Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy kell tisztelni a szülőket?

Hogy kell tisztelni a szülőket?

Figyelt kérdés
A kamaszkoron már túl vagyok. Tudom, hogy egy utolsó sz*r ember vagyok, de légyszíves segítsetek, vagy oltsatok le, hátha segítene. Tisztában vagyok azzal, hogy ők is csak emberek, hibákkal, rossz döntésekkel, stb. Folyton megbántanak olyan dolgokkal, amikről tudják hogy rosszul esik, vagy lehordanak a sárga földig. Ők ezt kiprovokálják vagy nem tudom. Képmutatóak, nagyképűek, mindig az van, amit ők akarnak. De eddig mindenben segítettek, amit el akartam érni, nem rajtuk múlott, ha nem sikerült. Nélkülük nem tartanék itt, bár még alig vagyok húsz. Becsülöm őket, és hálás vagyok nekik. De mint embereket, a viselkedésük, gondolkodásuk alapján, úgy ahogy az emberekkel bánnak, vagy vélekednek róluk, azt nem tudom pozitívan megítélni, nem szeretem őket, ha fogalmazhatok így, de ragaszkodom hozzájuk. De egyik oldalon van az önzetlenségük, a másikon meg a visszataszító "lényük", és ez az ellentét nagyon nagyon fárasztó néha.
2011. jún. 24. 11:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
64%

Mintha csak én írtam volna! :) Nálunk is ugyanez a helyzet, sajnos eljátszották a tiszteletem és a bizalmam az évek során, elvesztették a hitelességüket a szememben. Pl Csernusnak vannak jó gondolatai ezzel kapcsolatosan, utánanézhetnél. Ilyenkor általában nem mi, gyerekek vagyunk a hibásak, a szülőnek kell erre figyelnie, hogy megmaradjon a hitelessége a gyerek szemében, ekkor tudja a gyerek igazán tisztelni. Az én szüleim állandóan csak kiabálnak, követelik a tiszteletet irántuk, de nem veszik észre, hogy azt nem ocsmány beszéddel és szemétkedéssel kell elérni, sem ordibálással. Szóval ezt ők szúrták el, főleg, ha a gyerek amúgy tisztelettudó, illedelmes. Ott nem a gyerekben van a hiba, sajnos, mert ha bennünk lenne, legalább változtatni tudnánk a helyzeten. Nekem is rossz, hogy nem vagyok képes felnézni a szüleimre, de nem tudok mit tenni. Csak azért írtam, hogy tudd, nem vagy egyedül. :) Bár segíteni nem nagyon tudok. :/

19/L

2011. jún. 24. 12:00
 12/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok hasznos választ!
2011. jún. 24. 12:44
 13/13 klixa ***** válasza:
100%

Szerintem elsőként erősítsd meg önmagad! Te is vagy valaki, Te is elérheted az álmaid, nem vagy te sz.r alak, ahogy írtad.

az már jó, hogy felismered, hogy igen, vannak olyan dolgok amik jók a szüleidben, csak azt nem tudatosítottad magadban, mik. Abból amit írtál, úgy tűnik, a szüleid adta anyagi vagy egyéb támogatáson kívül nem kapsz meg egy nagyon fontos és lényeges dolgot! A szeretetet!!!

Fogadd azt el, hogy te más vagy mint ők! Értékes vagy!!! Ha fáj az, ahogyan ők az emberekkel viselkednek, és veled is, akkor neked vannak érzéseid, amik belőlük hiányoznak!

Próbálj a bűvkörükön kívül kerülni, és ne azt hajtogasd folyton, hogy te mindent nekik köszönhetsz! Annak köszönheted, hogy fentről látnak, látják az életed, és ha szüleiden keresztül is, de segítséget nyújtanak. A szüleid pusztán eszközök az égiek kezében! Az égieknek adj hálát, azért, hogy tisztán tudsz gondolkodni és látni, fiatal korod ellenére!

A tisztelet pedig nem azt jelenti, hogy meghunyászkodsz! Azt jelenti, hogy elfogadod azt, ők olyanok amilyenek, az a véleményük ami, de neked attól lehet még más véleményed, amit ki is nyilváníthatsz, te még gondolkodhatsz másként, aminek szintén hangot adhatsz! Ha ők is tisztelnek, ami az írásodból nem derült ki, akkor elfogadják a véleményed! Ha pedig nem, hát akkor jönnek a veszekedések, a lenéző mondatok, ki vagy te, stb.... akkor lépj tovább!

2011. jún. 24. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!