Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem szeretnék se férjet, se...

Nem szeretnék se férjet, se gyereket! Normális ez?

Figyelt kérdés
2009. márc. 24. 20:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
8%
Nem írtad le a korod,de csak azon kellene elgondolkodni, hogy a szüleink egyszer elmennek, a barátaink élik a saját életüket, mindíg nem lehet másokra számítani. Lehet,hogy jól érzed magad egyedül, de ha elfogynak a barátok, meghalnak a szüleid, teljesen egyedül maradsz a világban.A gyerek a legcsodálatosabb "dolog" az életben. Kapsz egy feladatot, ahol kipróbálhatod magad.Ha nem szeretnél férjet az sem baj, de gyerek nélkül???? Gondolj öreg napjaidra!
2009. márc. 25. 15:34
 12/20 anonim ***** válasza:
7%
10 évesen normális, később nem.
2009. márc. 25. 16:11
 13/20 anonim ***** válasza:
92%

Persze hogy normális, semmi köze az életkorodhoz. Én pl. gyereket nem akarok, párom viszont van. Az ilyeneknek pedig ne dőlj be, hogy a gyerek az élet értelme. Ez kb. azt jelenti, hogy akinek még nincs, vagy egyáltalán nincs, az értelmetlenül él. Ha valakinek az az élete értelme, hogy a gyerekeit rendezi, hajrá. Annak bizonyára így kerek az élete. De ha neked meg így, akkor így. Nem kell semmiféle hülye kinyilatkoztatásokhoz alkalmazkodni.

Az "öreg napjaidra" hozzászólóhoz: egyrészt semmi sem garantálja azt, hogy öreg napjaidban az a gyerek valaha rád nyitja az ajtót. Nem feltétlenül harag miatt, csak esetleg a világ másik felén lakik, és évente egyszer látjátok egymást. Másrészt pedig aki azért szül gyereket, hogy majd öregkorában legyen aki elrendezze, hát izé...

2009. márc. 25. 16:28
 14/20 anonim ***** válasza:
96%

15.34-nek:

"Kapsz egy feladatot, ahol kipróbálhatod magad"

Úr isten, ez nem egy csapatépítő tréning-feladat, vagy sikerül, vagy nem.. Könyörgöm, egy gyerek életéről van szó, ez nem próba-szerencse kérdése. Ha valaki nem tartja magát alkalmasnak, akkor ne próbálkozzon, mert ez a "feladat" elvileg egy életre kell szóljon, nem gondolhatod meg magad, hogy ja, ez nekem mégsem jön be..

A másik pedig, hogyha valaki öregkorára gondolva szül gyereket, az egyrészt önző, másrészt naív...

2009. márc. 25. 21:33
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Gyereket épeszű ember nem azért szül, hogy öreg korára ne maradjon egyedül. Milyen önző felfogás ez? Ha valakinek nem kell a gyerek, akkor becsülendő, hogy nem lesz azért gyereke, csak mert körülötte mindenki másnak van. Ha valaki nem akar szülni meg férjhez menni, kár erőltetni.
2009. márc. 25. 21:39
 16/20 anonim ***** válasza:
89%

Aki öreg korára hivatkozott, annak hadd áruljam el, hogy én ismerek olyanokat, akik bizony már elvárják nagykorú gyerekeiktől a segítséget, de míg erejük teljében voltak, addig a saját gyereküknek annyiban nem segítettek, hogy az unokára vigyáztak volna, amikor beteg volt, annak ellenére, hogy megtehették volna, a szülőt a munkahelyén emiatt lefokozták, mert nem tudta megoldani másképp a gyerekre vigyázást. Emellett a nem segítő de segítséget elváró szülők folyton kritizálták és mai napig kritizálják ezt a gyereküket.

A fentebb említett szülők az én szüleim, a nagyszülők anyukám felőli nagyszüleim (apám felől nagymamámat már anyu se ismerte, és nagyapám is meghalt, mikor én kicsi voltam).

Ezek után senki ne csodálkozzon, ha anyu nem szívesen viszonozza a "kedvességet" a szüleinek.

2009. márc. 25. 21:56
 17/20 anonim ***** válasza:
68%
Igen, teljesen normalis hogy se ferjet, se gyereket nem szeretnel! Hidd el, rengeteg no ha ujrakezdhetne az eletet, ugyanigy dontene. Nekem nem egy 40-50 ev koruli no mondta mar, hogy soha ne menjek ferjhez. Nyilvan ugy gondoltak, gyereket se szuljek, ok nem arra gondoltak, hogy gyerekem hazassagon kivul is szulethet. Azt szoktak mondani, hogy baratom legyen mindig, aki a tenyeren hordoz. Es milyen igazuk van!!!
2009. márc. 26. 13:04
 18/20 anonim válasza:
90%

Teljesen.

Míg világ a világ, élni alapvetően nem volt jó és nem is lesz, úgy gondolom, hogy nem érdemes továbbadni.

Vedd egy átlagos ember átlagos napját: sokkal több rossz, gond, probléma, harc van benne, mint jó dolog, öröm, békesség! Mi garantálja, hogy az a majdani gyerek az boldog lesz, vagy talál értelmet az életének?

Nekem megszakadna a szívem, ha a majdani gyerekem majd ilyen kérdésekkel jönne. Mert én tehetnék róla, hogy a világon van és tud ilyeneket kérdezni.

Férj, háát... A családot nem a férfiaknak találták ki, a természetük nem olyan (ld. állatvilág). Azt, hogy egyedül küzdeni az ön-és fajfenntartásért, azt inkább nem adnám tovább.

2009. júl. 3. 00:27
 19/20 anonim ***** válasza:
Utolsó, szívemből szóltál.
2009. júl. 3. 13:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Normális, én is így vagyok. :)
2009. júl. 17. 18:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!