Titeket meg szokott dícsérni a férjetek?
Jaj, de kíváncsi vagyok, mi rosszat írtam.
Valakinek nagyon a begyében van, ha kimondjuk, nem igazságos, hogy a nő végzi egymagában a házimunkát, és csak a férj hódolhat hobbiknak, kedvtelésekenek, csak neki lehet szabadideje, a "zasszonynak" meg nem.
Persze még rosszabb, ha a nő ezért még elismerésben sem részesül, de könyörgöm, nem nagyobb elismerés a "nagyon szépen kitakarítottál, drágám" helyett az, ha a férj is porszívót ragad, és ketten hamarabb elvégzik a munkát, miután több idő marad kedvtelésekre, egymásra, netán szexre?
Értem, Kérdező, hogy nem Te voltál a lepontozó, azért írtam le mindezt, hogy aki bőszen lepontozza a gyanúját is annak, ha valakit a férje egyenrangúnak tekint, és mindenben osztozik vele, gondolkozzon el egy kicsit. Attól egy férfi még igenis férfias és kívánatos marad, sőt! És lepontozhatjátok az ilyen válaszokat 600szor, én 601-szer is leírom, mert ha egyetlen ember elgondolkozik és változtat, már megéri!... Kérdezzetek csak meg néhány 50 körüli nőt, mit gondolnak a "hagyományos nemi szerepekről", milyen volt az életük!
Kérdező: értem a problémát, hervasztó tud lenni, ha a párod már nem vesz észre, mint nőt, nem dícséri meg a külsődet, vagy bármit, amit Te fontosnak tartasz. És az is tény, hogy a kicsikart, kiprovokált, szemrehányás után kimondott dícséret fele annyit nem ér, mint amit a másik magától mond. :( Az az igazság, hogy én mindig szakítottam, ha "elfogyott az udvarlókészlet", így nem tudom, mi lehet erre a hathatós megoldás. Sok pasinál azt látom, nem is akarják életben tartani a kapcsolat elejére jellemző tüzet, hanem kimondottan "langyosvízre" vágynak. :S Más nők is panaszkodnak nekem erről: hogy az elején a pasi azt sem tudta, hogy bókoljon, udvaroljon, hogy éreztesse vele, hogy ő a legszebb, legjobb, legvonzóbb, stb. aztán ez szépen elmúlik. Nem értem, kinek jó ez, ha elmúlik, és miért... nem jobb bennemaradni a mámorban? Sokan mintha szándékosan hűtenék magukat, hétköznapokra. Nem tudom, miért.
Annyit tudok mégis mondani, - amit szintén lepontozott valaki - hogy a dícséretnek kölcsönösnek kell lennie. (Mondtam én, a "férfigyűlölő" feminista, ugyebár...) Dícsérd a férjedet, remélem, van miért - sok férfinak fontos, hogy érezze, ő a legférfiasabb, a legjobb az ágyban, stb. és ha ezt megkapja, kiválthatja belőle a kapcsolat elejre jellemző lelkesedést. Kérdés, hogy meddig, illetve Te mennyire vagy hajlandó vállalni azt a sokszor fárasztó szerepet, hogy egymagad fektess érzelmi munkát a "láng" táplálásába.
Szerintem egy kapcsolat minőségén ketten tudnak hathatósan javítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!