A 14 éves lányomat becsületsértésért vádolják az iskolában. Milyen büntetésre számíthatunk? (Lent. )
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat...
Szerencsére már elballagott a lányom és jövőre középiskolában kezd. Egyébként egy jól nevelt és jó tanuló gyerekről van szó, nincs elhanyagolva, éppen ezért vagyok kiakadva a mostani magatartásán.
Kérdező! Nehogy elismerjétek a dolgot bárki előtt is, mindent tagadni kell!! Mert ezt másképp nem tudják bebizonyítani, csak úgy ha elismeritek, nyilván ezért hivattak be az iskolába hogy tanuk előtt legyen aki elismerje, és felelősségre vonható!
Én a helyedben meg a lányod helyében kikérném magamnak a dolgot és rágalmazással vádolnám őket!!
Ha a lányod a facebookon tudott irogatni akkor most is mondja mega magáét ott előttük, hogy ne hazudozzanak meg rágalmazzanak titeket!
Nem csodálkoznék, ha kicsapnák a lányod. Az a tanártól függ, hogy tényleg feljelenti-e a lányod, ha tényleg ügy lesz a dologból, az ciki. Nektek is, meg a sulinak is.
Meg kellett volna tanítani a gyereked viselkedni normális ember módjára. Én se kedveltem minden tanáromat, de nem rágalmaztam őket se a hátuk mögött, se szóban, se írásban.
21/L
A bejegyzéseket és a hozzászólásokat lehet törölni, szóval bizonyítsák, maximum valami finomított változatot vállaljon el, azért kérjen bocsánatot... Ha másik suliba fog járni, úgysincs már tétje.
És csak egy tipp: facebookon le lehet tiltani embereket, így nem látják a bejegyzéseket hozzászólásokat, sőt be sem tudnak jelölni. Szerintem érdemes lenne a lányodnak is meggondolnia. Nálunk is ezt kellett pár tanárral mert egyfolytában az volt hogy ki mit ír ki meg miért (persze nem rágalmaztunk senkit, de tök idegesítő volt)
A válasz írója 61%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 22:49
Azért tart itt a világ, mert ilyen az emberek felfogása mostanában. Egy gyereknek legelőször a becsületességet, a lelkiismeretet kellene megtanítani, neked pedig rögtön az jut az eszedbe, hogy a tanárt szívasd még jobban. A hülye kölyköknek, akik azt hiszik, övék a világ, Facebookon élik szerencsétlen kis életüket, te aztán példakép vagy, bakker! Remélem, hogy egyre kevesebb szülőnek lesz olyan felfogása, mint neked.
Kérdezőnek: a sérelmezett tanárnak mindenképp mondd el, hogy az otthoni háttér volt részben oka, hogy a lányod így viselkedett. Gyermekednek pedig fektesd le az alapszabályokat, a felnőttekkel szembeni tisztelet fontosságát, és szögezd le, hogy ti szeretitek és nem akarjátok, ha ő negatív irányba változna miattatok...
Üdv: 17/L, aki nem a senkiházi, nagypofájú kölkeket pártolja. Lehet lepontozni!
14 éves, szóval már fiatalkorú (és nem gyermekkorú), tehát büntethető. BTK 180§ max 1 év szabadságvesztést ír elő, és pénzbüntetést nem. Ugyanakkor szerintem nincs az a bíró,aki bármilyen "durva" hozzászólásért egy épphogy büntethető (14 év), jó tanuló, nehéz családi/lelki (a válás miatt) helyzetben lévő, megbánást tanúsító "gyereket" szab.vesztésre ítélne. Néhány hozzászóló azt tanácsolta, h ne ismerje el a gyerek, hát úgy gondolom, h ez nem éppen az a példa, amit az embernek a gyereke felé kellene mutatnia, ugyanakkor ha az én gyerekemről lenne szó, és a tanár bíróságra menne, akkor lehet, h megfontolnám ezt a lehetőséget.
Azok,akik azt írják, h ez a szülő felelőssége, azok még nem találkoztak "igazi lázadó tinivel". Én "mintagyerek" voltam, illedelmes, jó modorú, nem ittam, nem drogoztam, nem lettem terhes a gimiben, kitűnő tanuló voltam, az érettségim is jó lett, nem túl sok választ el a diplomától, de volt egy rossz napom és elég csúnyán beszóltam az egyik tanáromnak a gimiben, megkért, h kérjek bocsánatot, nem tettem, aztán kb 1 hét múlva beláttam, h nem ilyen módon kellett volna kifejeznem a véleményem, és bocsánatot kértem, és "meg is kaptam", mert a tanát rendes volt. Bármi miatt is volt mérges a lányod a tanárra, szerintem jó lenne, ha bocsánatot kérne, de nem olyan duzzogó "anya mondta, h mondjam,h bocsi" módon. Persze ez csak az én véleményem.
23:18-as vagyok.
Így teljes: polgári perben természetesen van pénzbeli kártérítés, a büntetőre értettem, h nincs pénzbünti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!