Hogyan oldanátok ezt meg?
(Elnézést kérek tudom, hogy ez a kérdés nem pontosan, ide tartozik, csak ezt olvassák gyakrabban és valahol ez is emberi kapcsolatról szól. Csak nem a szűken vett családi kapcsolatról)
Megpróbálom röviden leírni.
A szomszédunkba költözött egy Roma férfi, kb. Annyi idős lehet mint én.
A kutyái mindig átjártak a kertünkbe. Anyukám szerint nagyon kedves, aranyos volt, amikor szólt neki. A kutyáit elpaterolta, elajándékozta nem tudom pontosan mi lett velük.
Akármikor arra mentem és Ő ott volt, mindig kiköszönt, hogy szia, én meg kapásból vissza, hogy szia. Pedig nem tegeződöm idegen emberekkel. Azt gondoltam, hogy egy dolgos, rendes ember. És be is érett az, amitől régebben félni szoktam, és amiért nem tegeződöm le rögtön. Látom már, hogy milyen ember Ő. Hát nem aranyos és nem kedves. ( Mondjuk még egy szót sem váltottam vele és nem is szeretnék vele beszélni, mert szeretném a három lépést megtartani) De megint van egy kutyája és 1 méterszer 1 méteres ketrecben tartja. Egy igazi kétszínű, sunyi embernek látom már és félek tőle. Más okból is, egyszer késő este sétáltam arra a kutyámmal és láttam, hogy részeg és rám köszönt, hogy helló meg valami zagyvaságot tett hozzá, meglepődtem nagyon, ekkor rá köszöntem, hogy Jó estét!!! Direkt kihangsúlyozva.
Valamelyik nap arra mentem és kint volt, hallottam, hogy köszön, de úgy tettem, mintha nem hallanám, el is fordultam a kutyám felé, de erre hangosan még egyszer rám köszönt, hogy szia, ezek szerint nem vette a lapot.
Na, most a lényeg, és ami a kérdésem, nem akarok többé sziát köszönni neki és köszönni sem szeretnék. Nem is ismerem!!! De félek, olyan, mintha bizalmaskodni akarna. Szóval mi alapon bizalmaskodik velem, és egyáltalán mi jogon tegez engem?! 38 éves vagyok. Lehet, hogy gyerekesen hangzik, amit leírtam, de félelem van bennem és nem tudom, hogy honnan ered. De le szeretném szerelni, de úgy, hogy azért ne legyek bunkó, de határozott legyek. Hogy adjam tudtára, hogy ne köszöngessen? Mondjam meg neki, hogy fiatalember mi alapon tegez engem? Tanuljon illemet. De az meg hülyén jön ki, mert előtte meg folyton visszaköszöntem neki, hogy szia. Tudom, hogy az ember bármikor meggondolhatja magát az én döntésem, ha akarok, köszönök, ha akarok nem. Csak mégis ez a félelem. Nem tudom mi ez.
Ha legközelebb arra megyek és rám köszön, köszönjek, hogy jó napot kívánok!!! Jól kihangsúlyozva, hátha kapcsol? Mit csináljak?? Vagy forduljak el és ne köszönjek, attól félek, hogy belém köt. Basszus és nincs egy férfi a háznál, ha a volt párommal mennék arra, biztos nem merne bizalmaskodni.
És az sem megoldás, hogy ne menjek arra, csak arra tudok menni a kutyával, nincs más út. És azt se mondjátok, hogy menjek pszichológushoz, hogy egy 38 éves nő nem tud megoldani egy ilyen helyzetet! Vagy lehet, hogy ez kéne. De nem bízom bennük, szerintem csak a pénzt viszik :)
És tudom, hogy ez nem nagy probléma, nem olyan nagy ügy. Az életben hatalmas problémák vannak, ez nem probléma, azokhoz képest, ez csak kellemetlenség, nekem is van nagy problémám (egészségügyi) de az ilyen dolgok kiakasztanak. Ma egész nap ezen járt az agyam. Nem tudtam a félelemtől koncentrálni. Ez valami szociális fóbia? Reggel lassan fél négy van és nem tudok aludni. Lehet, hogy csak egy nagy adag kikapcsolódásra lenne szükségem? Egy kis környezetváltozásra?
