Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Titeket eltart a ferjetek? Ha...

Titeket eltart a ferjetek? Ha igen kb mennyit költötök havi szinten? és nyaralásra? Meg ruhakra?

Figyelt kérdés
2011. jún. 26. 20:22
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
46%

A válasz írója 81%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 09:09

Én nem nézem le a ház körüli munkát. Anyukán is otthon van egész nap. A főzés, mosás, lakás tisztán tartás mellett a kertet is gondozzuk. Ráadásul nekünk egy nagy gyümölcsösünk is van, amit 4en gondozunk. Én nem nézem le az otthon alapvető dolgokat megtermelő embereket.

Csupán azt írtam, hogy én majd egyszer nem akarok eltartott lenni. Az eltartás alatt én ezt értem: Az egyik fél otthon ül, és nem hajlandó semmit csinálni.

Ha valaki a házimunkát megcsinálja, az nem igazán eltartás, mert csinál valamit, ami nagyon is fontos.

2011. jún. 27. 17:00
 22/24 anonim ***** válasza:
95%

Oké, hogy te pont nem így vagy, de azt vettem észre, hogy sokan meg igen. Hogy a házimunkát és a gyereknevelést meg lehet csinálni nyolcórás munka mellett. Egyetlenegyszer merészeltem felvetni, hogy oké, de vajon ugyanazon a színvonalon-e? Mindenki magára vette, úgy estek nekem, hogy ha ott vagyok velük egy teremben, talán meg is lincselnek. Persze pontosan tudom, hogy nyolc óra munka mellett nincs idő biokertészkedni (ezt nagyon fontosnak tartom, mert a bioboltok iszonyú drága kínálata sem teljesen vegyszermentes sajna), rendben tartani a házat, nyáron befőzést, télen disznóvágást vezényelni, játszani, tanulni a gyerekkel néhány órát, olvasni, művelődni, és mindezek mellett frissnek, üdének maradni, ügyelni a külsőnkre, a testedzésre, a minőségi szexre...

Szerintem ezek sokkal fontosabbak, mint hajszolni a pénzt. De persze mindenki mást tart fontosnak, csak számomra furcsa, hogy abban valamiért egybehangzóak a vélemények, hogy az egészség meg a család a legfontosabb, de mégis sokan megalázónak tartják, ha a család egyik tagja (tipikusan a nő) ezzel a két legfontosabb dologgal foglalkozik főállásban.

2011. jún. 27. 18:22
 23/24 anonim ***** válasza:
100%

"Sokan így gondolják"

Aki így gondolja az magára vessen szerintem.

Ha valaki nem tartja a házimunkát semmire, az vajon erre a 'semmire' mennyi időt fordít?

Szerintem teljesen igazad van utolsó.

2011. jún. 27. 18:43
 24/24 anonim ***** válasza:
55%

Nekem még nem a férjem, jelenleg már dolgozom, de volt egy egy éves periódus az egyetem utolsó évében, amikor nem tudtam suli mellett dolgozni,épp akkor költöztünk össze, akkor ő tartott el,kérés nélkül kaptam kártyát a számlájához, annyit vettem le, amennyit akartam, nem hiszem, hogy nézte volna (megjegyzem, nekem nagyon nem volt ínyemre, 18 éves korom óta nem függtem senkitől, de így jött össze) akkor is nagyon jól keresett, most is nagyon jól keres. Körülbelül élelmiszerre -2 főre- 100 ezer forintot költöttem, ezzel nem nagyon szoktam spórolni, rengeteg friss gyümölcsöt, zöldséget veszek és húst, hétköznap kb. kétnaponta főzök rendes meleg ételt, hétvégén mindennap. Számlák kb. 60 ezer (villany, gáz, víz, tv, internet, az én mobilom. közös költség)havonta egyszer elmentem fodrászhoz és kozmetikushoz, ez kb. 10 ezer forint volt. Eleinte a ruháimat még a maradék pénzemből vettem, egyszerűen szégyelltem a pénzét költeni, de többször mondta, hogy nyugodtan, félretettem az önérzetem olyan 15-20 ezret költöttem ruhára, ha megláttam valami drágábbat, azt a párommal együtt vettük meg. Nyaralásról nem tudok pontos árat, mert sosem én intéztem, nyáron általában tengerhez utazunk egy hétre, plusz egy hét szülőknél itt-ott, télen pár nap telelés, ez úgy saccolom olyan 400 ezer évente.

És igen, tudom, hogy ez az összeg soknak tűnik, mert az is, de szerencsére megtehetjük. Diploma megszerzése óta főállásban dolgozom, kb. heti 50 órát, de ugyanazokat a dolgokat megcsinálom, mint amikor nem dolgoztam "csak tanultam", főzök, háztartást vezetek stb. Nem keresek rosszul, ennek ellenére a párom jobban szeretne mindent még mindig ő fizetni, a csekkeket el szoktam tűntetni, hogy be tudjam fizetni, egyébként nem engedné, ruhát, autót és hasonló dolgaimat természetese a fizetésemből finanszírozom.

2012. febr. 8. 23:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!