A 14 éves lányomat becsületsértésért vádolják az iskolában. Milyen büntetésre számíthatunk? (Lent. )
Nyugodtan mondd meg a tanárnak hogy nem az iskolában illette a lányod különböző szavakkal, hanem iskolán kívül.
Orbán is csak a parlamentben valaki, ahogy kilép az ajtón egy nagy Senki.
18/F
Kicsapják az iskolából? Magaviselet levonása?
(én beszélnék az iskolapszichológussal, hogy próbálja meg kideríteni mi történt, és próbálják a legkézenfekvőbb és legtalálóbb büntetést kitalálni a tanárokkal...)
Lényegtelen hogy hol sértegette. Attól, hogy épp nem tanította, még a tanára.
A gyerek kérjen bocsánatot -de úgy, hogy valóban érezhető legyen az a sajnálkozás- te meg próbáld elmagyarázni, hogy mi a jelenlegi háttér, ami miatt megtörténhet ilyesmi.
A büntetés lehet szaktanári figyelmeztetés, igazgatói megrovás. A gyermekvédelmi felelős is rajta fogja tartani a szemét, a magatartását elméletileg lerontják-bár így évvége után ez nem valószínű...
Velem is volt ilyen, az igazgató ügyet akart belőle csinálni, de én ebben nem voltam hajlandó együttműködni (éppen kisbabát vártam, és teljesen hidegen hagyott, hogy tönkretegyem egy diák életét, aki első dühében, hogy négyest kapott, sértő dolgokat írt rólam), úgyhogy csak iskolán belüli ügy marad. A fegyelmiről le tudtam beszélni az igazgatót, de az igazgatói intőről nem.
Tapasztalatom szerint ez nagyban múlik azon, mennyire bosszúálló a tanár és az igazgató, és meddig hajlandóak elmenni a vélt vagy valós igazságukat keresve.
Semmire sem számíthatsz!!
Azt kell mondani, hogy nem ő írta, hanem valaki ellopta a hozzáférést, és kész!
Az nem bizonyítható, hogy ki űl a számítógép előtt!!
Tagadjatok le mindent és vigyorogjatok egy jót a tanár képébe. Nyilván megérdemelte, ok nélkul nem bántanak senkit sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!