U.i: Nem szoktam az ilyen dolgokat megbeszélni mással, de úgy gondoltam, kiírom magamból, hátha megnyugszom egy kicsit. Ha valaki olyan még válaszol is, Akinek ez ismerős helyzet, vagy volt már hasonló szituációban, azt nagyon megköszönöm!:)
Nem veszed észre magadat!Itt már előttem mindenki leírta mit csinálj,de te fújod tovább.Nem is értem az ilyen embereket,nincs más dolgod csak ezen rágódni???
Egy besavanyodott ember lehetsz!!
További szép napot!!!
A pszichológus tényleg ingyen van az SZTKban! Szerintem keresse fel, mielőtt becsavarodik! És ez NEM szégyen!
Szívből remélem, hogy sikerül rendezni a problémáit.
Üdv, 22N
8,13-as vagyok!
Most nem igazán értem, hogy valóban elfogadhatónak tartod-e a válaszomat, vagy csak az irónia beszél belőled.
Egyébként pedig dönts és tégy, ahogyan akarsz. Variációt kaptál egy párat, lehet belőlük választani!
:D (Egyébként, hogy tudd, nő vagyok, egy "kicsit" idősebb nálad, és amikor a válaszomat írtam, eszembe sem jutott az ilyen pozitív gondolkodás és hasonlók.)
Szép napot és mielőbbi megnyugvást.
Nem tudom kinek volt ez a benyomása rajtam kívül, de a leírás alapján a kérdező tipikus vánlány. legalábbis szerintem erre szokták ezt mondani :)
Úr isten, le merte tegezni valaki, egy férfi! te jó ég most mi lesz. HOgy veszi a bátorságot :) szánalmas. Meg részegen mondott neki valamit. te jó ég, mik vannak :) komolyan jót röhögtem. micsoda bizalmaskodás. Bár lehet hogy a kérdezővel még tényleg nem bizalmaskodott senki, ezért nem tudja mi az :)
32/N
Kedves Kérdező!
Miért teszel fel kérdést, ha nem fogadod el a választ? Ha úgyis tudod, mit kellene tenned, akkor csináld, ne olyanokkal veszekedj, akik szerint te nem vagy teljesen 100-as. (és hogy ne csak 3 jött-ment internetes válaszoló mondja neked ugyanazt, csatlakozom hozzájuk 4.-nek)
5. ként erősítem a jött-ment internetesek táborát NŐ létemre!
Elsőnek mélyen elítélem a rasszizmusod, mert ez esetben teljesen alaptalan.
Mi a sértő abban hogy köszön?Ha nem is tudja az illemet teljes mértékben (épp úgy ahogy sok magyar sem, és itt kijelentem hogy magyar vagyok jó magam is), de legalább tudja.Valóban illendő lett volna jó napottal köszönnie, de szerintem megbocsájthatóbb illemsértés az ha valaki nem megfelelő formával köszön, mint az hogy nem is köszön.
Egyszer többet ivott a kelleténél, úr isten de nagy bűn.Szerintem ez mindenkivel elő fordul, és egy betűvel nem panaszkodtál arra hogy ez minden napos lenne.
Az hogy akkor morgott valamit az orra alatt, szíve-joga.Miután te magad írtad hogy nem értetted mit mond, nem tudhatod hogy neked szolt-e be valamit, vagy csak dünnyögött.
De ember módjára oda mész, és elmondod neki hogy úgy érzed hogy neked mondott akkor este sértőt.Valószínűleg ő már nem emlékszik rá, de elnézést fog kérni, amiért megbántott.
Azzal hogy köszön, most már illendően mivel az első találkozásnál való vissza tegezés, annak elfogadását jelenti, és te nem köszönsz vissza a saját bizonyítványodat állítod ki.
Ha egy vadidegen köszön az utcán, akkor is vissza köszönök mert így illik, nem hogy a szomszédnak!
Az hogy a kutyát kis ketrecben tartja, valóban elítélendő.De attól hogy nem köszönsz, a kutyának még nem lesz jobb.Elkel menni a jegyzőhöz, és bejelentést tenni az állatkínzásról.
