Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a melegházassá...

Mi a véleményed a melegházasságról?

Figyelt kérdés
2011. júl. 6. 16:49
1 2 3 4
 21/31 yuda ***** válasza:
27%

Szerintem undokság és ezt jól tudják ők is, éppen emiatt akarják legitimizálni, hogy a lelkiismeretüket nyugtassák.

Gondoljatok bele: hány nemzedék élt volna eddig, ha melegek legalizálva lettek volna, vagy ez az elterjedt dolog?

Azt gondolom, egy generáció alatt kipusztulna az emberiség.

Házasság és utódok kizárólag ffi és nő között egészséges és nem hiszek abban hogy így születnek...bele kellene csak nézni milyen szülőknek lesz ilyen gyerekük.

2011. júl. 6. 17:20
 22/31 anonim ***** válasza:
24%
Nincs konkrét bajom velük, ha szeretik egymást miért ne? De az örökbefogadást én se támogatom, nem azért mert undorító vagy bármi hasonló, hanem ha épeszű a pár nem is fogad örökbe, tekintetbe véve a gyerek jövőjét...amilyen világban élünk, az ilyet úgy kiközösítenék hogy szép kis depresszióba és/vagy másba is menekülne a gyerek.
2011. júl. 6. 17:23
 23/31 anonim ***** válasza:
65%

17:20-nak!

"Gondoljatok bele: hány nemzedék élt volna eddig, ha melegek legalizálva lettek volna, vagy ez az elterjedt dolog? Azt gondolom, egy generáció alatt kipusztulna az emberiség."

Melegek mindig voltak, vannak és lesznek. Ez így volt már az ókorban is, csak a társadalmi megítélésük változott koronként. Ez nem terjed, mint valami fertőző betegség. Hazánkban az előző rendszerben is ugyanannyi meleg volt, csak nem vállalták nyíltan.

"...bele kellene csak nézni milyen szülőknek lesz ilyen gyerekük."

Bocs, az én szüleim 30 éve házas, tanult, megbecsült mondhatni mintaházaspár. Mégis meleg lettem. És a testvérem pedig teljesen hetero. Most akkor hogy van ez a szülőkkel?

24/F

2011. júl. 6. 17:28
 24/31 anonim ***** válasza:
47%
Szerencsére nálunk nem lehet, és még sok más európai országban sem, és ez remélhetőleg így is marad. A házasság intézménye és célja olyan, amibe egy meleg kapcsolat nem fér bele, éljenek együtt legyenek élettársak, kit érdekel, de a házasság tartsuk tiszteletben a hagyományokat, hogy csak nő és férfi között lehetséges.
2011. júl. 6. 17:29
 25/31 anonim ***** válasza:
31%

" "Meg aztán ha homoszexuálisok gyereket fogadhatnak örökbe akkor nagyobb az esélye annak hogy a gyerek is homoszexuális lesz"

Persze, hogyne :) Még jó, hogy ez nem így van. (Majdnem) minden meleg heteroszexuális kapcsolatból született..."

A melegek a génjeik miatt válnak melegekké mindegy milyen szülők nevelik őket, ezt értem. DE vannak akikben egyaránt meg vannak a hetero és a homoszexuális késztetések, vágyak, ők azok akikből "még bármi lehet" az ő esetükben pedig nem mindegy hogy párkapcsolatilag milyen mintákat látnak, örökölnek azoktól akik nevelik őket, ahogy korábban írta valaki: mennyi hasznára lesznek a társadalomnak vagyis tudnak e egy másik (értelemszerűen ellentétes nemű) emberrel utódokat nemzeni és ugyanazzal az emberrel közösen felnevelni őket. Tudom most egyesek megköveznének de én is azt mondom hogy előnyösebb ha pl. egy biszexuális ember hetero kapcsolatban tervez családalapítást.

2011. júl. 6. 17:34
 26/31 anonim ***** válasza:
59%

Semmi különös. Olyan mint bármelyik másik házasság.

Közben olvastam a kérdező kommentjét is, úgyhogy hozzáteszem, hogy szerintem gyereket is fogadhatnak örökbe.

Nincs ezzel semmi probléma. Illetve hát van akinek van vele problémája, de nekik a hibát önmagukban kell keresniük.

2011. júl. 6. 17:50
 27/31 anonim ***** válasza:
79%

Ha fogadhatnának örökbe gyereket akkor, mint minden örökbefogadó szülőt, alaposan megvizsgálnák, hogy minden rendben van-e velük, képesek-e felnevelni a gyereket.

Tehát csak alkalmas emberek kapnának gyermeket. Hetero párokból meg bárki szülhet, akkor is, ha idióta és életképtelen, mint a s€ggem.

Szerintem a heterok nem bírnák ki, ha valakik, akiket ennyire lenéznek, jobb szülőknek bizonyulnának, mint a beléjük vert norma.

Egyébként már elmondtam, és elismétlem: a gyerek CSINÁLÁSÁHOZ kell nő és férfi. Hogy ki(k) neveli(k) fel, ott már csak az számít, hogy jó ember(ek)-e.

2011. júl. 6. 18:37
 28/31 anonim ***** válasza:
76%
Mivel elég szigorú és hosszadalmas az örökbefogadás, így a meleg párokat is nagyon átvizsgálnák. Gondolom, ha fennállna a veszélyeztetés, nem kapnának.De ha családi légkört ki tudnak alakítani, miért ne, egy kis bántalmazott picinek az is egy megváltás lenne.
2011. júl. 6. 18:55
 29/31 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem semmi kivetnivaló nincs benne, sőőőt, továbbmegyek, szerintem még gyereket is fogadhatnának örökbe, talán jobban meg is becsülnék, mint egypár "normális" (vagy annak mondott) pár.
2011. júl. 6. 18:55
 30/31 anonim válasza:
100%
Hetero lány vagyok és teljes mértékben támogatom azt, hogy a melegek köthessenek házasságot az állam előtt. Nyilván az egyházaknak saját joga eldönteni, hogy engedik vagy sem, de az állam előtt kötött házasság ma már nem más, mint egy sima polgárjogi szerződés. Van másik olyan polgárjogi szerződés, ahol meg van szabva, hogy milyen neműek lehetnek a szerződő felek. Az érzelmi része pedig csak és kizárólag a párra tartozik. Az öröklés, a vagyonmegosztás, a névfelvétel kérdése fontos, gyakorlati kérdések! Az örökbefogadással kapcsolatban bizonytalan vagyok, de inkább hajlok az "engedélyezni" felé. Elvégre ha egy férfi vagy egy nő 30-akárhány évesen egy-két-há gyermek után vállalja fel önmaga előtt a szexuális identitását, akkor sem veszik el tőle a gyermekeket. És én is úgy gondolom, egy törődő meleg párnál jobb helyen van, mint állami gondozásban, iskolai terror ide vagy oda (ez az egyetlen ok, ami elbizonytalanít).
2011. júl. 22. 14:23
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!