Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan ismerősöd, aki...

Van olyan ismerősöd, aki egyáltalán nem akar gyereket, meg tudja magyarázni, hogy miért nem és nem is bánja? Persze olyanra gondolok, aki azért már "benne van a korban" harmincegynéhányévesen pl. !

Figyelt kérdés
2009. márc. 28. 11:37
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
76%

szerintem itt már nagyon átcsaptunk a két véglet elemezgetésébe, akik össze-vissza szülnek, meg akárkinek, akármilyen körülmények között, és feláldozza az életét...

A kérdés nem erre vonatkozokott: megfelelő körülmények között, megfelelő kor, már élt magának azért egy 30 éves eleget, hozzá megfelelelő pár. És nem kell a gyerek miatt a munkát se, feláldozni... persze van néhán év mikor tényleg ő a központ, de aztán újra mehet az anyuka dolgozni és megvalósíthatja ott is magát és nem kell hogy csak a család...

Én ilyen esetben írtam a véleményem... (van egy 40 év körüli ismerősőm.. kezdetűt...)

Igenis rossz néha látni, akinek minden megadatott mégsem egy gyermekkel sem akarja azt megosztani, pedig mehetne vissza, várnánk a biztos munkahelyre is pl... más meg lehet vágyik rá, de nem vállalhatja be...

2009. márc. 30. 09:09
 42/46 anonim ***** válasza:
90%
Például én sem szeretnék gyereket, egyszerűen nem vágyom rá. A tündi-bündi kisbabák semmilyen pozitív érzést nem váltanak ki belőlem, szemben a tündi-bündi kisállatokkal, amelyek igen. Biztos rosszul lettem bedrótozva. :) 36N
2009. ápr. 2. 08:51
 43/46 anonim válasza:
93%

31 éves nő vagyok.

Nem szeretem a gyerekeket. Már gyerekként sem szerettem őket. Utáltam gyereknek lenni.

Kifejezetten irritál, ha gyerek van a közelemben.

Sosem fogok szülni.

Biztos vagyok benne, hogy a lehető legjobban döntöttem. (Aki ezt nem látja be, azon nem segítenek az érvek. Mindazonáltal nem is érveken múlik, hanem indíttatáson.)

2009. ápr. 3. 13:21
 44/46 anonim válasza:
91%

Ez nem abnormális, sem önző! Egy nő nem arra van, hogy szüljön, ha kell, ha nem! Hagy döntse már el ő, hogy akar-e, és nehogy már meg is szólják miatta! : / szép.. az az önző, aki azért szüli a gyereket, h öreg korában rányissa az ajtót, meg felhívja, ami nem biztos, hogy így lenne! egy gyerek nem csoda, hanem NYŰG!

29/L

2009. aug. 14. 20:48
 45/46 anonim ***** válasza:
100%
Én alig várom hogy legyen gyerekem. Azért mert évek óta nagyon szeretem a párom, boldogok vagyunk, mindketten szeretnék babát.Mindenkinek saját jogy eldönteni szül-e vagy sem. Az én életem biztos teljesebb lesz egy picivel, mások nem vágynak rá. Nem vagyunk egyformák.
2009. aug. 29. 12:37
 46/46 H8907 válasza:
Én teljesen megértem azt aki nem vágyik gyerekre, nem akar gyereket szülni. Nem vetem meg azt se aki vállal gyereket és boldog, csak az irritál aki túlzásba viszi ezt a dumát, hogy majd meglátod... meg hogy ez a világ legnagyobb... meg hogy én anya vagyok...meg rád nyissa az ajtót majd. Ha belegondolunk mind a két véglet önző dolog, az egyik ezért a másik azért. Szerintem tényleg ez lenne inkább a dolgunk hogy elfogadjuk egymást. Valahogy én is ilyen vagyok, hogy nem tudok elájulni a gyerekektől, miközben mindenki rajtam körül (persze többnyire nők, mert nahát...) már tegnapra elalélt a visitozástól hogy jaj egy gyerek. De a testvéreim gyerekeit meg nagyon szeretem, nem azért mert gyerekek, hanme mert emberek, érző emberi lények!És valahogy gondolom, hogy a saját gyerekeimet is fogom szeretni, és felelősséget vállalni értük, akkor miért ne adathatna meg nekem is ez az öröm az életben? Nem fogok várni a hú,de érzésre hogy én mennyire vágyom egy gyerekre, mert ez nincs meg, de tudatosan döntök arról, hgoy azért mégiscsak jó lenne majd egy gyerek, akivel remélhetőleg jó "haverok" is leszünk, és úgy nevelem ahogy én szeretném, és nem úgy ahogy a társadalom diktálja. De most úgy gondolom, hogy nekem 1 max 2 gyerek elég, ebbe a mai rohanó világba, ahol alig lehet a munkahely meg egyéb anyagi dolgok miatt megoldani bármit is, meg amúgy se vagyok az az anya típus, mint ismerőseim akiknek 4 van. Nekem kell a saját kis életem is, bármilyen önző is vagyok. És azt is elhatároztam, hgoy én a gyerekemnek majd egyszerre gyökeret is és szárnyat is fogok majd adni. Hát én ilyen vagyok, akinek nem tetszik az így járt.
2017. aug. 7. 10:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!