Én a 6:55-ös vagyok és szintén nő. Eddig szerintem mindenki normálisan válaszolt, de azt kell mondjam, hogy te egy b.aszatlan hisztis p.icsa vagy. Ha neked az, hogy valaki ittasan köszön beszólás, bizalmatlankodás, zaklatás, akkor egy idióta vagy, ennyi. Bocs, de kikívánkozott. Én tudok értőn olvasni, de neked nulla az intelligenciád ahhoz, hogy felfogd, miről beszélnek a válaszolók. Nyilván ha 16-ből kb 13 válaszoló szerint nincs probléma, vagy ha van, akkor az te vagy, akkor azok mind unintelligensek, nem tudnak olvasni és hülyék. Vedd már észre magad.
Egyébként meg kezdj magaddal valamit, mert nem normális, hogy nincs jobb dolgod, mint ezen sopánkodni meg a szomszédod kutyáját bámulni..
A komment megírásának időpontja: ma 08:16
A kérdező kommentje:
Ez az igazi Dale Carnegie megoldás.!!! :) Már el is felejtettem...Csak diplomatikusan!:D Ideje, újra pozitívan gondolkodni. Szuper !!:) Nagyon örülök:)Köszönöm még egyszer!!!
Itt őszintén megköszöntem a megoldást, hogy lehet ezt félreérteni? A kedves Dale Carnegies-nek és a felette lévőnek privátban írtam, hogy megköszönjem a kedvességet és az őszinteséget! És így ezzel üzenem is, hogy válaszoltam. Ha gúnyolódok, egyébként nem szoktam, akkor macskakörmözök. Például egy ujabb "intelligens hozzászóló"
Most akik utólag jöttetek, most jöttök, mert nincs macska cincognak az egerek:)Nyugi már senkit nem fogok a lábáról leba.szni. A problémámra a választ itt már megkaptam, de már órákkal ezelött. Amit tudok mondani, hogy ne csak felszínesen olvassatok. Már régen megköszöntem, többször is. Sajnálom, ha cinikusnak tűntem. Egyébként tényleg jól be voltam pörögve ettől a témától, tegnap nem feküdtem le aludni. Gyakorlatilag fent vagyok 30 órája. Így utólag is elnézést kérek a b.öszmeségemért Mindenkitől! Hát tényleg elég durva voltam egy-két helyen :D Gyakorlatilag végig. Ne haragudjatok, de már az első hozzászóló jött azzal a 30 kutyával, és bepörögtem, mert nem volt igaza, de akkor sem kellett volna így beszélnem vele. Nem kellett volna berágnom, de elkapott a gépszíj. Biztos baj van velem és lehet, hogy tényleg komolyan kéne vennem azt az SZTK-át. Hát nem voltam a figyelmesség, meg a kulturáltság nagykövete. Elöbb lövök, utána kérek elnézést. Sorry :)
További szép napot.
De legalább volt egy kis élet itt nem? A vita= az élet, nem?
Na jó többször lehetőleg ezt nem próbálom ki :)
U.i:
Az utolsó elötti is jól beszél! Már tisztán látom a dolgokat. Úgy látszik átestem a holtponton. Sőt még az utolsót sem b.asz.om le a lábáról, aki le.idi.ót.ázott és le hisztis p.icsázott:)sőt megköszönöm, biztos van igazság abban, amit mondott!
Köszönöm!
Na már nem ír senki, mert a kérdező elnyugodott:) Ha tovább vitáznék, akkor még biztos elnyújthatnánk ezt a dolgot. Ugye mennyi életerő, energia van, abban, amikor az ember kiadja magát, elmondja a véleményét, odamondja, amit pillanatnyilag érez. "Odacsap az asztalra" Ez olyan volt, mint egy terápia!! :)
Külföldön vannak ilyen dinamikus, indulat kezelés terápiák. Annyira természetes, amennyire nálunk nem. Itthon még nem hallottam róla, hogy lenne,pedig nagyon jó. Az a jó benne, hogy felszakadnak az elfojtott agressziók, düh, félelem stb. Amik fojtogatják az embert, megmérgezik, megbetegítik és kitisztul az ember ( Nyilván vannak specifikus esetek, amikor az ember nem tud megnyilni, de aztán lassan, kis gyakorlással megy az:). Mert az ember, mindent kimond, ami az eszébe jut és kihozzák belőle. Hát én ezt most ingyen kipróbáltam, pedig nem akartam:)
Tényleg köszönöm! És Még egyszer sorry, ha valakit nagyon felkavartam! Bár én is megkaptam a magamét :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!