Hogy parancsoljak rá a barátnőmre?
Mához egy hétre fog hozzám költözni végleg, eddig otthon lakott, a helyzet az hogy fogalma nincsen a konyhai életről igazi cicababa, mikor hosszabb napokat itt volt annak reményében hogy majd fog nekem finomat főzni, abból se lett semmi csak kis tészta meg ilyen semmi kaják amik épp arra elengedők hogy ne haljak éhen de azért egyek valamit
Álljak oda vele és csináljuk együtt a főzést? Neki teljes napjai lesznek rá hogy gyakoroljon, mert csak én keresem a pénz és bőven elég magunkra és a házra
Nálatok is jelen volt ez hogy a főzés nem igen ment a nőnek?
24 éves srác és 22 éves lány
Nem muszáj odaállni mellé. Az a lényeg, hogy csinálja. Fogsz jó sokszor pocsék kaját enni, de ezzel nem tudsz mit csinálni.
Én is úgy költöztem össze a párommal, hogy azt se tudtam, mi az a rántás. De a 21. században élünk, google "könnyű ételek", "egyszerű ételek", és hasonló dolgokra keressen rá a barátnőd, és olyanokat főzzön elsőre. Rántotta, franciasaláta, előre panírozott rántott hús, tanuljon meg rizst főzni, aztán viszonylag könnyű még zöldséglevest, húslevest főzni, pörköltet nokedlivel vagy tésztával, ilyesmiket.
És bátorítsd, ha nem is sikerül valami úgy, ahogy szerette volna. Nekem például az első zöldséglevesem szénné égett, ugyanis nagymamám azt mondta, hogy először pároljam meg a zöldséget kicsi olajon, aztán öntsem fel vízzel és úgy finom lesz - és hát közben felhívott egy barátnőm. Beszéltünk egy órát.... azt a lábast úgy ahogy volt, ki kellett dobni.
Van ilyen.
De idővel menni fog neki.
Nekem kb. egy év kellett, hogy az alap kajákat megbízhatóan meg tudjam csinálni, azóta még két év eltelt, most már ott tartok, hogy egy csomó mindent meg tudok főzni fejből is, recept alapján meg szinte bármit. Szegény pasim megszenvedte az első évet, de most már ott tartunk, hogy múltkor anyukájának azt mondta, hogy "a Niki ezt jobban csinálja". Ciki, nem ciki, hízott a májam rendesen.
Szóval ne állj mellé. Csak vedd rá, hogy csinálja. Esetleg a heti bevásárlás előtt a menüt állítsátok össze együtt, és persze ne várj tőle rögtön csodát. Keressetek egyszerű ételeket, vásároljatok be együtt, aztán reggel beszéljétek meg, hogy aznap mikor érsz haza és akkorra csinálja meg a kaját. Menni fog :)
22N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!