Mi lenne a rekciód, ha ezt mondaná neked a párod?
Szóval: 24 éves lány vagyok, a barátom 26. Több mint 3 éve vagyunk együtt, szerelemben. Minden jó. Viszont a barátom elég jóképű, talán még jobban is néz ki ő pasiba mint én nőbe (persze én ezt soha nem mondtam neki, amúgyis egoista).
A minap elkezdtünk beszélgetni egymás kinézetéről, a hibákról, előnyökről. Csak úgy lazán (majdnem hogy poénosan) megkérdeztem tőle, hogy szerinte melyikünk néz ki jobban, persze úgy hogy a nő mint nő, férfi mint férfi. Erre rávágta, hogy szerinte ő néz ki jobban. Először azt hittem poénkodik. Aztán visszakérdeztem, hogy tényleg? Miért? Erre az volt a válasz, hogy szép vagyok, de átlagosan szép, neki meg különleges az arca... különlegesen jóképű. Igaz ez, tényleg jól néz ki, de azért tőle ez rosszul esett, hogy szerinte én csúnyább vagyok. Most hisztizek érte. Szerintetek? Egyébként tudom hogy szeret, már sokszor bebizonyította, csak nekem ez olyan megalázó.
Ezzel miért tartana csúnyábban?-.-'
Én úgy gondolom, hogy elég jó ízlésem van, jobb, mint a barátomnak. Ezzel nem azt mondom, hogy ízléstelen, csak hogy nekem jobb az ízlésem.
Nem értem, miért kell ezen hisztizni, ezen még én sem akadok ki, pedig elég rinyálós típus vagyok.
Amilyen erős az önértékelése, olyan mértékben hiányos az udvariasságban. A lovagias viselkedésről nemigen hallhatott
-,-'
nem azt mondta,hogy csúnya vagy,azt kérdezted,hogy ki néz ki jobban és ő azt mondta,hogy ő.
Mit vártál volna? Hogy hazudjon udvariasságból?
Minek kérdezel olyanokat amire nem akarod, hogy válaszoljon?
Végül is te kérdezted? Örülj neki, hogy olyan szép a hapsid, gyönyörködhetsz benne, és ha lesz egy kislányotok, az nagyon szép kislány lesz.
És önmagunk elfogadása, szeretete és tisztelete a kiindulópontja a másik ember elfogadásának, szeretetének, tiszteletének.
És azonkívül miért a külső szépségből kell ekkora poént csinálni? Miért nem azt kérdezted: Melyikünk az okosabb? Melyikünk jár elöl a jószívüség versenyben? Melyikünknél vna meg a lelki gazdagság? Vagy kinek jobb a humorérzéke? Vagy a tájékozódó képessége, vagy jobb valamelyik sportágban, vagy ki tud több szilvásgombócot megenni?
Szerintem nem rólad mondott ezzel véleményt hanem magáról. Ahogy leírtad, hogy milyen a természete, szerintem annyira imádja magát, hogy bármilyen bombázó kérdezhette volna ezt tőle, akkor is a saját különleges arcformáját dicsérte volna.
Egyébként pedig addig örülj, amíg őszínte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!