Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan oldanátok ezt meg?

Hogyan oldanátok ezt meg?

Figyelt kérdés

(Elnézést kérek tudom, hogy ez a kérdés nem pontosan, ide tartozik, csak ezt olvassák gyakrabban és valahol ez is emberi kapcsolatról szól. Csak nem a szűken vett családi kapcsolatról)

Megpróbálom röviden leírni.

A szomszédunkba költözött egy Roma férfi, kb. Annyi idős lehet mint én.

A kutyái mindig átjártak a kertünkbe. Anyukám szerint nagyon kedves, aranyos volt, amikor szólt neki. A kutyáit elpaterolta, elajándékozta nem tudom pontosan mi lett velük.

Akármikor arra mentem és Ő ott volt, mindig kiköszönt, hogy szia, én meg kapásból vissza, hogy szia. Pedig nem tegeződöm idegen emberekkel. Azt gondoltam, hogy egy dolgos, rendes ember. És be is érett az, amitől régebben félni szoktam, és amiért nem tegeződöm le rögtön. Látom már, hogy milyen ember Ő. Hát nem aranyos és nem kedves. ( Mondjuk még egy szót sem váltottam vele és nem is szeretnék vele beszélni, mert szeretném a három lépést megtartani) De megint van egy kutyája és 1 méterszer 1 méteres ketrecben tartja. Egy igazi kétszínű, sunyi embernek látom már és félek tőle. Más okból is, egyszer késő este sétáltam arra a kutyámmal és láttam, hogy részeg és rám köszönt, hogy helló meg valami zagyvaságot tett hozzá, meglepődtem nagyon, ekkor rá köszöntem, hogy Jó estét!!! Direkt kihangsúlyozva.

Valamelyik nap arra mentem és kint volt, hallottam, hogy köszön, de úgy tettem, mintha nem hallanám, el is fordultam a kutyám felé, de erre hangosan még egyszer rám köszönt, hogy szia, ezek szerint nem vette a lapot.

Na, most a lényeg, és ami a kérdésem, nem akarok többé sziát köszönni neki és köszönni sem szeretnék. Nem is ismerem!!! De félek, olyan, mintha bizalmaskodni akarna. Szóval mi alapon bizalmaskodik velem, és egyáltalán mi jogon tegez engem?! 38 éves vagyok. Lehet, hogy gyerekesen hangzik, amit leírtam, de félelem van bennem és nem tudom, hogy honnan ered. De le szeretném szerelni, de úgy, hogy azért ne legyek bunkó, de határozott legyek. Hogy adjam tudtára, hogy ne köszöngessen? Mondjam meg neki, hogy fiatalember mi alapon tegez engem? Tanuljon illemet. De az meg hülyén jön ki, mert előtte meg folyton visszaköszöntem neki, hogy szia. Tudom, hogy az ember bármikor meggondolhatja magát az én döntésem, ha akarok, köszönök, ha akarok nem. Csak mégis ez a félelem. Nem tudom mi ez.

Ha legközelebb arra megyek és rám köszön, köszönjek, hogy jó napot kívánok!!! Jól kihangsúlyozva, hátha kapcsol? Mit csináljak?? Vagy forduljak el és ne köszönjek, attól félek, hogy belém köt. Basszus és nincs egy férfi a háznál, ha a volt párommal mennék arra, biztos nem merne bizalmaskodni.

És az sem megoldás, hogy ne menjek arra, csak arra tudok menni a kutyával, nincs más út. És azt se mondjátok, hogy menjek pszichológushoz, hogy egy 38 éves nő nem tud megoldani egy ilyen helyzetet! Vagy lehet, hogy ez kéne. De nem bízom bennük, szerintem csak a pénzt viszik :)

És tudom, hogy ez nem nagy probléma, nem olyan nagy ügy. Az életben hatalmas problémák vannak, ez nem probléma, azokhoz képest, ez csak kellemetlenség, nekem is van nagy problémám (egészségügyi) de az ilyen dolgok kiakasztanak. Ma egész nap ezen járt az agyam. Nem tudtam a félelemtől koncentrálni. Ez valami szociális fóbia? Reggel lassan fél négy van és nem tudok aludni. Lehet, hogy csak egy nagy adag kikapcsolódásra lenne szükségem? Egy kis környezetváltozásra?

U.i: Nem szoktam az ilyen dolgokat megbeszélni mással, de úgy gondoltam, kiírom magamból, hátha megnyugszom egy kicsit. Ha valaki olyan még válaszol is, Akinek ez ismerős helyzet, vagy volt már hasonló szituációban, azt nagyon megköszönöm!:)

2011. júl. 2. 03:36
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
100%

Ebben a helyzetben mindenképpen CSAK te csinálod rosszul a dolgokat.

1. Nem kellett volna viszzasziázni, de ha már igy van, akkor maradj emelett. Mivel nem beszéltek, ezért elég lényegtelen, hogy hogy köszöntök.

