Mi a véleményed a melegházasságról?
Semmi értelme. A házasság arra való, hogy egy nő és egy férfi tartósan összekösse az életét, gyerekeket szüljenek és neveljenek fel. Ez nagyon fontos, mert ez a társadalom fennmaradásának az alapja (és mellesleg a jövőbeli nyugdíjunknak is).
Felőlem éljenek együtt a homokosok ha akarnak, de azt ne nevezzük házasságnak, mert nincs társadalmi haszna, ellentétben a hagyományos férfi-nő házassággal. Ezért ha annak neveznénk, azzal látszólag egy szintre hoznánk a kettőt, ami csökkentené a hagyományos házasság jelentőségét.
Támogatom, mivel személyesen is érintett vagyok.
Jelenleg hazánkban azonos neműek csak bejegyzett élettársi kapcsolatot köthetnek. Ez is nagy előrelépés a korábbi szabályozáshoz képest, mivel a bejegyzett élettársak örökösödése és vagyonmegosztása ezzel megoldódott. A bejegyzett élettársi kapcsolat 2 lényeges dologban tér el a házasságtól: a felek nem vehetik fel egymás nevét és nem fogadhatnak örökbe közösen gyereket.
Gyerekvállalással kapcsolatban az a véleményem, hogy az esetek nagy többségében egy állami nevelőintézetben felnövő gyerek jobban járna, ha akár meleg párral élne. Gondoljunk csak bele, az intézetből kikerülve mennyi esélye van a tisztességes, normális életre? És mennyi, ha szerető környezetben és anyagi biztonságban nő fel? A gyerek érdekeit nézve ezeket is kellene mérlegelni. Azoknak, akik azt hajtogatják, hogy "mert akkor a gyerek is meleg lesz", azt tudom mondani, hogy a melegek szülei is heterok, szóval ha valakit melegek nevelnek, attól még ő nem lesz meleg. De hazánkban még meglehetősen nagy a szűklátókörűség az emberek körében, szóval ilyen lehetőség nem lesz mostanában.
24/F
17:09 vagyok (az első)
Azt még kifelejtettem hogy ha homoszexuálisok között nő fel egy gyerek akkor sok atrocitás érheti emiatt az iskolában sőt már az óvodában is a kortársai részéről, márpedig ez az az időszak ami döntően befolyásolja a gyermek szociális fejlődését (mennyire lesz társasági ember vagy éppen beforduló, félénk).
"Meg aztán ha homoszexuálisok gyereket fogadhatnak örökbe akkor nagyobb az esélye annak hogy a gyerek is homoszexuális lesz"
Persze, hogyne :) Még jó, hogy ez nem így van. (Majdnem) minden meleg heteroszexuális kapcsolatból született...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!