Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy parancsoljak rá a barátnő...

Hogy parancsoljak rá a barátnőmre?

Figyelt kérdés

Mához egy hétre fog hozzám költözni végleg, eddig otthon lakott, a helyzet az hogy fogalma nincsen a konyhai életről igazi cicababa, mikor hosszabb napokat itt volt annak reményében hogy majd fog nekem finomat főzni, abból se lett semmi csak kis tészta meg ilyen semmi kaják amik épp arra elengedők hogy ne haljak éhen de azért egyek valamit

Álljak oda vele és csináljuk együtt a főzést? Neki teljes napjai lesznek rá hogy gyakoroljon, mert csak én keresem a pénz és bőven elég magunkra és a házra

Nálatok is jelen volt ez hogy a főzés nem igen ment a nőnek?

24 éves srác és 22 éves lány

2011. jún. 20. 18:52
1 2 3 4 5 6
 11/55 anonim ***** válasza:
90%
kutyából nem lesz szalonna :D ha egy házias lányt akarsz akkor ne egy cicababát válassz aki a hosszú műkörmétől még egy tollat sem tud megfogni nemhogy majd főzni sütni meg takarítani fog :))))) szerintem az első dolga az lesz hogy kéri hogy vegyetek fel egy bejárónőt aki mindent megcsinál :))))
2011. jún. 20. 19:05
 12/55 anonim ***** válasza:
88%

Senki nem úgy születik, hogy fakanál van a kezében. Én 19 évesen ismertem meg a párom, aki egyedül élt, és miatta kezdtem el főzöcskézni. Mondhatom azt, hogy első pillanattól kezdve tök jól ment, a mai napig nem igen rontottam el semmit, pedig korábban eszembe sem jutott volna megnézni otthon, mit hogyan csinál anyám. (Nem, nem rántottáról beszélek..:D) Szerintem a barátnőd is könnyen belejön, ha szívesen csinálja. Ehhez azonban az kell, hogy ne parancsolj rá, ne legyenek elvárásaid, bátorítsd és segíts neki, ha szükséges. Ha odaéget vagy elsóz valamit, legalább tanul a hibájából. Legyen elég bátor kísérletezni és a saját ízlésére hagyatkozni! A szakácskönyv csak útmutatást ad, de maga a főzés igen kreatív tevékenység. (És a sütésről meg nem is beszéltem..)

Ha parancsolgatsz vagy egyből azt akarod, hogy profi legyen, azzal csak elveszed tőle a kedvét. Márpedig ez egy olyan dolog, amit kín úgy csinálni, ha az ember nem szereti..

2011. jún. 20. 19:07
 13/55 anonim ***** válasza:
58%
21. században élünk, nem csak a nő dolga hogy főzzőn-mosson-takarítson... ha ezt akarod cselédet keress ne barátnőt!
2011. jún. 20. 19:07
 14/55 anonim ***** válasza:
59%

Szerintem neki sem érdemes vágni,ahogy írta egy előttem szóló,"kutyából nem lesz szalonna":)

Ne költözz vele össze..vagy pedigfőzhetsz magadra,vagy főz anyud...

2011. jún. 20. 19:08
 15/55 A kérdező kommentje:

Hát a barátnőm se volt túlzottan kaja orientált, 1-2kedvence van az tudja Ő maga is, de nekem meg már zöldül a fejem ha kirakja elém :D Pedig olyan aranyos mikor vár vele, és a végén kérdezi hogy egyszer meglehet enni?

Fogékony vagyok ilyen praktikákra és ha kell tényleg odaállok vele először mindennapos ételt csinálni, utána meg süteményt/húsokat

Ahogy én ismerem türelmes és fontoskodó, még vannak anyától hozzám került könyvek majd elérakom :D

2011. jún. 20. 19:09
 16/55 anonim ***** válasza:
100%
Mi még nem lakunk együtt, de mikor egymásnál vagyunk sokat főzünk és együtt tesszük. Együtt főzni a legjobb. 23 éves vagyok, és anyukám 8 éve dolgozik konyhán, ami azt jelenti, hogy 8 éve hétköznap nem főz, így csak hétvégente van itthoni kaja, amikor nagyrészben itthon sem vagyok. 8 éve még nem érdekelt a főzés, ma meg már nem igen látok példát. De ott az internet, a könyvek, ahogy leírják megfőzzük tapasztalat nélkül is. Sajnálom, hogy erre nem előbb jöttem rá, hogy nem igen fogom már látni, hogy hogy is készül ez-az. Párom anyukája meg 3 éve meghalt, úgyhogy ők otthon alapból nem is igen főznek.
2011. jún. 20. 19:14
 17/55 anonim ***** válasza:
100%

Az hülyeség hogy most emiatt ne költözzön vele össze ha szereted, nem lehet mindenki konyhatündér. Én lány létemre utálok főzni és minden egyéb házimunát, mégse vagyok cicababa, egyszerűen nem az én műfajom.

Ahogy azt sokan írták is előttem, ajánlom a közös főzöcskézést, vagy kössetek kompromisszumot, hogy vagy ő is elmegy dolgozni, vagy csinálja a házimunkát, mert te nem eltartani akarod hanem eggyütt élni vele.

De ha elmegy dolgozni ő is felezzétek meg a munkát, nem csak a nők feladata.

És ha nem sikerül olyan jól a főztje akkor is dícsérd meg, ha azt mondod rossz elveszed tőle a kedvét és elkezd hisztizni hogy ez neki nem megy.

2011. jún. 20. 19:15
 18/55 A kérdező kommentje:
Nem műkörmös féle, meg ami a lényeg hogy minden más jól működik, azért jön hozzám ilyen fiatalon kiakarom csiszolni
2011. jún. 20. 19:16
 19/55 anonim ***** válasza:
100%
Kiakarom csiszolni.Na az ilyen kicsiszolt tart szeretőt,mert az hogy otthonra berakod szobacicának,aki főzhet rád,és erről fognak szolni a napjai,az előbb utóbb menekülni akar.
2011. jún. 20. 19:20
 20/55 anonim ***** válasza:
36%
Ha hosszú távra tervezel vele, akkor mindenképpen jó tisztáznotok, hogy mik az elvárásaid.Főleg így, hogy nem kell melletted eljárnia dolgozni.Egy asszonyt, ha eltart a férje, akkor joggal várja el, hogy mikor hazaér, puszi, mire kezet mos, a leves az asztalon legyen.Lakás rendben, minden élére állítva, ő maga üdén és ápoltan.Segítsd hozzá, hogy mindezt megtanulja mindkettőtök érdekében.Ha valamilyen okból mégis elmaradnátok egymástól a veled leélt ideje akkor sem telt el haszontalanul.
2011. jún. 20. 19:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!