2. Szomszédnak NEM köszönni nagy bunkóság, nem visszaköszönni meg még inkább.

3. Az, hogy egyszer részegen köszönt rád, NEM zaklatás, és egyetlen egy dolgot sem tudtál mondani, ami az lenne.

4. Azt honnan tudod, hogy a kutyáját nem engedi ki - egész nap öt figyeled? Mert ha nem, akkor nem tudhatod.

5. Eddig semmi okot nem adott arra, hogy félj töle, nem értem, miért hecceled magad ellene.

6. Viszont ha bunkó módon viselkedsz, akkor idövel JOGOSAN fog haragudni rád.

Amit végképp nem értek, hogy aki nem mondja azt, hogy te egy angyal vagy, a férfi meg borzasztó valaki, az mind hülye szerinted - nem lenne jobb legondolkzni azon, hogy ha a többség igy látja, akkor a hiba BENNED van?

2011. júl. 2. 07:56
 12/32 anonim ***** válasza:

Hát igen, ez valóban nagy probléma, hogyan visszakozzunk egy olyan szituból, amit mi magunk alakítottunk ki?

Talán ha legközelebb találkoztok, mondd meg neki őszintén, hogy bocsánat, te akkor tévedésből tegezted le, de szerinted ez nem volt helyes, és ha nem haragszik meg, szeretnéd, ha átállnátok a magázódásra.

Nem lesz könnyű, de ez az egyetlen megoldás!

2011. júl. 2. 08:13
 13/32 A kérdező kommentje:

Egy: Nem mondtam senkire azt, hogy hülye és azt, hogy borzasztó.

Kettő:Nem mondtam magamra, azt hogy angyal vagyok.

A célom az, hogy hagyjon békén az, aki idegesít és zavar.

Három: És igen, látom a szobám ablakából, hogy a kutya ott van a ketrecben, itthon vagyok betegség miatt, le vagyok százalékolva. Szóval a kutyával nincs foglalkozva! Velem együtt és a mögöttem lévő utcából négyen sétáltatjuk a kutyát!

Négy:És akárhogy is okoskodsz, nekem 3 internetes jöttment válaszoló nem a többség.

Öt: Különben ki kellett volna írnom, hogy csak nők írjanak. Igen, akikben van empátia, Te is csak az egódat fényezed most. Hát én nem fogom a tiédet!!

2011. júl. 2. 08:14
 14/32 A kérdező kommentje:
Húúú, igen, utölső válaszolónak a pont!!! Köszönöm szépen! Hogy elolvastad, megértetted. Igen, ez a lényeg, hogy magam okoztam, belesétáltam és vajon, hogyan jöjjek ki belőle! Nagyon köszönöm!!!
2011. júl. 2. 08:16
 15/32 A kérdező kommentje:
Ez az igazi Dale Carnegie megoldás.!!! :) Már el is felejtettem...Csak diplomatikusan!:D Ideje, újra pozitívan gondolkodni. Szuper !!:) Nagyon örülök:)Köszönöm mégegyszer!!!
2011. júl. 2. 08:28
 16/32 anonim válasza:
szerintem nem kéne felhúzni a dolgot,inkább örüljön h tegezik!!!:D már olyan öregnek érzi magát h rögtön magázódni kell? meg ráadásul egyidősek!!!minden férfi iszik,attól h maga nem látja,lehet a nagyon kedves ismerősei titokban 1 vérengző vadállatok csak ezt nem mutatják!!!nem szabad ezért elítélni valakit mert iszik és tegeződik!!! örüljön neki h fiatalnak nézik,én egy 40 éves nőt is tegezek,a nővérem 36 éves és még igen is fiatal!!! nyugodjon le és próbáljon kedvesen elbeszélgetni vele és mikor "bele melegednek" a beszélgetésbe mondja neki óvatosan h "figyeljen, szeretném ha magázódnánk"!!!érti mit szeretnék mondani? biztos megérti a pasi!!!ha nem is beszélget vele,akkor is mondja meg neki h nem tegeződjenek mert azzal megsérti önt!!!!úristen,ien fiatalon magázzák önt!!!:S 22/N :DD
2011. júl. 2. 08:46
 17/32 anonim ***** válasza:

Osztom az előttem írók véleményét. Igazi probléma NINCS, mert konkrétan NEM ZAKLATOTT, sőt semmi olyasmit nem tett, amiből erre következtethetnél. Egyszerűen túlragozod a problémát.

KETTŐ: a kutyát valószínűleg azért nem engedi el, hogy ne menjen ismét a kertetekbe. Érdekes lény vagy amúgy, az elsőnél nem tetszik, hogy kinn van és átmegy hozzátok, ezért szólsz neki, a másodiknál pedig az bosszantja a csőrödet, hogy ugyanbiza miért tartják bezárva...

2011. júl. 2. 08:57
 18/32 A kérdező kommentje:
08:46 :D Köszönöm, nagyon aranyos, kedves vagy!:)
2011. júl. 2. 09:01
 19/32 A kérdező kommentje:

08:57 Na ismét egy nagyon "művelt, intelligens" hozzászóló. Biza, nem mindegy, hogy egy kutya, hol tölti el az életét egy ketrecben, vagy esetleg a gazdája csinál neki egy kifutót stb...Biza :)

:D Probléma megoldva, megtaláltam a megoldást. Az intelligens, kulturált hozzászólóknak köszönöm szépen, a másodiknak és a Dale Carnegisnek :)!!!

2011. júl. 2. 09:13
 20/32 anonim ***** válasza:
"SZTK" pszichológus ingyen van
2011. júl. 2. 09:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!