Valaki tudtom és beleegyezésem nélül idézte, egy több éves hozzászólásomat egy fórumról, és kaptam egy idézést hogy az illetöt feljelentették becsületsértésért, akkor most engem is elítélnek?
Ez nagyon nagy :D
Egyébként kizártnak tartom, hogy elítélnének. Rágalmazásért még senki nem került börtönbe, max. fizetsz némi pénzbüntetést.
Egyébként az idézésben ott szokott lenni, hogy milyen minőségben kell megjelenned.
A férfi írt egy blogot a mühibát elköveö orvosról és mindenféle maszlagot össze-vissza írogatott amit az internetes keresö a témával kapcsolatban kidobott neki, így az én hozzászólásomat nicknévvel együtt idézte és úgy kommentálta hogy "én nicknevem számar az üdvözitö büntetés a nyilvlános megszégyenítés lenne és ide beídézte amit írtam" nah de az én tudtom és beleegyezésem nélkül...és gondolom hogy a blogíróját elkapták és utánna néztek annak hogy honnan szedte ezeket a megjegyzéseket és így jutottak el hozzám mert az újság fórumán regisztráltam....Most nem tudom mi lesz..
Bár én úgy tudom hogy becsületsértést 30napon belül és max. 6hónapra visszamenöleg lehet feljelenteni, tehát ha a feljelentö orvos annó a fórumban írt eredeti szövegemért nem jelentett fel, akkor most engem ítélnek el úgy hogy nem is tudtam róla hogy egy elmebeteg a nicknevemet és a hozzászólásomat a saját céljára felhasználta???légyszi mondjatok valamit hozzá én nagyon ki vagyok akadva...most mehetek börtönbe vagy mi?
Kizárt, hogy emiatt elitélnének, vagy bármi bajod is lenne. Hát hol van akkor a vélemény kinyilvánításának szabadsága?
Ha nem akarsz megjelenni a bíróságon, akkor tehetsz tanuvallomást írásban is, ahol leírhatod azt, amit itt a kérdésben feltettél. Az a tény, hogy a hozzájárulásod nélkül használták fel a hsz-dat, már mentesít téged mindenféle felelősségrevonás alól. Az pedig, hogy mi a saját, külön véleményed a kontár orvosokról, ennek nem lehet egy perben semmilyen következménye.
Véleménye bárkinek lehet.
Egyébként pedig tökéletsen egyetértek veled abban, hogy igen, kéne egy ilyen adatbank, hogy egymás kárán tanulva elkerülhessük a kontár orvosokat. Nekem is lenne ide egy jelöltem.
Én rákerestem erre, és egy jó bonyolult ügy, amibe belecsöppentél. Elhiszem, hogy kellemetlen érzés, de ne pánikolj.
Beszélj egy ügyvéddel, itt most nem hiszem, hogy megoldjuk neked az ügyet.
Nehogy azt hidd, hogy az ilyesmivel könnyen börtönbe lehet kerülni - szerinted ha ilyenekért lecsuknának embereket, a csecsemőkön kívül ki lenne szabad lábon?
Van tanulság is: ne tegyél olyan meggondolatlan kommenteket, amik rágalmazásnak vagy becsületsértésnek is elmehetnek, főleg, ha azonosítható személyekről van szó. Ebben az esetben egy konkrét orvosról volt szó. Ha két álnév hülyézi egymást, az nem igazán becsületsértés, mert ugye nem azonosíthatóak, nem igazán tudják egymás jó hírnevét sérteni. De ha van egy orvos, akit megneveztek egy cikkben, és ehhez fűzött kommentárok vannak, ott már más a helyzet. Megint más a helyzet egy politikusnál, nekik ugyanis hivatalból több kedvezőtlen megjegyzést kell "eltűrniük".
Nyilván az történt, hogy az érintett orvos feljelentette az egész blogot, és mindenkinek utánamennek, aki írt valamit rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!