Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha valaki azt mondaná Nektek...

Ha valaki azt mondaná Nektek a baráti körötökből, hogy szerények vagytok, hogy értelmeznétek?

Figyelt kérdés

A szerénység az alapvetően jó vagy rossz tulajdonság? Nem tudom eldönteni, hogy minek értékeljem. Ti mit láttok bele?

Előny vagy hátrány az életetek során?

2011. szept. 17. 23:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szerény = Visszafogott

Gondolhatott viselkedés, életmód, de akár öltözködésre is.

2011. szept. 17. 23:26
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A szerénység jó tulajdonság.Ha valaki azt mondaná,hogy szerény vagyok,akkor tudom,hogy kedvelnek,és örülnek,hogy nem kell tartani tőlem.
2011. szept. 17. 23:29
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Nekem valahogy a szerénységről a kedvesség és a báj jut eszembe, tehát pozitív tulajdonság.Főleg a mai világban.
2011. szept. 17. 23:32
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Pozitív, mert azt jelenti, hogy nem kérkedik az eredményeivel és az erényeivel, nem beképzelt :).
2011. szept. 18. 00:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Egyértelműen jó és pozitív tulajdonság. Én is ilyen vagyok, és még soha nem származott belőle semmilyen hátrányom.
2011. szept. 18. 00:11
 6/12 anonim ***** válasza:
alapvetően pozitív, a már leírtakkal hasonlatos a jelentése. de még pontosabban tudod értelmezni te magad: ki mondta neked, milyendta kapcsolatban álltok, az illető alapvetően hogy viszonyul hozzád, mi volt az előzménye, milyen hangsúllyal, stb.. mondta
2011. szept. 18. 00:34
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ milyen hangsúllyal mondja az illető.

A szerénység nem feltétlenül pozitív tulajdonság. A túlzott szerénykedés, álszerénység ugyanolyan visszataszító mint a kivagyiság. Legalábbis szerintem. Mint szinte mindenben ebben is a legjobb az aranyközépút. Nem kell állandóan hangoztatni, hogy mekkora király vagy, mindenkit lenézni, de azért legyél tisztában a saját képességeiddel, előnyeiddel.

2011. szept. 18. 00:36
 8/12 anonim ***** válasza:
vagy túl csendes, visszafogott vagy, vagy úgy tűnik, hogy alulbecsülöd magad, kisebbségi érzésed van..
2011. szept. 18. 00:42
 9/12 anonim ***** válasza:

Ha jó barát, akkor valószínűleg pozitívan gondolta. Egyébként többféleképpen lehet értelmezni. Szeritnem alapvetően pozitív. De ha leakarnak mondjuk itatni, vagy elhurcolni táncolni, és te nem akarod, akkor az illetőnek valószínűleg nem annyira tetszik a szerénység az effajta.

Én szerény voltam, nem volt sok barátom emiatt, de jól éreztem én magam, boldodg voltam. Ugyanakkor icipicit valahol irígy is arra aki közvetlenebb volt, mint én, és elkezdtem változtatni nyílni kicsit mások felé. Nem félreértendő nem zülleni, csak jobban elkezdeni beszélgetéseket ilyesmik. Be is jött, ugyanakkor a szerénység érzésem megmaradt, csalódásoktól félek. Szóval a változtatásom magamban jót is kevésbé jót is hozott.

2011. szept. 18. 00:57
 10/12 Evele123 válasza:

Ha határozott kiállást igénylő dolgokat kell csinálnod, akkor hátrány lehet a szerénység. Pl. főnökkel szembeszegülni a jogaidért, egy jobb állást kapni, fizetésemelést. Nagy előnye, amit a közmondás is tart: "A buta ember azzal is kérkedik, amije nincs, az okos ember azt is letagadja, amije van." Néha nem árt konfrontálódni saját magadért, elő kell adnod, milyen értékeid vannak, hogy megtaláld önmagad. Egy egészséges önzősséggel rendelkezni kell, különben eltaposhatnak.

http://www.youtube.com/watch?v=jDBKcPOmmiA

2011. szept. 18. 07:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!