Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyu nem enged meg semmit....

Anyu nem enged meg semmit. Még azt, hogy MAJD az új hobbim miatt Pécsre járjak be. Mihez kezdjek?

Figyelt kérdés
Mindig is ilyen kockulos lány voltam/vagyok. Mert egy unalmas városban lakok és nincs itt semmi és nem is volt hobbim. Aztán megláttam you tube-on ilyen gördeszkás videókat,és nagyon megtetszettek,már régebben is vonzódtam az ilyen extrém sportokhoz,de mivel itt nincs semmi lehetőség ilyenre ezért nem is kezdtem el sportolni ilyeneket. Mondtam anyunak,hogy a zsebpénzemből szeretnék venni egy gördeszkát,mert én azt a sportot szeretném űzni.Erre mondta,hogy esni meg kelni fogok.Mondtam majd meg próbálok vigyázni,de ez amúgy is ezzel jár.Kérdezte,hogy hol fogok gördeszkázni hiszen ebben a városban nem nagyon van rá lehetőség. Mondtam,hogy szerzek deszkás barátokat és bemegyek Pécsre a gördeszka parkba. Erre anyu leszegezte,hogy szó sincs róla.. :( Amúgy Pécs tőlem,épp hogy 20km-re van.. Szeptemberben leszek 16 éves és anyu még ezt se engedi meg. Mit tegyek?:/ Egész életemben én sem rohadhatok ebben a városban.. Más lányt aki itt lakik azt be engednek Pécsre,csak engem nem...
2011. jún. 26. 18:22
1 2 3 4
 31/32 A kérdező kommentje:
Talán igen,talán nem :)
2011. jún. 26. 19:59
 32/32 anonim ***** válasza:
A tízéves fiam két éve deszkázik, és még él! Kedvencei a deszka, görkori, bmx, és az ezekkel való trükközés. Jojózni is szeret, és még azzal sem verte ki a szemét, ezen felül karatézik évek óta és sosem sérült meg. Most jobb lenne, ha a gép előtt ülne egész nap? Tegyem sajtbura alá? Szerintem harminc évvel ezelőtt a fára mászó gyerekek is leeshettek a fáról és összetörhették magukat, ez nem indok arra, hogy mindentől eltiltsunk egy gyereket. Főként, ha az már nem is annyira gyerek, mint a kérdező. Ha az alapvetően a korához illő dolgokat tiltják és megakadályozzák az önállósulást, azonkívül minden percről elszámoltatják, azzal csak azt érik el, amit anno az én anyám: úgy 16 éves koromtól egy percig sem érdekelt, hogy mit enged vagy mit nem. Suli után tanultam valamennyit, aztán jöttem-mentem, majd elmentem edzésre. Ezt is meg akarta akadályozni azzal, hogy nem fizette az edzést (én is karatéztam), de az edző azt mondta, hogy az én tagdíjam nem fogja romlásba dönteni, menjek nyugodtan, úgyhogy ez sem jött be neki. Hétvégén mentem a többiekkel a vidéki versenyekre, és sose lett bajom, nem ütött el a vonat, nem estem teherbe a sok fiú között. Anyám eleinte hisztizett, fenyegetőzött, próbált elég aljas módszerekhez is folyamodni, de nem érdekelt, úgyhogy leszokott róla, de megjósolta, hogy nem fogom befejezni a sulit, elzüllök, stb. Ehhez képest van diplomám (ennyire nem fejeztem be a középiskolát), van lakásom, két gyerekem, munkám, és a mai napig sportolok, pedig 40 múltam. Szerintem nem célravezető az ilyen fokú tiltás, mint amit a kérdező anyja csinál.Azért, mert a gyereke, nem a tulajdona, nem az irányítása alatt álló robot, aki 18 éves koráig akarat nélküli báb, azt csinálja amit mondanak, nincs önálló véleménye, akarata, vágyai. Aztán 18 évesen hopp, legyen felnőtt, érett, önálló, ha meg nem az, akkor az a baj, hogy felnőtt létére miért ilyen tehetetlen. Elhiszem, hogy féltik, de ez nem vezet sehová.
2011. jún. 27. 07:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!