Szülők! Hogyan küzdenétek az internetes pedofilok ellen?
Az,hogy "csak"kiveri egy ilyen beteges perverz féreg gyerekek fotóira,már veszélyes,ugyanis nagy valószínűséggel ezzel nem sokáig fog megelégedni.
Minden gyerekmolesztáló ilyesmivel kezdi.
Minden pedofilt,meg mindenkit,aki kisgyereknek árt,ki kéne végezni.
A legtöbb gyerek nem tdja, hogy a böngészési eredmények törletők, ill hgy profi inormatiks akkor is meg tdja állapítani, hol járt. Én elvinném a gépet egyhez és részben kérném leszáretni a fentieket, a levelezést is (ha vétőkéelen: még felelsz is érte) és beállíttatnám a klcsszavas tiltott oldalakat vele-ha jó, semmit nem nyílhat meg popp ablakra, reklámra, a legáltalánosabb klcsszavakra (én az erőszakosakat is letiltnám)És egy jó tűzfal se árt. NEM lehet egy gyereknek ezt elmagyarázni: részben kíváncsi,részben azt se tdja hova linkelik át, részben azt se tudja sokszor mit lát, és hozászokhat, mint a drogokhoz-ha meg sokszor lép be valami ilyen jellegű gyűjtőlapra, az IP címe alapján küldi a google a hasonló találatokat gyanarra a klcszóra, ill. az inkriminált honlap rázúdítja saját szennyes reklámait-helyileg! onnan, ahol az IP címe van-még a személyiségi jogokat is srti ez, sztem.
Konkrétan azért tdom, mert a barétnőm gyerekét elbb megvadították a szektások, és végére kellett járni a dolognak. A gyerek pesze-1-visított a"személyiségi jogai" ellen, pedig addigra mr pszichológshoz kellett vinni, ki tudja mi mindent tömtek a fejébe...mert persze nemnyilatkozik, a gépe meg jelzóval volt védve.
Annak a válazadónak, aki szerint a gyereknek meg kell tapasztalnia mindent, majd nem felejti el (Rosseau-féle utópizms, érdkes, hogy 100%-ot kapott, no tőlem nem) Kérdésem: Ha elvágják a torkát, mi végre a tapasztalás? Vagy ha belenyúl a 220-ba? A tapasztalás preventív hatású, kivée ha nem olyan súlyú, ami által preventív hatását nem képes betölteni. A neoliberális nézeteidről (Ami által most omlik darabjaira a világ, ennyit).
Azzal a kismamával értek egyet, aki szerint a nevelés egy fontos eszköz (Én se mentem el egy ckros bácsival se, anyám se)Azt a gyereket meg, aki ilyet csinál, hogy fotokat tesz fel magról, valószínűleg liberálisan nevelték...el sem tudom képzelni miért gondolom, mert ha ajózan érv és nevelés nem használ, valószínűleg elcsattanna egy atyai pofon, és némi szobafogság-gép nélkül.is játszana, valószínűleg ennek a gyereknek egyikben sem volt része.
Beszéld meg a gyerekkel ezt a felvilágosítást,és azt mond meg neki,hogy,ha megismer valakit a neten,mindig mutassa be neked,meg aztán ne találkozzon vele soha sem egyedül,és ne adja ki a lakhelycímeteket.Továbbá vannak laptopokon(asztalin is szerintem,de ezt pontosan nem tudom) szülői felügyelet,amit állíts be neki.És mindenképpen világosítsd fel a sze(x)ről is!!! Én úgy jártam egyszer,hogy a Java chat-re felmentem,csak úgy csevegni.Összeismerkedtem valakivel,és felvettem msn-re(nem voltam felvilágosítva,10 éves voltam),és tudtom nélkül kielégítettem.Bizarrnak találtam azt,amit kért tőlem,de megcsináltam.Találkozni is akart velem,és onnantól kezdve nem beszéltem vele,letiltottam,mert tudtam,hogy idegenekkel nem szabad találkozni.Erről nem számoltam be a szüleimnek,csak én tudok róla,de amikor felvilágosodtam,onnantól kezdve a mai napig fáj a dolog.NE ENGEDD FEL A JAVA CHAT-re!! van olyan alkalmazás,hogy Java, egy kávészerű ikon a jele,ha az fent van a gépeteken,akkor mindenképpen töröljétek(bár az internetes játékokra is lehet használni,nem csak a Java chat használatának feltétele).És vigyázzatok az internetes neveldékkel.Ha neveldézik,kérjétek el a felhasználónevét és jelszavát,olvasgassátok a levelezéseit.Nézzétek vissza a böngésző(k) előzményeit.
14/L
Nagyon örülök, hogy ilyen okos, mondhatni bölcs gyerek is van, főleg, hogy a saját példádon át mutattad meg, és megerősítetted azokat, akik szerint igenis kell technikai korlát, mert GYEREK NEM TUDJA, mibe keveredik! Ez nem csak nevelés kérdése, hanam a hackerek, pedofilok, a klikkvadászok és Isten amegmondhatója még micsoda barmok mind fent vannak a neten, mert az információkhoz való korlátlan hozzáférés mindenkit csábít! Nem tudom, a ma reggeli hozzászóló mit szólna ahhoz, ha 10 trójai lenne a gépén, az abban tárolt adatai meg már rég valaki másnál, amikor pedig legközelebb megnyit egy banki portált (ahogy két kereskedlmi bankkal is megtörtént) egy fals honlap nílt meg arról a gépről, és az átutalás során máshová landolt a pénze...
Nem is értem, hogy aki kevesebbet ért ehhez mint egy 14 éves, hogy mer másokat becsületsértő módon kritizálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!