Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van olyan ismerősöd, aki...

Van olyan ismerősöd, aki egyáltalán nem akar gyereket, meg tudja magyarázni, hogy miért nem és nem is bánja? Persze olyanra gondolok, aki azért már "benne van a korban" harmincegynéhányévesen pl. !

Figyelt kérdés
2009. márc. 28. 11:37
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
96%

"inkább azon aggódjon, hogy öreg napjaiban nem lesz, aki rányitja az ajtót, vagy felhívná"

Én sosem fogom anyámra nyitni az ajtót ha öreg lesz. Menekülök előle évek óta. Egy szívtelen, lelketlen, irigy, velejéig romlott nő, és sajnálom hogy megszült engem mert most miatta vagyok egy idegi csődtömeeg. Ezt a fajtát én nem szaporítom tovább, tehát gyerekem sose lesz!!

2009. márc. 28. 13:55
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Mostoha nagymamám se szült gyereket. A családjában szinte mindenki rákos volt, ő teljesen egészséges, de nem akarta megkockáztatni, hogy a gyerekei is betegek legyenek. Minket, fogadott unokáit nagyon szeret persze. Szerintem jó anya lett volna, de az ő esetében a döntése teljesen ésszerű.
2009. márc. 28. 13:56
 23/46 anonim ***** válasza:
91%
Azt hiszem nincs olyan ember az ismerőseim között jelenleg, aki egyáltalán ne akarna gyereket, de azért találkoztam már ilyennel is. Nekem soha nem hoztak fel kifogásokat, hogy miért nem, egyszerűen csak azt mondták, hogy boldogok, nem vágynak rá és kész. Én jelenleg épp babát várok és hozzátenném: tervezett baba, de számomra tökéletesen érthető és elfogadható dolog, hogy valaki nem akar gyereket. Gyerek nélkül is lehet tökéletesen boldog és elégedett valaki. Nem vagyunk egyformák. Vannak, akik majd megőrülnek a gyerekekért, élnek-halnak értük... Az ilyenekre is furcsán szoktak nézni. Van a köztes verzió, hogy az illető nem rajong a világ összes gyerekéért, de mikor sajátja lesz, azért persze igen. És van, akiben egész egyszerűen nincs meg ez a vágy. És ettől függetlenül lehet, hogy az illető kifejezetten szereti a mások gyerekeit. Nem vágyhat mindenki ugyanarra!! Persze az, ha valaki kifejezetten ellenséges ezzel a témával szemben az mondjuk elgondolkodtató, de attól még nem lesz ufo valaki, hogy nem akar gyereket.
2009. márc. 28. 14:02
 24/46 anonim ***** válasza:
86%
Miért lenne abnormális ha egy nő nem akar gyereket? (Ezt írta itt valaki) Talán kötelező gyereket szülnöm csak mert nő vagyok? Hogy aztán legyen még egy ember a világon akinek ilyen mocsok világban kell felnőnie? Kösz nem... szeretem a gyerekeket és ezt úgy mutatom ki hogy nem hozok világra egyet sem. Anyagi helyzetem sem engedné, hiszen kenyéren kívül már nekem sem nagyon telik másra. Sőt lassan már erre sem.
2009. márc. 28. 14:29
 25/46 anonim válasza:
39%

Szerintem aki igy gondolkodik( jaj mi lesz az alakommal, karrieremmel....stb) ne is legyen gyereke, mert a pici inná meg a levét.

Pedig a világ legcsodálatosabb dolga egy gyermek születése!!!!

Mi se vagyunk hú de gazdagok, de a gyerekemnek mindene megvan, hiszen ő az első.

Az ilyen jaj mi lesz az alakommal ..stb, pedig üljön csak reggeltől estig a szoláriumban,manikűrözzön, menjen fitness terembe, de ő is megöregszik mint mindenki, neki is lesznek ráncai és őszhajszálai.

Mindenkinek szive joga szeretne e babát, de aki nem :

LEMARADTOK A CSODÁRÓL!!

egy boldog anyuka,aki mos, főz, takarit és egy fővel többen szeretik, a GYERMEKE!!

2009. márc. 28. 14:49
 26/46 anonim ***** válasza:
61%

Van egy munkatársam, 36 éves és szó szerint embergyűlölő és undorodik a férfiaktól!Soha nem volt senkije. Az apja elhagyta őket, ezért utálja a férfiakat is, gyereket se szülne soha, azt mondja, nem lenne türelme hozzá. Vannak ilyenek sajnos!

Pedig az az élet értelme, én már alig várom, hogy legyen, de még úgy érzem nincs itt az ideje, még 1-2 évet várok vele.

2009. márc. 28. 15:01
 27/46 anonim ***** válasza:
76%
Nekem van, a magyarázat, az, hogy egy ilyen világba? Minek? Én nagyon szeretnék gyermekeket, de tiszteletben tartom a véleményét.
2009. márc. 28. 15:29
 28/46 anonim ***** válasza:
86%

14:49

Ilyen válasz egy sem volt: manikűrözöm, féltem az alakom.

Aki a hivatása, vagy az elhivatottsága miatt lemond a gyerekszülésről, az a szememben még tiszteletreméltóbb, mint egy többgyerekes anya. Akit egyébként szintén tisztelek. Így magamat is.

2009. márc. 28. 15:54
 29/46 anonim ***** válasza:
89%

Ismertem olyan párt,akik annyira szerették egymást, hogy nem fért bele egy harmadik. Még egy gyerek sem.

Szerintem ez ilyen karmikus dolog.

2009. márc. 28. 15:55
 30/46 anonim ***** válasza:
88%

12.36

Hát szerintem pedig az sokkal abnormálisabb, ha egy nőtől elvárják, hogy gyereket akarjon.

12.44

Mert a gyerekvállalás önmagában garancia arra, hogy rád nyitja az ajtót, vagy felhív? Nem vennék rá mérget...

12.44

Azt írod, ha egy nő nem akar gyereket, akkor önző. Mert aki gyereket akar, az nem önző? Miért is kellene valamit (valakit) magad után hagyni a világban? Miért van szükség a genetikai meghosszabbításra? Tán nem azért, mert fél a haláltól, és tudat alatt így próbál (sikertelenül) küzdeni ellene? :D

Akiért érdemes élni: na, hát ez a legnagyobb önzés. Majd tizenévesen a fejéhez vághatod, hogy "én érted mindent feladtam".

13.23

Én is szeretem a gyerekeket, nagyon. Velem erről is lehet beszélgetni, a nővérem gyerekeivel rendszeresen együtt vagyok. Többen (néha túl sokan) is megkérdik, hogy akarok-e gyereket. És mindig azt válaszolom, hogy nem. Nincs ennek "igazi" oka, ahogy annak sincs, hogy miért legyen. Mert csak.

14.49

kösz, de a naphosszat tartó mosogatás-főzés-takarítás csodájára nem vagyok kíváncsi. Gyerek nélkül is ismerem a házimunkát. Az alakommal minden rendben van, ráncaim és ősz hajszálaim is vannak. Mire volt ez jó?

2009. márc. 28. 16:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!