A 14 éves lányomat becsületsértésért vádolják az iskolában. Milyen büntetésre számíthatunk? (Lent. )
"Érdekes érv, hogy azért büntethetik a szülőket, mert nem tanítottak meg a gyereknek, akármit. És a pert pont az indítaná, aki a tanításáért felelős?"
Tehát a te gyerekedet te nem fogod nevelni az alapvető dolgokra, az a pedagógus dolga? Majd a bölcsis gondozónő szoktatja szobatisztaságra, tanítja beszélni, az óvónő tanítja meg a késsel bánni, a tanítónő viselkedni, stb. Hát nem kellene, hogy valaha is gyereked legyen.
Kedves Kérdező!
Ha tényleg arra tanítod a gyereked, hogy vállalja a felelősséget, akkor nem kérdés, mi legyen.
Gondolom, nem csak anyázott, meg ráaggatott pár jelzőt, mert ezért nem indítanának rágalmazásért pert. Valószínűsítem, hogy olyat írt ki, ami nyilvánosságra kerülve a tanár szakmai hozzáértését, az iskola számára is hátrányos módon, vonja kétségbe, netán megrágalmazta, hogy nem a valós tudás alapján osztályoz,stb, amit se a tanár, se az iskola nem fog annyiban hagyni.
Szerintem készülj fel a legrosszabbra, hogy per lesz a dologból, mivel a lányodnak annyi esze volt, hogy ezt nagy nyilvánosság előtt tegye meg.
Közben meg imádkozz, nehogy kikerüljön olyan oldalakra a fa.szbúk bejegyzés, mint a napisz.ar, mert akkor végetek van.
Eleve azzal kezdeném, hogy az ilyen oldalakra nem lehetne 18 éves kor alatt regelni. Ez lesz az első, amibe a bíróságon belekötnek, mivel kapásból szabályt szegett.
A válás nem indok arra, hogy a gyerek ne tudja, hogy amit a netre kiír, felrak, azt bárki láthatja, szabadon felhasználhatja, és visszaélhet vele. Na ez pl. alap kéne legyen.
Nem szoktam ilyet írni/mondani, de valóban vannak hiányosságok a nevelés terén.
A minimum, hogy megkövetitek a tanárt, és megígéred a csillagokat is az égről.
A középiskolában is tudni fognak róla, ha perre kerül a sor, ezzel meg elmeszeli magát.
Első lépésként derítsd ki, hogy nem mentette-e le egy "barát" a bejegyzést, nincs-e beküldve valamilyen oldalra, mert ha igen, azt nem fogják hagyni, hogy évekig ott díszelegjen az iskoláról meg a tanárról egy rágalom.
Jaj, ezeket annyira utáltam. Mkinek joga van a véleményéhez. Ha csak azt mondta, ami igaz (vagy esetleg azt, hogy hülye), akkor azért remélem, nem büntetik meg. Az más kérdés, ha olyanokkal rágalmazta, hogy mittudomén, drogot árul, amikor nem.
Egyébként meg ez akkkkkkkkkora hülyeség, hogy a suliban azért is büntetnek, ami sulin kívül történik. Sztem az igazgatóságnak csak az iskola területére vonatkozzon a hatalma... onnantól a többi vagy magánügy, vagy a szülők dolga. Nálunk képesek voltak azért külön ofőórákat tartani (9-10. környékén), mert vkinek az Iwiw-képén volt egy sör, meg mert politizáltak Iwiwen... persze, nem épp okos dolog, de basszus, ez nem az iskola ügye...
Egyikőtöknek sem tűnik fel, hogy válnak a szülők?
Belőlem is ilyesmit hozna ki a dolog, hát még egy kiforratlan kamaszból. Szidhatjátok szegény kislányt, de oka van a viselkedésének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!