Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért viselkedik így anyám?

Miért viselkedik így anyám?

Figyelt kérdés

Pár éve nagyon rossz a viszonyom vele talán részben azért is mert külsőleg nem mindennapi kinézetem van.

Emiatt időközönként kiabál velem és mindent a fejemhez vág h miért nem tudok úgy kinézni mint más rendes gyerek.

alkatilag vékony vagyok. ienkor felhozza azt h többetkéne ennem hol ott normálisan eszek.

Tegnap este mondta h menjünk el 2en vásárolni kicsit mondtam neki h jó menjünk. pár óra elteltével megint kiakadt h ő ugyan nemfog így mutatkozni velem..

hugommal nagyon jól kijönnek mondhatni h az a szeretet adag amit nekem kéne megkapnom azt hugom kapja meg.

Lehetne itt még vmit tenni?

17/F

2009. márc. 28. 13:58
1 2 3 4 5 6 7
 1/66 anonim válasza:
55%
csak nem EMO-s vagy? akkor megértem anyukád viselkedését.. :)
2009. márc. 28. 14:22
 2/66 anonim ***** válasza:
91%

Szia,

hogy érted azt, hogy nem mindennapi a kinézeted? Rocker vagy, vagy goth, vagy emo, vagy punk, vagy más, ilyenre gondolsz? Én goth vagyok, de mivel mindig kifejezetten igényes voltam, soha nem mondott Anyukám olyat, hogy nem mutatkozik velem.

Nem tudom, mennyire jellemző az öltözködésedre a szakadt, kopott ruházat, azt hiszem, a szülők könnyebben elfogadják a másságot, ha azon belül azért igényes az öltözet.

Mindezzel együtt sajnálom, hogy Anyukád nem fogad el, elhiszem, hogy ez rosszul esik. Próbálj vele beszélgetni arról a stílusról, amit képviselsz, próbáld neki elmagyarázni, miért fontos Számodra ez a fajta kinézet.

Ha nem érti meg, akkor tégy annyit, hogy ha vele mégy valahova, ne a legextrémebb összeállítást válaszd. Persze ne fordulj ki magadból a kedvéért.

Sok gyerekre könnyebben ráhagyják a szokatlan külsőt, ha egyébként jól tanul, és segít otthon, esetleg ebben az irányban próbálkozhatsz a családi béke kedvéért, jól tanulni amúgy sem egy hátrány, mert akkor csinálhatsz majd azt, amit akarsz, és kevesebb eséllyel lesel mások szolgája - ugye ez annak, aki MÁS, nem hátrány, hidd el, tapasztalatból mondom.

Az, hogy aggódik a soványságod miatt, szerintem jóindulatból fakad, nem akarja, hogy legyengülj, beteg legyél. (Bár nem tudom, mennyire szélsőséges soványságról van szó.) Egyél tápláló ételeket, és esetleg konditerembe is elmehetsz egy hozzáértő edző segítségével erősíteni - biztos örülne anyukád, hogy sportolsz.

Ami a Húgodra való neheztelést illeti, ismertem egy családot, ahol az idősebb lány goth volt, és zárkózott jellem, és úgy érezte, a közvetlen, bújós kis húga több szeretetet kap az anyjuktól. Holott, mint kiderítettem, csak arról volt szó, hogy a nagyon két lábbal a földön járó, gyakorlatias anya nem tudta, hogy közelítsen álmodozó, excentrikus, misztikus-filozófikus regényeket bújó gyerekéhez, akit pedig ugyangy szeretett, mint a ksiebb lányát! És úgy is érezte, hogy a nagyobb nem szereti őt, pedig ez sem volt igaz! Remélem, Nálatok is csak ez a baj. Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció, ez a kulcs. Segíts Anyukádnak megtalálni Veled a közös hangot!

Sok sikert!

2009. márc. 28. 14:24
 3/66 A kérdező kommentje:

Sziasztok. (:

Emo életérzéssel bírok. de koránt sincs bennem az h most öngyilkos legyek v iesmi. pont az ellentétje vagyok.

Normálisan nem lehet leülni anyámmal beszélgetni mivel sose volt ienre alkalom.:S imádom a baráti köröm ha vmi van itthon akk velük tudom csak megoldani.

muterra visszatérve: azért is sokkolja ez az egész h a fülemben tágító van.(eddig ettől akadt ki a legjobban)

másrészt a számban 3 piercing. felül 2 monroe piercing. és 1 septum az orrban.

igényesen öltözöm csak leginkább szűkebb ruhát hordok ami szte mégjobban kiemeli a soványságom..

a hajamat amikor meglátta feketén és pink frufruval akk azt mondta: (nah itt és most fejezd be amit művelsz arramész h minél jobban kiröhögjenek.? ki akart csukni a lakásból 1 éjszakára.)

