltogatni is kezd... Ha már nem benyalósan nézek az öregre, már jön a hátam mögött hogy tiszteletlen vagyok -.- Tiszta vicc :D
2011. júl. 7. 21:27
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Úr isten... hát :D minden tiszteletem a tiéd, komolyan, én már bemondtam volna az unalmast az fix. Én talán azt csinálnám, hogy összepakolom a barátom cuccait (gondolom ő lakik nálad) és mikor hazajön, megkérdi mi ez, leülnék vele beszélni, és lassan...tagoltan...halkan...érthetően, a legkomolyabb arcomat elővéve közölném vele, hogy ha MOST nem megy át beszélni az apjával mint férfi a férfival, akkor szedheti a sátorfáját és továbbállhat aztán akkor majd vigyoroghat.
2011. júl. 7. 21:41
 7/10 anonim ***** válasza:
75%
Erősen gondolkodj el milyen lesz a párod tíz év múlva, mikor esetleg már nem olyan lángolóan szerelmes, viszont a családi minták egyre inkább befolyásolják.
2011. júl. 7. 23:09
 8/10 anonim ***** válasza:
87%
Na várjunk egy pillanatot-ez mind a te házadban történik??Már ne is haragudj,de te nem vagy normális.Hogy a faxba tűröd el,ezt a saját otthonodban?Úgy vágnám ki az öreget,hogy hazáig csúszna, és ha a fiának ez mind nem tetszik,őt is.Szégyelheti magát a párod,hogy nem véd meg elvégre veled él nem a szekatúra apjával.Egy percig ezt ne tűrd tovább,és nyisd ki a szád(azért van)Nem tetszik neki valami?Egyszerű nem kell látogatnia,a fiával találkozzon egy sörözőben!!
2011. júl. 8. 01:23
 9/10 anonim ***** válasza:
84%

Ffi

Itt az ideje, hogy a sarkadra állj. Tisztelettel de szólj be az öregnek, ha újra piszkálódik, figyelmeztessed, lesz unoka, de látni nem fogja csak ha Te engeded. Ütni nem üss, mert ezzel megalázod öntudatában s a folytatás borzasztó lehet. Ám valóban ha a párod most nem véd meg, mi lesz később?

Más, kerüld, menj el otthonról, zárkózz be a fürdőbe, avagy ne engedd be a lakásodba.

És végül...esetleg beszélj vele a kapcsolatotokról...

Ja a végzettség semmire nem predesztinál....

2011. júl. 8. 08:52
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Ajaj, lehet, hogy anyukád (már tapasztaltsága okán) előre látta, érezte, hogy valami ilyesmi vár rád ebben a családban és ezért haragudott meg ennyire? (Én legeslegelőször is békülést kezdeményeznék vele mielőbb:))

Azt írod, határozott, erős egyéniség vagy. Akkor most bizonyítsd is be, és akár a fent írt tanácsokból szemezgetve, állj a sarkadra, mert tényleg bosszantó (finoman fogalmazva), hogy a saját házadban tiszteletlen veled apósod, és ebben az ügyben semmibe veszi érzékenységedet a párod.

Megfontolandó az a megállapítás is, hogy bizony a családi minta nagyon erős. És minél több idő telik el egy kapcsolatban, minél jobban oszlik a rózsaszín köd, annál nyilvánvalóbbá válnak ezek. Azt mondják, alapvetően olyanok leszünk mint a szüleink, vagy teljesen ellenkezőek. Hát, a párodnál nem látszik, hogy elítélné apja viselkedését...

2011. júl. 8. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!