Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » BESZÉD! Sziasztok 20hónapos a...

BESZÉD! Sziasztok 20hónapos a fiam nem igazán mond semmit főleg érthetőt. Szerintetek mikor kezdjek el aggódni miatta?

Figyelt kérdés
2011. jan. 14. 14:04
 1/9 anonim ***** válasza:
68%
Mivel fiú 2,5 éves koráig ne aggódj, főleg ha ő megért mindent, amit ti mondotok.
2011. jan. 14. 14:08
 2/9 anonim ***** válasza:
76%
ne aggódj, az enyém 2 évesen kezdett el beszélni. A fiúk úgyis lassabban kezdenek dumeszolni...na meg majd ha elkezd beszélni, azt kívánod, bárcsak halandzsázna még :D
2011. jan. 14. 14:10
 3/9 anonim ***** válasza:
68%
A fiúk később kezdenek általában beszélni. Az enyém még 2 évesen is csak mutogatott. Ha a ti beszédeteket láthatóan megérti, ne aggódj, ne nyaggasd, hogy beszéljen! Amikor ő megérik rá, fog beszélni. 2,5-3 éves koráig nincs ok aggódásra, ha még akkor se beszél, érdemes megmutatni szakembernek.
2011. jan. 14. 14:11
 4/9 anonim ***** válasza:
68%
Majd ha 3 éves korában sem beszél, akkor kell elkezdeni az aggódást. Addig nyugi. :)
2011. jan. 14. 14:12
 5/9 A kérdező kommentje:
Igazából én sem aggódok mert tényleg mindent megért és szerencsére csinálja is amit mondunk neki csak hát tudjátok a környezetemben vannak ilyenek "NEM BESZÉL MÉG,OH AZ ENYÉM..."
2011. jan. 14. 14:13
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Eddig "nem volt bőrös a kávé". :o)

Majd beszél, ne aggódj! Nekem kislányom van, és 2 éves korában 20 szót tudott kb. Két hónappal később mondatokban beszélt, most 3,5 lesz, nagyon választékosan beszél.

A picim meg még nincs másfél, de 15-20 szót tud (no, a maga módján, de a felét mások is értik. :o)

Különböznek! A fecsegőkkel meg ne foglalkozz, inkább mesélj sokat a kisfiadnak helyette. :o)

2011. jan. 14. 14:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is 20 hós lesz 30-án, de még egyáltalán nem beszél. Annyit mond, amikor kérdezem, hogy mit mond a kacsa: "háp" ennyi a "beszéd tudományunk" :) de szerintem nincsenek még ők elkésve. Minden baba más, előbb-utóbb dumcsizni fognak :)
2011. jan. 14. 15:32
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Tényleg nem kell aggódni. Az én fiam sem beszélt még ennyi idősen, sőt, két évesen sem. Most 3 éves, és be nem áll a szája :)

Különben átérzem, milyen ezeket hallgatni másoktól. Én egyszer a játszótéren összefutottam egy ismerős apukával, akit már régebbről ismertem, és az egy éves kislányukkal. A kislány mondta az apjának, hogy "kifli" és az apja adott neki kiflit. Én meg mosolyogva megjegyeztem, hogy milyen ügyes, milyen szépen beszél már. Amúgy a hapsi tudta, hogy az enyém még nem beszél. És gúnyosan megjegyezte, hogy "Hát igen, vele foglalkozik az anyja." Na, gondoltam magamban, "régen is jó nagy paraszt voltál, és nem változtál semmit". Azóta inkább elkerülöm.

2011. jan. 14. 17:11
 9/9 anonim ***** válasza:
2011. jan. 15. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!