2009. márc. 28. 14:42
 4/66 anonim ***** válasza:
61%
jah hát igen ha emo vagy nemcsoda,h nem mutatkozik veled. én se mutatkoznék emossal
2009. márc. 28. 14:49
 5/66 anonim válasza:
85%

Ne haragudj, de teljes mértékben megértem édesanyád reakcióját. Elvileg férfinak születtél, akkor miért nem viselkedsz úgy?

Sosem értettem meg, hogy miért kell átbuzerálni egy külsőt, csak azért mert mások a szemléletei az embernek. Ráadásul ilyenre, mint Te vagy. Hál'istennek ki fogod nőni, hisz még gyerek vagy, de ne várd el anyádtól, hogy elfogad így. Ez egy ostoba divat, ne készítsd ki a családod.

2009. márc. 28. 14:53
 6/66 anonim ***** válasza:
71%

na jó az előző kicsit durva volt bár igaz, de menjünk bele mélyebben.

anyád fiút szült és gondolom fiúnak is nevelt. anyukád pedig azt akarja,h sokra vigyed mint férfi!! egy férfi nem hord szűk gatyákat amik kihagsúlyozzák azt,h vékony női lábuk van. jó oké mond,h beszűkült látoköröm van, de magyarországon élsz és itt ez van! hiába mondod azt,h nem érdekel mások véleménye érdekeljen csak mert nagyban hozzájárul az életedhez az amilyen képet kialakítank mások rólad! anyád azt akarja,h munkád legyen szép családod stbstb. na most ilyen séróval és ennyi piercingel nem hinném,h akármien munkát is rádmernének bízni és ha megváltozol akkor is már ez a kép benne lesz az emberekben,h így néztél ki nem stimmel vmi nálad. és a fülltágítóval elszúrtad egy életre a füled! ha egy benszülött törzsben élnél dél afrikában akkor nézhetnél így ki, de nem ott élünk. a táradalomba pedig bekell illeszkedni mint értékes tagja annak.

2009. márc. 28. 14:55
 7/66 A kérdező kommentje:

érdekelnek a vélemények hisz ezért írtam ide. (:

1et értek veled teljes mértékben. de mégis mit tehetnék ha szeretem a szokásostól eltérőbb életmódot.?

férfiként viselkedem.

van 1 csodaszép bnőm akit a világért elnem hagynék. igaz ő is hasonló ékszerekkel éli életét csak azért nem olyan módon mint én.

aránylag jól tanulok suliban nem szóltak még emiatt h vegyek visszább a külsőmből.

ha majd dolgozni fogok természetesen kiveszem a tágítót meg 1-2piercinget.

2009. márc. 28. 15:01
 8/66 anonim ***** válasza:
82%

No, akkor most töröljünk minden fentebb hozzászóló vádaskodó írást, és kezdjük az elejéről.

Édesanyádnak van egy 17 éves fia, aki törpénetesen vékony alkatú, ez életkori sajátosság is lehet, hiszen bőven növésben vagy még, és ilyenkor akármilyen étvágyad van, a növésre megy el a tápanyag, a nyúlásra, és nem a hízásra. Sportolással kicsit kompenzálhatnád a dolgot, izmosíthat, és kevésbé látszik a vékony testalkat az izmok alatt. Anyukád nem tudom, milyen alkatú, nem is számít, te próbáld magadban ezt helyretenni, hogy most te még nősz, most minden kaja erre megy, és míg meg nem állsz nyúlásban, nem is fogsz hízni. Ez tuti, öcsémnél is így van, és nálam is így volt. Te fogadd el magad, és próbáld nem felvenni anyukád erre vonatkozó megjegyzéseit. Vagy elfelejtette, hogy ő is volt valaha ilyen, vagy ő eleve túlsúlyos, és nem tud mit kezdeni azzal, hogy ő meg fogyni nem tud, te meg hízni.

A másik az öltözködés, a kiegészítők, figyelj, ha amúgy van eszed, és használod is, akkor ne foglalkozz a tömeg véleményével. Én ismertem egy pasast, akinek az egész teste tele volt tetoválva, sok piercingje volt, még fültágítója is, viszont akkora koponya volt, hogy sokan a kisujjáig se érnek fel. Ő így volt egyéniség, sajnos pár éve meghalt 40valahány éves korában, de még a tévé is készített vele riportot, mert ki tudta vívni kinézete ellenére az emberek elismerését, hogy tud, és ez nagy dolog.

Először azt érd el, hogy te elfogadod a te kinézetedet, és jól érzed magad a bőrödben, és a tudásban is legyenek eredményeid, ha ez utóbbit anyukád előtt is bebizonyítod, hogy te nem lógatod a lábad, és vannak eredményeid, le fog nyugodni idővel. Ha mégse teszi, akkor nem is nevezem anyának.

2009. márc. 28. 15:09
 9/66 anonim válasza:
55%
Gyerek vagy még.
2009. márc. 28. 15:09
 10/66 anonim ***** válasza:
50%
igaza van ... :S
2009. márc. 28. 15:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!