Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi a véleményed a melegházassá...

Mi a véleményed a melegházasságról?

Figyelt kérdés
2011. júl. 6. 16:49
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
25%
Igazándiból nem vagyok házasságpárti, szerintem anélkül is lehet valaki boldog, hogy papírja lenne róla. Az én véleményem viszont az, hogy nem véletlenül van nő és férfi. ;) A másik pedig, hogy én nem szívesen lennék egy meleg házaspár gyermeke De, ez természetesen, csak az én véleményem.
2011. júl. 6. 17:01
 12/31 anonim ***** válasza:
39%
Én is maradi vagyok (igen, meg csúnya kirekesztő homofób de pont nem érdekel), a házasság férfi és nő között létrejövő, életre szóló szövetség, ahogy gyereket is csak nekik szabad vállalniuk. Homoszexuálisok által felnevelt gyermek nem tanulhatná meg egyértelműen a férfi-női szerepeket (tudom egyenjogúság van meg minden de akkor is vannak teljesen helyénvaló különbségek pl. egy nő nem megy építkezésre dolgozni). Meg aztán ha homoszexuálisok gyereket fogadhatnak örökbe akkor nagyobb az esélye annak hogy a gyerek is homoszexuális lesz így pedig tovább csökken a népesség (így is kevesen vagyunk).
2011. júl. 6. 17:09
 13/31 anonim ***** válasza:
68%
Miért ne fogadhasson örökbe gyereket? A mai világban a normális -apa, anya, gyerek(ek)- család a ritka. Egyszülős család, több generációs együtt élés apa/anya nélkül- akkor ezeket sem lehetne megengedni, mert nem "normálisak"?
2011. júl. 6. 17:09
 14/31 anonim ***** válasza:
61%
A homoszexualitás nem a nevelésből fakad, ezzel születik az, aki a saját neméhez vonzódik... De akkor szerinted egy egyedülálló anya leszbikust fog nevelni a lányából?
2011. júl. 6. 17:10
 15/31 anonim ***** válasza:
44%

Semmi értelme. A házasság arra való, hogy egy nő és egy férfi tartósan összekösse az életét, gyerekeket szüljenek és neveljenek fel. Ez nagyon fontos, mert ez a társadalom fennmaradásának az alapja (és mellesleg a jövőbeli nyugdíjunknak is).

Felőlem éljenek együtt a homokosok ha akarnak, de azt ne nevezzük házasságnak, mert nincs társadalmi haszna, ellentétben a hagyományos férfi-nő házassággal. Ezért ha annak neveznénk, azzal látszólag egy szintre hoznánk a kettőt, ami csökkentené a hagyományos házasság jelentőségét.

2011. júl. 6. 17:11
 16/31 anonim ***** válasza:
75%

Támogatom, mivel személyesen is érintett vagyok.

Jelenleg hazánkban azonos neműek csak bejegyzett élettársi kapcsolatot köthetnek. Ez is nagy előrelépés a korábbi szabályozáshoz képest, mivel a bejegyzett élettársak örökösödése és vagyonmegosztása ezzel megoldódott. A bejegyzett élettársi kapcsolat 2 lényeges dologban tér el a házasságtól: a felek nem vehetik fel egymás nevét és nem fogadhatnak örökbe közösen gyereket.

Gyerekvállalással kapcsolatban az a véleményem, hogy az esetek nagy többségében egy állami nevelőintézetben felnövő gyerek jobban járna, ha akár meleg párral élne. Gondoljunk csak bele, az intézetből kikerülve mennyi esélye van a tisztességes, normális életre? És mennyi, ha szerető környezetben és anyagi biztonságban nő fel? A gyerek érdekeit nézve ezeket is kellene mérlegelni. Azoknak, akik azt hajtogatják, hogy "mert akkor a gyerek is meleg lesz", azt tudom mondani, hogy a melegek szülei is heterok, szóval ha valakit melegek nevelnek, attól még ő nem lesz meleg. De hazánkban még meglehetősen nagy a szűklátókörűség az emberek körében, szóval ilyen lehetőség nem lesz mostanában.

24/F

2011. júl. 6. 17:15
 17/31 anonim ***** válasza:
36%

17:09 vagyok (az első)

Azt még kifelejtettem hogy ha homoszexuálisok között nő fel egy gyerek akkor sok atrocitás érheti emiatt az iskolában sőt már az óvodában is a kortársai részéről, márpedig ez az az időszak ami döntően befolyásolja a gyermek szociális fejlődését (mennyire lesz társasági ember vagy éppen beforduló, félénk).

2011. júl. 6. 17:15
 18/31 anonim ***** válasza:
82%

"Meg aztán ha homoszexuálisok gyereket fogadhatnak örökbe akkor nagyobb az esélye annak hogy a gyerek is homoszexuális lesz"

Persze, hogyne :) Még jó, hogy ez nem így van. (Majdnem) minden meleg heteroszexuális kapcsolatból született...

2011. júl. 6. 17:16
 19/31 anonim ***** válasza:
37%
17:09: ez teljesen rossz logika. Mert attól, hogy léteznek az ideálistól eltérő dolgok, még nem kellene további, az ideálistól még jobban eltérő dolgokat támogatni.
2011. júl. 6. 17:18
 20/31 anonim ***** válasza:
21%
17:18 vagyok, ezt a második 17:09-nek írtam
2011. júl. 6. 17:19
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!