BESZÉD! Sziasztok 20hónapos a fiam nem igazán mond semmit főleg érthetőt. Szerintetek mikor kezdjek el aggódni miatta?
Eddig "nem volt bőrös a kávé". :o)
Majd beszél, ne aggódj! Nekem kislányom van, és 2 éves korában 20 szót tudott kb. Két hónappal később mondatokban beszélt, most 3,5 lesz, nagyon választékosan beszél.
A picim meg még nincs másfél, de 15-20 szót tud (no, a maga módján, de a felét mások is értik. :o)
Különböznek! A fecsegőkkel meg ne foglalkozz, inkább mesélj sokat a kisfiadnak helyette. :o)
Tényleg nem kell aggódni. Az én fiam sem beszélt még ennyi idősen, sőt, két évesen sem. Most 3 éves, és be nem áll a szája :)
Különben átérzem, milyen ezeket hallgatni másoktól. Én egyszer a játszótéren összefutottam egy ismerős apukával, akit már régebbről ismertem, és az egy éves kislányukkal. A kislány mondta az apjának, hogy "kifli" és az apja adott neki kiflit. Én meg mosolyogva megjegyeztem, hogy milyen ügyes, milyen szépen beszél már. Amúgy a hapsi tudta, hogy az enyém még nem beszél. És gúnyosan megjegyezte, hogy "Hát igen, vele foglalkozik az anyja." Na, gondoltam magamban, "régen is jó nagy paraszt voltál, és nem változtál semmit". Azóta inkább elkerülöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!